Soliferia

Täysversio: Tomos 4g projekti
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
Sivut: 1 2 3 4 5 6 7
Nak$u kirjoitti:Mitä ootte mieltä, teenkö loppupillin reikäpellistä, ja sitten siitä änkkä Vai, sisäänvedetty peräpilli, ja siihen perään änkkä?

Ilman sisäänvedettyä loppupilliä,jos kerta vaimennin tulee vielä perään..
peräpilli Razz
loppupilli reikäpellistä
Hyvä niin ajattelinkin tehdä Wink Suunnittelen tässä nyt tilausta, tilailisin 12v 50w sähköillä olevan CDI magneeton, ja läppärungon läppneen.
Sanosin että reikäpellistä tehty loppupilli ja änkkä...vaimentaa luultavasti paremmin ja näyttää hienolta Nauru
Siis hetkinen. Eihän sitä niin voi tehdä, jos näin tarkotit?

http://www.aijaa.com/v.php?i=5138791.jpg

Teen sittenkin jomman kumman näistä. Peräpilli ulottuu tasan keskilierion puoliväliin, siis oikeasti.

http://www.aijaa.com/img/b/00285/5138895.jpg
Sokant kirjoitti:http://www.aijaa.com/v.php?i=5139196.jpg

Tuokin käynyt mielessä.
kannattaisin itekki tota sokantin ehotusta
Vaikuttaaks toi sisäänvedetty loppupilli tehoihin/pakokaasun lämpöön? Tarviiks se välttämättä enään änkkää perään? Kokeile kaikkia vaihtoehtoja Nauru
Sokant kirjoitti:Vaikuttaaks toi sisäänvedetty loppupilli tehoihin/pakokaasun lämpöön? Tarviiks se välttämättä enään änkkää perään? Kokeile kaikkia vaihtoehtoja Nauru

Tehoihin ei vaikuta, jos se on oikean mittainen. Sen pitää ulottua keskilieriön puoleenväliin. Kyllähän sisäänvedetty pilli vaimentaa ääniä, mutta kyllä se silti änkän tarvii. Änkkähän ei vaikuta tehoihin kun tekee siitä suorasti virtaavan vaimentimen.

Nyt tuli kyllä semmonen juttu mieleen, että taidankin tehdä ihan perinteisen. Eli pilli ulos ja päähän änkkä.
Joo, kyllä semmonen on paljon tyylikkäämpi että on se pilli siinä paisarin ja änkän välissä eikä siellä paisarin sisällä. Smoke
Nak$u kirjoitti:Siis hetkinen. Eihän sitä niin voi tehdä, jos näin tarkotit?

Tarkotin kyllä tommosta mitä Sokant ehdotti...
Suunnittelin läppärungon. Tuollaisen siis teen, vaimennukseksi laitan gaskettia ohuen kerroksen. Läppäkoteloon joutuu tekemään pienet urat noille läppien kiinnitysruuveille. Tai sitten tekee sivuseinät kokonaan ohuemmasta tavarasta. Ajattelin tehdä tällaisen kahden läpän mallin sen yksinkertaisuuden takia. Ja luulisin, että läpät kestävät vielä näin matalaviritteisessä moottorissa.

Läpät ovat 0,3mm paksuja. Läppien avautuma ei ole todellinen kuvissa, oikeasti se tulee olemaan jopa puolet suurempi.

[Kuva: L_pp_runko.JPG]

[Kuva: 5154396.jpg]

[Kuva: 5154405.jpg]
Suunnittelu jatkuu..

Tässä vielä kuukauden verran pitää odotella että pääsee pajaan kouluun, ennen sitä ei paljoa käytännössä tapahdu. Läppärungon osat saan kyllä leikattua kotonakin, ja pyttyä voi ruveta muokkailemaan. Tässä on vähän ollut taas vaikeaa tuon astman kanssa, pitää ottaa rauhakseen tuolla autotallissa.

Mutta kyllä suunnittelupuoli tulee ainakin kuntoon, onhan tässä kuukausi aikaa suunnitella ja pohdiskella. Varmasti ylläpidän topikkia, kyllä teoriassa hommat etenee. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty Wink

Piirtelin taas, kerran kun sellanen mahdollisuus on Razz Eli änkää tällä kertaa. Tuo alkuosa on vaan kuvaamassa loppupilliä, että tulee änkän kiinnitys teille selväksi. Änkkä on 200mm pitkä ja halkaisijaltaan 50mm. Vaimennin kasataan popniiteillä, mutta en piirtänyt niitä tuohon kuvaan. Materiaaleina toimii alumiini ja ruostumaton teräs. Ehkä myös musta rauta, mutta pyrin välttämään sitä.

Pari kuvaa joita en viittinyt laittaa suoraan tähän kun ovat niin suuria.

http://www.motot.net/galleria/data/6/539...ktiivi.JPG

http://www.aijaa.com/img/b/00171/5188485.jpg

http://www.aijaa.com/img/b/00159/5188481.jpg

Muuten, kun tuli nuo materiaalit puheeksi. Läppärungon teen rosterista myöskin, ja ehkä läppäkotelonkin kuten myös imukaulan. Pakoputken(t) teen mustasta, kunnes sitten löytyy sopivat mitat niin teen rosterista lopullisen putken. Sylinterin alle tuleva koropala tulee alumiinista.
Sivut: 1 2 3 4 5 6 7