Soliferia
Sylinteri - Tulostettava versio

+- Soliferia (http://soliferia.parasiitti.org/keskustelu)
+-- Huone: Solifer-mopot (http://soliferia.parasiitti.org/keskustelu/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Huone: Remontti (http://soliferia.parasiitti.org/keskustelu/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Keskustelu: Sylinteri (/showthread.php?tid=978)

Sivut: 1 2


Sylinteri - Takiainen - 18.01.2009

Nyt kun ehin innostua jo siitä et sais mopon kasaan nii tuli pienen pieni takaisku. Kuva on Hurricane-89:n galleriasta kun en ite parempaa saanu napattuu. Ne jotka on saanu/joutunu purkamaan Tomosta niin tuossa kuvassa on ympyröity kohta jossa on semmonen pieni reikä. Kun olin laittamassa sylinterii kiinni löysin halkeeman joka oli siitä reiästä ulko reunaan asti. Onko siis mitään tehtävissä vai joudunko tilaamaan uuden pytyn (maksaa 65+postikulut voimakoneelta)


RE: Sylinteri - Sepi - 18.01.2009

En muista nyt onko omassa sylinterissä tuossa kohdalla mitään reikääRolling Eyes Mutta eipä kait tuolla halkeamalla ole mitään väliä kunhan männänrenkaat ei siihen ylettäisi moottorin käydessä. Sylinteristähän sen varmasti näkee missä asti renkaat käyvät.


RE: Sylinteri - Takiainen - 19.01.2009

Siis kyseessä on pienempiripainen vanhanmallin sylinteri. Ja toivoisin varmempaa vastausta koska ei huvittaisi laittaa sylinteriä paikalleen ja todeta ettei se toimi.


RE: Sylinteri - Nak$u - 19.01.2009

Eihän siinä mitän reikää kuulu olla. Tilaa ihmeessä voimakoneelta uusi kun on noin halpa!!


RE: Sylinteri - Takiainen - 20.01.2009

Ei niin kuulukkaan. Iskän kanssa tuli puhetta siitä kuuluuko siinä olla reikä niin se sano että siihen on porattu se reikä ettei se halkeis lisää. Ja Nak$ulle vaan: ei oo miusta kovin halpa tuo sylinteri Hymy


RE: Sylinteri - Sepi - 20.01.2009

Jos tuo olisi omani niin tekisin näin:
Tutkisin mihin asti tuo halkeama yltää eli ylettääkö männänrenkaat siihen asti moottorin käydessä. Jos ylettävät hylkäisin sylinterin. Mutta jos eivät yletä, niin hioisin varovasti ohuella hiomapaperilla tuon halkeaman kohdalta mahdolliset terävät särmät pois, jotteivat hankaisi männänhelmaan. Sitten hyvä putsaus liottamalla ja kasaan.
Näin tekisin, mutta kun ei ole oma, ei uskalla antaa varmoja "neuvoja".


RE: Sylinteri - Takiainen - 21.01.2009

Ei ole teräviä reunoja eikä männänrenkaat yletä halkeamaan. Tarkastettu on Hymy Tänään ois tarkotus yrittää kasata ja katsoa miten pelittää... Mietin sitäkin että aiheuttaako tuollainen halkeama mitään tehohävikkiä Confused


RE: Sylinteri - Takiainen - 21.01.2009

Nyt tuli taas lisää ongelmia... Sytkät on perseellään enkä saa mangneettoa auki kun ei oo pultti pyssyy. Kaveri neuvo et vaihe silmään ja voimakas polkasu räikkään mut ei auttanu mangneetto anto periks. Sad Onko siis muita keinoja vai pitääkö lainata jostain pulttipyssy?


RE: Sylinteri - SOLIFERdriveri - 21.01.2009

Sytkähän säädetään vauhtipyörä paikallaan. Pyörittelee sitä sen verran että saa ne magneeton pohjalevyn kolme ruuvia vähän löystytettyä ja ruuvarilla kääntää aikaisemmalle/myöhäisemmälle.


RE: Sylinteri - Sepi - 21.01.2009

Ja jos tuo vauhtipyörä on pakko jostain syystä joskus irrottaa, niin vahva meisseli tai jokin muu rauta jostakin vauhtipyörän reijästä tukemaan johonkin moottorin kanttiin tms. ja pitkällä vääntövarrella (vaikka putkenpätkällä) +hylsyavaimella vääntöä. Saa vaan olla tarkkana, ettei pistä tuota meisseliä väärään paikkaan, ettei riko mitään.


RE: Sylinteri - mopomies - 21.01.2009

paras ois kuitenkin yleismallin ulosvetäjä tai 2/3 jalkavetäjä. . .


RE: Sylinteri - SOLIFERdriveri - 22.01.2009

Joku oli tehnyt silleen että oli laittanut pultit niihin vauhtipyörän pikku reikiin joissa on kierteet ja laittanut niiden väliin lenkkiavaimen ja sitten vääntänyt hylsyavaimella.


RE: Sylinteri - Sepi - 22.01.2009

Eikös nyt ollut kyse vielä tuosta mutterin aukaisustaRolling Eyes Sen ulosvetäjän tekee helposti itsekkin jos vaan käyttää mielikuvitusta ja on välineet.


RE: Sylinteri - mopomies - 22.01.2009

joo, sorvilla saa helposti tehtyy. . .


RE: Sylinteri - Takiainen - 22.01.2009

Maanantaina pitää yrittää laittaa katkojan kärjet ja sytkät kohilleen ja yrittää startata Nauru