Soliferia

Täysversio: Tsättitopik
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
Sivut: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Tänään pitäisi mopokausi taas avata. Razz
Mopokausi on yleensä 12kk/vuosi...Hymy
jep Cool soratiet on kyllä tääläkin päin ihan persiistä kun pystyy autolla ajamaan maks 50km/H ekalla 10km pätkällä kun senverran kuoppia Naughty ja eiku vaan pahenee... turhaan vissiin verojakin maksetaan???
Ja kaikista pahin; mopoa saa pestä ja vahata koko ajan että se pysyis edes jonkinlaisena...Twisted Evil
hehee onneks iteltä pamahti vauhtipyörän kiila viikko sitten niin sen vaihtelu käynnissä Razz no eipähän mene rapaan...
Hyvinhän se taas vinkui menemään. Nauru En muistanutkaan että kylälle meneminen kestää noin pitkään mopolla... Ensi viikolla voisi tehdä uuden imukaulan ja katsoa jos inspiraatio riittää ihan 5. vaihteen asentamiseen.
kovana patentti miehenä (en yleensä solikan suhteen!) värkkäilin vauhtipyörän kiilan sopivasta poran terästä Naughty laittelin kiilan paikoileen ja nätisti pyörikin sen 2-5s ja sammu. vikaa tutkittuani huomasin että minun hieno patentti kiila oli hävinnyt tai siis oikeastaan katkennut. mistä tuo kiila oikeasti on tehty? ja sattusko nurkissa kellään pyörimään pelittävää kiilaa?
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-a...5636_n.jpg siinä vähän vian selvitys kaaviota Nauru
solifer sm 86 kirjoitti:kovana patentti miehenä (en yleensä solikan suhteen!) värkkäilin vauhtipyörän kiilan sopivasta poran terästä Naughty laittelin kiilan paikoileen ja nätisti pyörikin sen 2-5s ja sammu. vikaa tutkittuani huomasin että minun hieno patentti kiila oli hävinnyt tai siis oikeastaan katkennut. mistä tuo kiila oikeasti on tehty? ja sattusko nurkissa kellään pyörimään pelittävää kiilaa?

Poranterä toimii ihan hyvin kiilana. Kiilan tarkoitus on vain kohdistaa vayhtipyörä oikeaan kohtaan, ei pitää vauhtipyörää paikallaan. Vauhtipyörä pysyy kiinni kartioliitoksella. Kartion pintojen pitää olla kunnossa, että liitos on tiukka. Tästä on muistaakseni aikaisemminkin ollut keskustelua tällä foorumilla.
Jeps, minullahan ne patentit silloin katkeili. Popniittii terästä kun tekee niin ei katkea.
Kannattaa ostaa voimakoneelta se alkuperäinen kiila, niin ei tartte pelleillä niitten patenttejen kanssaHymy... Kokemusta on, yritin tehdä ite sen kiilan vaikka mistä, ja sainkin sitten lopuksi kampuran paskaksiTwisted Evil Se alkuperäinen kiila on pirun kovaa ainetta, kun sitä saa rälläköidäkkin ihan hiton kauan jos meinaa jotenkin muokata sitä...
MopedRacer kirjoitti:Kannattaa ostaa voimakoneelta se alkuperäinen kiila, niin ei tartte pelleillä niitten patenttejen kanssaHymy... Kokemusta on, yritin tehdä ite sen kiilan vaikka mistä, ja sainkin sitten lopuksi kampuran paskaksiTwisted Evil Se alkuperäinen kiila on pirun kovaa ainetta, kun sitä saa rälläköidäkkin ihan hiton kauan jos meinaa jotenkin muokata sitä...

Mutta kun edelleenkään sen kiilan tehtävä ei ole muuta kuin asettaa vauhtipyörä oikeaan asentoon, ei pitää vauhtipyörää paikoillaan. Se kartioliitos siinä on se mikä sen oikeasti Pitää paikoillaan kun kone käy.

Jos ei pidä vaikka apinan raivolla paukuttaa pulttipyssyllä kiinni, kannattaa huolella putsata molemmat kartiot ja katsoa että onko siinä kolhuja tai naarmuja paljon. Jos on, niin yrittää parhaan mukaan hioa pintoja sileäksi.

Otetaan nyt esimerkkinä vaikka Helkama Raisun moottorin ensiörattaan kiinnitys kampiakselille; Siellä ei ole ollenkaan kiilauraa, vaan pelkkä kartioliitoksen kiilautumisefekti pitää ensiörattaan paikoillaan.

Kiilan voi siis tehdä vaikka tavan pellistä, kunhan on oikean paksuista tavaraa. Solikan kohdalla kun kyse on tapista, voi sen tehdä vaikka sopivan paksuisesta teräslangasta. Se kun hoitaa vain keskittämisen, niin ei tarvitse hirveen kovaa tavaraa olla.

Näin siis teoriassa, ja monesti käytännössä. Aina asiat vain eivät mene juuri niin kuin on tarkoitettu.
Niin siinähän se onkin.... Vauhtipyörä pääsee varsinkin moottorijarrutuksissa yms. nitkahtamaan kun se kiilatappi katkeaa taikka taipuu ja kun tuo juttu toistuu useammin kuin 3 kertaa niin se tapin reika siinä kampurassa suurenee tolkuttomasti = kampura paskanaTwisted Evil
Mun kampura on tapilla, ite siihe poranterästä värkkäilin tapin Hymy
Eihän 2-tahti vehkeillä mitään moottorijarrutuksia tehdä...
Sivut: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40