Soliferia

Täysversio: Tomoksen kytkin
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
Sivut: 1 2 3 4 5 6 7
säädä sitä
olen säädellykkin
Säädä myös painelaakeria.
Itelläkään ei kytkin toimi jos ei ole kruunu mutteri sillälaella että just ja just saa sokan kiini.
Muistithan kaikki osat kytkimeen? ei jäänyt tyyliin''mikä köhä rikka se tuas jae pöövälle''.
Kytkinakselin sisälle kun tulee se tappi jonka toiseen päähän tulee se kruunumutteri ja toisessa päässä on ristitappi, niin yleinen vika on että se ristitappi voi katketa tai jäädä sillei huonosti paikoilleen. Toinen tyypillinen kasaajan virhe on että kasatessa unohtaa siitä painelaakerin päältä yhden prikan pois,,, vaikuttaa paljon, koska et saa kirittyä kruunumutteria tarpeeksi kireälle. Eli prikkoja lisää tarpeen mukaan kruunumutterin alle.
Sylinterin ja männän välys liian pieni. Kuumalla koneella lämpö laajentaa mäntää, syntyy liikaa kitkaa, ja teho pienenee. Oikea välys suht vakioon mopoon olisi 0,04-0,06mm.
MIlläs ilveellä tuo kytkinlevyjen astia saadaan puristettua kasaan ? Siihen päähän tulee se lukkoprikka. Alkaa huumori vaan loppua tän vehkeen synnyttämisen suhteen perkele Evil or Very Mad
Ja montako levya siellä pitäs olla ? Purettaessa siellä oli muistaakseni 2 ja räjäytyskuvassa näkyy 1 levy et mitä ? JOs täs jokelan kupeessa tahi max 50 km päässä asuu solikka mies joka on rassannut näitä enemmänkin niin voisin tulla käväseen ja kyseleen neuvoja monessa muussakin asiassa. 040- 5045429 mun numero
Onko kytkin kuvan tyyppiä? Jos on niin laita jokin sopiva putki (kuvassa holokki) ja vaikka painelaakeri ilman hauleja ja sitten kruunumutteri ja sitä kiristäen jouset menee kasaan ja kas, lukkorengas on helppo irrottaa.

Kuvan kytkimestä puuttuu levyt mutta perijaate käy ilmi.

Ja kasasit sitten varmasti ne välilevyt oikein? Ne kun voi kasata väärin ja ei varmasti irroita sitten.
Kytkimessä pitäisi olla ne kolme kytkin levyä,muistaakseni 3 shimmi levyä (tulee kytkin levyjen ''sissään'' ja semmoisia väli levyjä 4kpl. (2 pitää olla päällekkäin kun siihen väliin tulisi neljäs kytkin levy ja shimmi levy).
Mutta kuulemma tapaus kohtaista nämäkin tiedot...
Ne ei ole shimmilevyja, shimmilevyillä säädetään välyksiä. Niitä levyjä voisi sanoa vaikka jousilevyiksi kun ne toimii jousina välilevyjen välissä.
No vaikka niin...
kuhan alyvää mitä tarkoetan Wink
tuota vois kokeilla ja kasasin sen niin kuin purinkin,levyt ensin,jonka jälkeen metalli lätkät ja taas levyt jne. täytyy vaan rusauttaa varmaan ruuvi penkkiin tuo ensin kiinni, jotta saa kunnolla väännettyä kiinni
Juurikin noin kuin Mopedisti hyvin havainnoitsi...Hymy
Antsa kirjoitti:Ne ei ole shimmilevyja, shimmilevyillä säädetään välyksiä. Niitä levyjä voisi sanoa vaikka jousilevyiksi kun ne toimii jousina välilevyjen välissä.
Aivan oikein, jousilevyjä ne on ja avittavat kytkimen irrotusvaiheessa sillä ne "puskee" levyjä erilleen.

Tuolla aiemmin sanoin väärin jos välilevyt asentaa väärin sillä silloin se ei pidä ollenkaan.
Kuvassa näkyy kuinka välilevyt on väärin ja väliin jää iso rako. Toinen välilevy on oikein ja rakoa ei ole. Toki tuosta puuttuu itse kytkinlevyt ja ne välijouset mutta havannekuvana selvempi.

Jos tilaatte tuolta MotoBikeltä uusio välilevyjä niin ne ei sovi keskenään vanhojen kanssa. Noin kävi ainakin minulla sillä poorit oli väärällä kohtaa ja kytkin ei toiminu. Siis kaikki pitää olla uusiotuotantoa niin silloin toimii. Se kiinalaatu siis aina yllättää.
Joo no olen ainakin kasannut oikein nuo palikat, moparilta ostin levyt, täytyy täs yrittää saada inspistä aikaan et saisin loppuun tuon mopedin, on vain tökkinyt koko ajan niin ei oikein hymyilytä Rolling Eyes
Sivut: 1 2 3 4 5 6 7