Soliferia

Täysversio: Zetan Projektipäiväkirja: Tehosolle
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
Sivut: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Noniin jätkät, missä v**** päiväkodissa sitä ollaan? Alkaa pikkuhiljaa riittää nämä ihme offtopic räyhäämiset suzuki vs. solle vs. tunturi vs. raisu. Mihin nuo oikein johtaa? Jokaisesta löytyy omat hyvät ja huonot puolet, se on siitä kiinni mistä tykkää ja mihin tottunut. Eli tämä jauhaminen loppuu nyt tähän.

Henk kirjoitti:Hyvä että täällä tapahtuu taas! Razz Mutta mikäs vanhassa männäss oli vikana?
Selly kirjoitti:Eiköhän niissä solikan omissa männissä se suurin virittämisen vastalause tule niissä sentin paksusissa paskarauta-männänrenkaissa mitä niissä on. Samantien kun kierrokset alkaa ylittämään jatkuvasti ~6500rpm vai mitä se Zeta laski, alkaa lepatus.
Oikeilla jäljillä, mutta lepatus alkaa ~8000rpm jälkeen. Kestävyyden kanssa noissa vakio männissä ei ole ollut ongelmaa, mutta mielellään sitä siihenkin panostaa.

Selly kirjoitti:Alatapin reikää siirtämällä enempi ulkokehän suuntaan pidentää iskua. Ei kiertokangen lyhentäminen/pidentäminen. Simple. Neutral

Ton 6mm lyhyempi kiertokanki tosin auttaisi siinä ettei tarttis tollasta 6mm koropalakiekkoa käyttää pytyn alla. Naughty
Hienoa että selvensit tietämättömille. Mutta kiertokangen lyhentäminen ei tule kuuloonkaan kun helmat ottaa limppuihin. Ja miksi sitä mennä tiukkaa kisakietaria tuhoamaan, kuitenkaan en saa täysin samaankohtaan sitä käytössäni olevilla laitteilla. Tai sitten jonnekin oikealle koneistamolle ja sehän maksaa rahaa. Ja sitä paitsi sen operoiminen vie huomattavasti enemmän aikaa kuin tuollaisen palan tekeminen. Vähän "lainailin" 6mm levyn paloja Wink että jos tarvii vaikka toisen tehdä.
[Kuva: th_2012-09-01-170.jpg][Kuva: th_IMG_2380.jpg]

Ei tuo pala minusta nyt niin massiivinen ole. Verrattuna tuohon mäntään. Pala on ehkä vähän mallia tyly Nauru mutta saa minun puolestani olla, nätisti se siellä sylinterin alla istuu.
[Kuva: th_IMG_2383.jpg][Kuva: th_IMG_2386.jpg]

Kuten ylläolevassa kuvasta voi huomata, piti 11mm ottaa helmasta pois että päästiin haluttuihin asteisiin. Ja pilkunviilaaville, kyllä, mäntä on ihan riittävässä tasapanossa. Mäntää tutkiessä löytynyt ihan hyviä pointteja. Kuten tapin sokat, tälläiset pitäisi joka männässä olla. Saa vaivatta vaikka hampailla paikoilleen.
[Kuva: th_IMG_2387.jpg]

Renkaat tekivät minuun aika hyvän vaikutuksen, sen lisäksi että ovat sen 1.25mm ja 1.5mm. Renkaat on pinnoitettu jollainkin, hyvän tuntuiset. Sekä toinen puoli renkaista on kartio, kuin myös vastaava ura männässä. Myös katkoksen kohta on lovettu ja näin se jättää mahdollisimman pienen uran katkoskohtaan. Istuvat paikoillaan todella nätisti mutta jämäkästi.
[Kuva: th_IMG_2388.jpg][Kuva: th_IMG_2389.jpg]

Kokoonpano tuli illan lopuksi kasattua, mutta vaihtelu virkistää ja otetaan sisäänajoon vähän kierroksia mukaan Wink eli matoputkea kiinni. Myös taustalla vilahtaa uusin tulokas eli S, kylläkin vielä hieman kesken.
[Kuva: th_IMG_2391.jpg][Kuva: th_IMG_2392.jpg][Kuva: th_IMG_2394.jpg]

Nyt vain odotellaan erästä koneistajaa Wink
On kyl villi käyrä sun putkessa Nauru tää on tätä pelle peloton toimintaa jota minä arvostan. Täälläkin eräs herra joka rakentaa/harrastaa sportteja niin piti solikan ajettavuudesta mut ei taas tomoksen koneesta ja miksei risteyttää pukkilainen solikan runkoon, minäkin kun olen yhen sortin visiönääri Dance mut komee on solikka ja tota vois äkkiseltään luulla iahan orkkis malliksi
Zeta kirjoitti:Noniin jätkät, missä vitun päiväkodissa sitä ollaan?

