Soliferia

Täysversio: Koulu
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
Sivut: 1 2 3 4 5
Elikkä mitä koulua käytte/kävitte tai aiotte käydä?
amikseen ois tarkotus mennä sähkö asentajaksiNauru jos nyt pääsee
Ammattikorkeakoulussa viimeistä vuotta ohjelmistotekniikan insinööriksi opiskelemassa Hymy
Oho, piibiihän vetäs Hymy Itse olen vielä yhdeksännellä luokalla. Saa nähdä, ehkä metallialalle ensivuonna.
Ammattikoulua, toista vuotta. Puolessa välin joCool
Kertokaas amikset millä alalla olette ja kokemuksianne.

Puolivuotta olen vielä peruskoulussa.
Sen jälkeen 90% varmuudella amikseen metallialalle, josta koneistajaksi tarkotus valmistua. Mahdollisuuksien mukaan siitä vielä AMK:hon.

KA puolesta pääsen sinne 100%, tuo 90% tulee siitä, että lopullista hakua ei ole vielä tehty, mutta sen verta paljon olen eri vaihtoehtoja miettinyt ja vertaillut, että amis ja metalliala on suht varma 1. hakutoive.
Ajoneuvoasentajan paperit tuli kouraan toissakeväänä. Päivääkään en ole niitä hommia työkseni tehnyt...
Autopuolta on tullu samoin käytyä ensimmäistä vuotta ja ainakin toistaiseksi ollu tyytyväinen valintaa mutta kyllähän kaikkeen kyllästyyNauru
Amiksen metallipuolella opiskelen, 2 vuoden päästä valmistun sekä koneistajaksi että levyseppähitsaajaksi.
Zeta kirjoitti:Amiksen metallipuolella opiskelen, 2 vuoden päästä valmistun sekä koneistajaksi että levyseppähitsaajaksi.

Täälläpäin on siten, että 1. vuosi on koneistajilla ja levyseppähitsaajilla samallainen. Toisena ja kolmantena vuotena opinnot sitten hajautuvat sen mukaan kummaksi haluaa.
Mitenkä siellä käytännössä toi toteutuu?

Specialisti, mitä hommia olet sitten päätynyt tekemään, jos saan udella?
Non Stop kirjoitti:Specialisti, mitä hommia olet sitten päätynyt tekemään, jos saan udella?

Pienkonekorjaajana, kiinteistöjen (ulko)kunnossapitomiehenä ja maatalouskonehuoltajana on tullut oltua. Nyt olen "kisällinä" traktori-urakointiin. Ei ole sitä "omaa" alaa vielä löytynyt. Hymy
Non Stop kirjoitti:Täälläpäin on siten, että 1. vuosi on koneistajilla ja levyseppähitsaajilla samallainen. Toisena ja kolmantena vuotena opinnot sitten hajautuvat sen mukaan kummaksi haluaa.
Mitenkä siellä käytännössä toi toteutuu?
Täälläpäin kaikkina vuosina joka jaksossa on sekä koneistusta että hitsausta, paitsi tietysti yleisaine jaksolla. Vuosien ja taidon myötä siirrytään vain tekniikassa eteepäin. Suurta osaa meidän koulussa näyttelevät valinnaiset, jotka 3. vuonna määräävät ammatinvalinnan. Tosin meitä hieman "painostetaan" ottamaan tietyt valinnaiset jotta saamme molemmat paperit, tosin kaikki eivät halua molempia joten he sitten valitsevät jotain muuta mukavaa tai hyödyllistä esim. koneistuksen päälle.
Kauppiksessa datanomi-linjalla Nauru
käyn nyt yhdeksättä luokkaa ens vuonna ammattikouluun varmaan sähkö
asentajaks
amiksessa metallipuolella ekaa vuotta ja tarkotus olis haalata itteni koneistuspuolelle, toki hitsaus kiinostaa myös mutta oon ymmärtäny että esim. sorvarina oleminen ei ole niin raskasta ja paskasta Nauru
Sivut: 1 2 3 4 5