Soliferia

Täysversio: Syttyviat (magneeton kastuminen)
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
Mulla on parin viimepäivän aikana Solkun sytytys vittuillu ihan päin naamaa. Vika ilmeni kun oli ajanu paksussa lumihangessa ja alkoi pätkiminen ja kone sammu. Sitten avasin magneetonkopan ja kas kummaa magneetto on ihan märkä. No tiivistin magneetonkopan tiivistemassalla ja löin nippuun. Nyt kun tossa just äsken ajelin niin sama pätkiminen ilmeni taas ja todennäkösesti taas magneeton kastuminen on syynä(kyllä taas vitutti taluttaa sämää noin 1km kotiin). Onko muilla ollu samanlaisia oireita Solkuissanne?

E: nyt ei tule kipinää enää ollenkaan! Evil or Very Mad Kaikki johtolitokset on kunnossa ja tulppa on uusi. Eikai taas ole puola sökö, vastahan tossa alkukesästä vaihoin kaikki syttyosat!
Aukase se magneetonkoppa, jätä lämpimään pariksi päiväksi kuivumaan, pistä kii ja pröööm - tai sitte ei.
Itellä ei meinannu solikka ennen viime joulua toimia, otin joululoman alussa koneen omaan huoneeseen, kasasin joskus touko-kesäkuun vaihteessa, hyvinhän se ensin pienen temppuilun jälkeen toimi. Aluksi se sammu kun kaasua lisäs, johtuneeko siitä, että oli uusi mäntä, tai sitten siitä, että puuttu se kumitötsä kassun ja ilman"putsarikotelon" välistä.
Noh oli se pari viikkoa kasassa, sitten päätin alkaa vähän ehostamaan tota.
Purin mopon jälleen suht. osiin ja tarkotus ois saada takahaarukka, moottorisuojapellit ja keskiseisontatuki maalattua.
Rungon maalaamisesta en sitten teidä, paikkamaalaus ei välttämättä näytä kovin hyvältä?
No putsasin elektriniikanpuhdistus-sprayllä magneeton mutta ei auttanu. Oliskohan mahollista että olis menny kosteuden takia joku oikosulkuun kuten puola tjsp....tai sitten puola vaan ylikuumentunu kun ajoin eilen pitkänaikaa paksussa lumihangessa kakkosella huudattaen.
vesirikkoo nuo sähköosat välillä naurettavan herkästi varsinkin jos ne ovat ns "toiminnassa" kun kastuvat silloin voi sähkö johtua väärään paikkaan jonka jälkeen jo nouseekin savu....
kaihis kirjoitti:vesirikkoo nuo sähköosat välillä naurettavan herkästi varsinkin jos ne ovat ns "toiminnassa" kun kastuvat silloin voi sähkö johtua väärään paikkaan jonka jälkeen jo nouseekin savu....

Niin se on mahollista koska vettä oikein lorahti kun aukasin magneetonkopan. Pitää huomen kattoo jos ei tuu kipinää vieläkään niin käyn kossussa shoppailemassa uuden puolan ja konkan. Mitenköhän sais selvitettyä että onko vika puolassa vai konkassa?
Nyt pelaa syttyvehkeet! Annoin kuivua yön yli niin pelas, sit säädin viel käret 0,20mm välykseen niin ei ongelmia! Pakari on lahonnut pahemman kerran ja pitää vähän restauroida sitä.
Specialisti kirjoitti:Nyt pelaa syttyvehkeet! Annoin kuivua yön yli niin pelas, sit säädin viel käret 0,20mm välykseen niin ei ongelmia! Pakari on lahonnut pahemman kerran ja pitää vähän restauroida sitä.

mites se? liitokset kärsiny?
kaihis kirjoitti:mites se? liitokset kärsiny?

Joo oli kärsiny mut nyt tein niin, että otin sen etuänkkärin kokonaan pois ja heppailin suoran putken suoraan sille takimmaiselle änkälle! Nyt ei enää putki vuoda ja äänet on semmoset ihanat 70-luvun 2-t krossin äänet. Razz Nyt kiihtyykin vähän paremmin kun vastapaineet ei karkaile ulos mistä sattuu.