Ha, mä arvasin että taas vedät pultit. Eipä siinä, ompa siihen aihettakin. Naughty


Zeta kirjoitti:Mutta kiertokangen lyhentäminen ei tule kuuloonkaan kun helmat ottaa limppuihin. Ja miksi sitä mennä tiukkaa kisakietaria tuhoamaan, kuitenkaan en saa täysin samaankohtaan sitä käytössäni olevilla laitteilla. Tai sitten jonnekin oikealle koneistamolle ja sehän maksaa rahaa.

Jea, luulin että ois sallinu sellasen kerran sen verran tappikin alempana männässä. Eipä sit voi mitään.

Duunissa on prässi, mutta talliin pitäs tehdä muutenkin prässi ja sen kaveriks kellotuspukki. Jatkossa onnaa siis "tienoilla" tollanen kietarinvaihto.. Wink


Zeta kirjoitti:Nyt vain odotellaan erästä koneistajaa Wink

Sitä saat varmaan odottaa jonnin aikaa. Rolling Eyes Laiska jätkä se. Tunnen tyypin...!



Eipä siinä, asiallinen tuo koropalakiekko. Hinkkaa läpi lasin päällä niin on helvetin tuninkki..? Videota sit ku säädöt sopivalla hehtaarilla.
Jarno78 kirjoitti:On kyl villi käyrä sun putkessa Hymy tää on tätä pelle peloton toimintaa jota minä arvostan.
Kiitos paljon Hymy tosin en voi viedä putkesta kaikkea kunniaa, osa siitä kuuluu Sellylle.

Selly kirjoitti:Ha, mä arvasin että taas vedät pultit. Eipä siinä, ompa siihen aihettakin. Naughty
Tuo kommentti oli tarkoitettu ihan tasapuolisesti kaikille tätä topiccia terrorisoiville käyttäjille.
Selly kirjoitti:Duunissa on prässi, mutta talliin pitäs tehdä muutenkin prässi ja sen kaveriks kellotuspukki. Jatkossa onnaa siis "tienoilla" tollanen kietarinvaihto.. Wink
Noniin, voisi noihin vanhoihin kampuroihin vaihtaakin jotku kisasemmat kietarit. Joskus taas siellä niin paljon puhutussa tulevaisuudessa Nauru

Selly kirjoitti:Eipä siinä, asiallinen tuo koropalakiekko. Hinkkaa läpi lasin päällä niin on helvetin tuninkki..? Videota sit ku säädöt sopivalla hehtaarilla.
kyllähän sitä kiiltoa on hyvä olla. Tuli laitettua nippuun oikein pahveilla, saa nähdä jos vaikka loppuis se seilaaminen. Eiköhän pätkää pistetä taas kun ehditään.
Huomaa että osa tottunut ''kunnon'' foorumeihin joilla ei minkäänlaista rönsyilyä sallita ja kuri muutenkin kuin armeijassa.
No tämä onkin yksityinen foorumi ja hetken mieli johteesta moderaattorit/Piibii saa laittaa sällejä pellolle sen selittelemättä
-ihan yleisesti-
Mutta omasta mielestäni ihan mukavaa jutustelua ja väittelyä ollut tämä ketju täynä.
ihan huvin ja kokemus mielessähän täälä rakennellaan?
Tuskin kukaan henkensä pitimenä tätä foorumia käyttää?
-Solifer sm 86
-Niko
-Soliferian virallinen siivooja Cool
juuh ei nää nii turhan vakavia ole eihän ?
kukin värkkää tyylillään ja hyvä niin muuten ois todella tylsä foorumi. Kyllähän asiallinen väittely ja erilaiset näkökulmat ovat homman suola. Rönsyilykin on ihan ok kunhan pääpiirteittäin pysytään asiassa.
Tottahan solle on paras ja muita saa sopivasti morkatakkin Smoke (mokomat harhaoppiset Nauru) soliferia ja kaikkee kumminkin foorumi nimeltää ja pääosin lukijakuntakin lienee soliferisteja.
Mutta kyllä tänne muutakin sopivasti sopii.
Asiallista kielenkäyttöä ei tosin kannata unohtaa avoin foorumi kuitenkin (kiroilu ei ole sallittua).
solifer sm 86 kirjoitti:Huomaa että osa tottunut ''kunnon'' foorumeihin joilla ei minkäänlaista rönsyilyä sallita ja kuri muutenkin kuin armeijassa.
No tämä onkin yksityinen foorumi ja hetken mieli johteesta moderaattorit/Piibii saa laittaa sällejä pellolle sen selittelemättä
-ihan yleisesti-
Mutta omasta mielestäni ihan mukavaa jutustelua ja väittelyä ollut tämä ketju täynä.
ihan huvin ja kokemus mielessähän täälä rakennellaan?
Tuskin kukaan henkensä pitimenä tätä foorumia käyttää?
-Solifer sm 86
-Niko
-Soliferian virallinen siivooja Cool

