Soliferia

Täysversio: Kytkin kahvan raaka-aine
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
Sivut: 1 2
Tein ajan kuluksi polkupyöränjarrukahvasta sen kytkin kahvan ja onkin aika hurja hökkeliNauru
Se kahva on alunperin alumiinia.
ja on se vielä nykyäänkin.
Näin on.
Zeta kirjoitti:Eikä ota ja haponkestävä kuuluu ruostumattomiin teräksiin.

vai niin oletko sinäkin ollut yli 10 vuotta metallialalla?
jerkkuli kirjoitti:kyllä magneetti rosteriin ottaa haponkestävään ei ota

Kyllä jerkkuli on oikeassa.
Ei en ole ollut. Jos ihan ammattilainen näin sanoo, niin pitääkin mennä korjaamaan tämä kissan mentävä aukko tietoisuudestani. Pahoitteluni.
Austeniittinen teräs

Tällä ruostumattomalla teräslajilla on ehkä laajin sovellusalue. Teräs sisältää materiaalityyppejä AISI 304 ja AISI 316. Näitä materiaaleja käytetään ACOn valmistusprosessissa, ja ne soveltuvat erinomaisesti elintarvike-, meijeri, panimo- ja lääketeollisuuden sekä kemian ja petrokemian teollisuuden sovelluksiin.

Tyypin AISI 304 ruostumaton teräs sisältään noin 18 % kromia ja 10 % nikkeliä, ja sillä on erinomainen korroosionkestävyys. Sovelluksiin, joissa tarvitaan poikkeuksellisen hyvää korroosionkestävyyttä äärimmäisissä olosuhteissa (esimerkiksi kloridipitoisissa ympäristöissä), käytetään tyypin AISI 316 ruostumatonta terästä, joka sisältää noin 17 % kromia, 12 % nikkeliä ja 2,2 % molybdeeniä.

Muista ruostumattomista teräksistä poiketen austeniittinen teräs ei ole magneettista. Magneettiset hiukkaset eivät siis kulkeudu järjestelmän pintoihin, mikä lisäisi likaantumisvaaraa.


Austeniittis-ferriittiset teräkset


Teräs sisältää yleensä 18–25 % kromia, 5–6 % nikkeliä ja 0,03–0,15 % hiiltä.
Korroosionkestävyys on yhtä hyvä kuin austeniittisella teräksellä, jonka jännityskorroosionkestävyys on kuitenkin parempi.
Tavallisia käyttöalueita ovat petrokemian teollisuus, öljy- ja kaasuteollisuus sekä kemian prosessiteollisuus. Teräs on magneettista.


Ferriittiset ruostumattomat teräkset

Ferriittisellä ruostumattomalla teräksellä on heikompi korroosionkestävyys kuin tyyppien AISI 304 ja AISI 316 austeniittisella teräksillä, ja niitä käytetään esimerkiksi kotitaloussovelluksissa ja autojen sisävarusteissa. Ferriittiset teräkset ovat hiukan hauraampia kuin austeniittiteräkset.
Ferriittinen teräs sisältää 11,5–16,5 % kromia ja alle 0,5 % nikkeliä. Teräs on magneettista ja vetää puoleensa hiukkasia, mikä voi aiheuttaa likaantumisongelmia. Ferriittiset teräkset eivät sovellu vedenpoistojärjestelmässä käytettäviin tuotteisiin.


Martensiittiset ruostumattomat teräkset

Martensiittiset ruostumattomat teräkset ovat magneettisia. Lujuus on parempi ja korroosionkestävyys heikompi kuin muilla ruostumattomilla teräslajeilla. Martensiittiset teräkset voidaan karkaista lämpökäsittelyllä, ja niiden pääkäyttöalueita ovat veitset sekä puukot.

Martensiittinen teräs sisältää noin 12,5 % kromia ja melko paljon (0,3 %) hiiltä (austeniittinen teräs sisältää noin 0,02 % ja ferriittinen noin 0,04 % hiiltä).
Heikon korroosionkestävyyden vuoksi martensiittiset teräkset eivät sovellu käytettäviksi vedenpoistojärjestelmissä.
eli ei se ole niin yksinkertaista,jokin on magneettista ja jokin ei...
Sivut: 1 2