Soliferia

Täysversio: Aivopieruko?
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
Tuli vain mieleen, että jos laittaa takavalon puolan syöttämään virtaa ajovalopuolan lisäksi etutuikulle, niin pitäisikö kirkastua?
Ps. saa nauraa ja pilkata.Embarassed
kai se toimii, mutta miksi niin laita mielummin suoraan joku parempi tehonen puola
Jos ei halua käyttää rahaa uuteen puolaan ja tuosta jo tuo yksi löytyy. 2 Samanlaista puolaa toimisi varmasti hyvin, mutta nuo taitavat antaa hieman eri jännitettä jolloin se matalampijännitteinen saattaa ottaa vähän ihteensä. Kokeilemalla selviää, uskon kuitenkin että toimii. Nauru
Pv:n valo puola käy kuulemma suoraan SäMään,saa suoraan ne 12v sähköt parilla eurolla Cool
solifer sm 86 kirjoitti:Pv:n valo puola käy kuulemma suoraan SäMään,saa suoraan ne 12v sähköt parilla eurolla Cool

PV:n valopuola tarvii sit sen jännitteensäätimen (kytketään virtajohdon rinnalle), mut ilman jännitteensäädintä saa kyllä käyttää kuorma-auton valoja.Nauru
Itte suunnitteilla laittaa pv:n 6V jännitteensäädin solikkaan, mut katsoo nyt jos itte tekin jonkun pienikokosemman säätimen.
Ei välttämättä tarvitse säädintä ja en usko että varsinkaan Tomoksella tarvitsee. Voltithan kasvavat kierrosten mukaan, joita Tomoksessa on yleensä vähän jos siis vakio tai pikkuisen piristetty. PV:n koneella 12v 55W etuvalo ilman säädintä palanut jo 2 vuotta kirkkaana eikä ole tarvinnut vaihtaa (74cc P+ jolla vingutetaan päälle 8000 kierroksella). Kokeilemallahan se tuokin selviää, mutta en itse usko että säädintä tarvitsee.