Siis ei tuo kommentti nyt mitään maailmaa mullistavaa tarkoittanut, vain että jokainen voisi itse vähän miettiä mitä sitä tänne kirjoittelee. Eikä tänne mitään armeija kuria kaivatakkaan. Kyllä, olen kyllä samaa mieltä että tullut mielenkiintoisia väittelyitä ja ideoita, joita saa jatkossakin tulla. Kysymyshän oli siitä että oltiin taas mennyt ihan ohi aiheesta, tälläkertaa puch vastaan tomos väittelyksi. Kuitenkin rakentelua/tekniikkaa käsittelevä aihe, mielestäni voitaisiin kuitenkin pysyä sen verran karsinoissa.

Ei tämä vakavaa olekaan ja jatkossa luotankin hyviin moderaattoreihin, jotka tietävät milloin pelin viheltää poikki Hymy
Hienosti tehty tuo korotuslevy! Millä jyystit nuo huuhteluiden kolot tuohon?
Juu en siis todellakaan tarkoittanut ketään henkilö kohtaisesti vaan ihan yleisesti.
Ihailtavaa työtä tosiaankin nuo Zetan ja Sellyn koneistukset!
MopedRacer kirjoitti:Hienosti tehty tuo korotuslevy! Millä jyystit nuo huuhteluiden kolot tuohon?

Taitaapi olla pörrällä vaan pörrätty muodot tohon.

Sollessa sen verran simppelit muodot noissa että ei ois "homma eikä mikään" tehdä ohjelmaa joka ajais tollasia kiekkoja.. Hymy
Selly kirjoitti:
MopedRacer kirjoitti:Hienosti tehty tuo korotuslevy! Millä jyystit nuo huuhteluiden kolot tuohon?

Taitaapi olla pörrällä vaan pörrätty muodot tohon.

Sollessa sen verran simppelit muodot noissa että ei ois "homma eikä mikään" tehdä ohjelmaa joka ajais tollasia kiekkoja.. Hymy

Jep, taas oikein, pörrällä. Alkuun isolla reikäterällä ja 10mm porilla aukkoja, siitä sitten lastulentämään. Kuten tuossa yhdestä kuvasta voi tarkkasilmäinen pongata huipputeknisen lastuamistyökoneen Wink
[Kuva: th_2012-09-01-170.jpg]

Siltikin joutuisi koneistetusta palasta muotoilemaan sylinteriin matsaamaan, mutta huomattavasti vähemmän käsin työstettävää.

Voisi itseasiassa piirrellä vähän CAD-kuvaa, vaikka varastoon Wink
Zeta kirjoitti:Siltikin joutuisi koneistetusta palasta muotoilemaan sylinteriin matsaamaan, mutta huomattavasti vähemmän käsin työstettävää.

..Tai sitten käyttää sitä mittaansa ja symmetrisesti työstettyä kiekkoa merkkimuottina sitten että miten työstää lohkot ja pytyn.. Wink Ja kun lohkon on työstänyt portaattomaksi, siihen ei enää tarvitse koskea..

Mielummin niin päin. Vähän sama kun auton tms pako/imusarja kohdistetaan työstämällä kanavat tiivistettä vastaavaksi. You know?

Näin offtopiccina, voisin tulla räkimään teijän halliin Corollan helmat jos sopii? Omat hitsivehkeet nappaan mukaan toki! Oliko raktoriin trukkipiikkejä jolla auto ilmaan?
Juu, onhan se käytännöllisin tapa. Noh pitää katsoa jos jonkinlaista dusaisi Hymy

Eilen pistin sollen tulille ja sehän lähti, hirveän tukkoisesti mutta kävi kuitenkin. Ylemmillä kierroksillä kauhea röpellys, kaasutinkin ihan päin hemulia. Ja huomaa että sytkä ei ole taaskaan paikoillaan, pitäisi jonkinlainen mittalaite kehittää tuohon.

Selly: Mikäs siinä, katotaan tässä joku hyvä päivä. Löytyy piikkejä vaikka 3m jatkoilla Wink ja ihan perushallinostinta. Voisit samalla nappaa sen kannen mukaan, että pääsisi veli etiäpäin. Vaikka teki semmoisen virheen että tilasi moporilta männän ja muut viime sunnuntaina, eikä vieläkään ole lähtenyt.
[Kuva: th_Aluslevyaihiontyst.jpg] [Kuva: th_Aluslevyaihiottomos-ducati.jpg]

Jos sais viikonloppuna mallattua tollasta paikoilleen Zetan solleen.. Täysin valmiiks en saanu kun mittakuvasta uupu parit mitat.
Mihinkäs kohtoo nuo tulloo?
Hienoa jälkeä tuas kerran!
Sivut: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19