Rekisteröidy Soliferian käyttäjäksi


"Solifer-harrastajien asialla jo vuodesta 1999."

laakeri holkit!!
#1
miten ootte helposti saaneet noi laake holkit pois kampi akselista1 kyseessä on solifer export vm 73. ja siihen ei sovi ku nuo kuula laakerit.. olisi vinkki tarpeen!
mulla ei oo sita L17 laakerien ulosvetäjää
Vastaa
#2
Joskus ennen ulosvetäjän valmistamista piti rälläköidä sitä sisäkoolia viistosti, miten sai vähänkään uraa siihen sisäkooliin, sitten leikkotampilla ja isolla vasaralla lyö siihen leikattuun uraan niin yleensä se menee uran suuntaisesti halaki.
Vastaa
#3
Muistakaa laakerihommissa että lämpö laajentaa, kylmä kutistaa.

Toholla holkkia kuumaks, sitten akselille kylmäsprayta niin voi olla että lähtee hyvinkin helposti.
Vastaa
#4
Euron mora ja vasara. Terä limpun ja sisäkoolin väliin ja naputtelet monelta suunnalta irti.
Hae
Vastaa
#5
Joksa kirjoitti:Euron mora ja vasara.

Aijai, ei kannata. Sirpaloituu ikävästi tollanen halpa terä. Voi käydä tälleen:
-> http://i777.photobucket.com/albums/yy54/...Rntgen.jpg

Tuo ei ole puukosta vaan lekasta peräisin, mutta samaan tapaan voi käydä.

Mielummin siis talttatuurnaa:
-> http://kauppa.motonet.fi/web/guest/etusi...id=80-1342
Vastaa
#6
Ja ei kannata unohtaa suojalaseja!
Vastaa
#7
Ja jos epäilyttää omat taidot niin jätä suosiolla koneistamon huoleksi. Paikallinen koneistamo otti minulta kahdesta kampurasta juuri tuon holkin pois kahvikupin hinnalla...
...
Vastaa
#8
Ulosvetäjän tarviit jos haluat ne kampiakselia vahingoittamatta pois. Ne voi olla aika tiukassa varsinkin jos akseli on päässyt ruostumaan. Kaikki tommoset "mora ja vasara" vinkit kannattaa unohtaa, niistä ei tule kuin vahinkoa. Ja kampiakselin vasarointia tulisi välttää. Kampura menee helposti epätasapainoon iskuista.
Vastaa
#9
L17 sisäkooli irtoaa kohtuu helposti kun poraa min4mm levyyn sopivan reiän ja kaittaa sen kampea vasten. Sitten topakalla virralla hitsaa sisäkoolin levyyn kiinni. Ihan tuoreeltaan levy kiini viilapenkkiin ja gummivasasaraa aiksilan päähän 95/100 irtoaa.
-69 export projekti työnalla.
Vastaa
#10
Antsa kirjoitti:Kampura menee helposti epätasapainoon iskuista.

Kieroon siis. Ei se kampiakselin tasapainotus siinä muutu miksikään kun materiaalia ei mistään lähde. Kampiakselin suoristus ei ole siis tasapainoitus, kuten monesti tupataan sanoa.

Thermo-68 kirjoitti:L17 sisäkooli irtoaa kohtuu helposti kun poraa min4mm levyyn sopivan reiän ja kaittaa sen kampea vasten. Sitten topakalla virralla hitsaa sisäkoolin levyyn kiinni. Ihan tuoreeltaan levy kiini viilapenkkiin ja gummivasasaraa aiksilan päähän 95/100 irtoaa.

Tässä kikassa kannattaa vaan muistaa olla nopea. Hitsisauma kun jäähtyessään kutistuu, niin se voi vetästä laakerikoolia kasaan jolloin se jumittuu vielä kovemmin.
Laakeripesässä oleva laakerikooli irtoaa todella helposti kun vetäsee laakerikoolin sisäkehälle ympärisauman. Hymy

Isoilla virroilla jykevät heftit vastapuolille ja sitten samantien napautus.
Vastaa
#11
Selly kirjoitti:Tässä kikassa kannattaa vaan muistaa olla nopea. Hitsisauma kun jäähtyessään kutistuu, niin se voi vetästä laakerikoolia kasaan jolloin se jumittuu vielä kovemmin.
Juurikin tuosta syystä kannaatta olla reikä ja hitsata se ympäri jolloin kutistuva hitsaussauma irroittaa koolia jokapuolelta. Mikäli hitsausta ei tehdä ympäri niin hitsattu alue vain kiristää koolin entistä tiukemmin. Parasta olisi toki,jos rauta on valmiiksi kiinni viilapenkissä kun hitsaa ja alkaa irroittamaan kuumana jolloin kaikki lämpö ei ole vielä ehtinyt siirtymään kampeen.

Niinkuin tuossa edellä todettiinkin niin vasaroiminen ei vaikuta tasapainotukseen. Laakeri pintojen sama-akselisuuteen sa voi vaikuttaa kylläkin.
-69 export projekti työnalla.
Vastaa
#12
Tässä olis sellanen "Don't try at home" tyylinen vinkki siitä miten tosi isot pojat ottaa noi laakerinkoolit pois kampiakselilta.

Joskus kun olin pikkupoika tuskailin saman asian kanssa. Näytin kampuraa isälle ja se vaan tuumas "hitsipilleillä noi lähtee". Pajalle siinä mentiin, polttoleikkaushärvelit kaasuletkun päähän kiinni ja liekki palamaan. Isäukko polttoleikkasi laakerinkoolit poikki ilman että kampuraan tuli minkäännäköistä merkkiäkään tapahtuneesta. Hymy

Ite en oo niin hyvä polttamaan että uskaltaisin yrittää Nauru

E: Nykyään suosin ulosvetäjää
Hae
Vastaa
#13
Niin eikös ne pitäis lähtee ihan normi ulosvetäjällä? Vaikka neljähaaraisella?Hymy
...
Vastaa
#14
Eihän siihen limpun ja laakeri koolin väliin mahu ulosvetäjän käpälät.
Vastaa
#15
Hitsi konsti ok, mutta mites sitte ku laitat uudet laakerit ja lohkot yhteen ja huomaat että jäi päittäisvälystä, pitäisi lisätä shimmejä mutta hitsaamalla loppuu kesken nuo sisäkoolit. Kyllä se ulosvetäjä on ehdoton peli enemmän roplaavalle.
Hae
Vastaa


Mahdollisesti samankaltaisia keskusteluja...
Keskustelu: Kirjoittanut Vastaukset: Katsottu: Viimeisin viesti
  Takahaarukan laakeri Export80 5 5 793 08.09.2013, 21:58
Viimeisin viesti: MopedRacer

Vaihda huone:


Keskustelua selaavat: 1 vieras

© Petteri Bamberg 2016

Tutustu Smartyyn Validoi CSS Validoi HTML