Soliferia

Täysversio: Solifer Export Thermomat 1968
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
Tere vaan kaikille.

Isälläni oli nuorena otsikon mukainen peli ollut käytössä joskus 70-luvulla mutta kolarin johdosta mopedi meni myyntiin. Isäukko osti tämän entisöinnin kohteena olevan pelin vuonna 2000 muistaakseni tuhannella markalla, kehui laittavansa joku päivä kuntoon ja ajavansa kylille oluelle kun emäntä sattuu pahalle päälle.

Mopo on ladon nurkassa nököttänyt nyt melko tarkalleen 15 vuotta, emäntä on raivonnu ja riehunu mutta mopo on pysyny paikoillaan. Isännän eläkepäivät tässä lähenee niin ajattelin entisöidä mopedin alkuperäiseen loistoonsa ikäänkuin lahjaksi.

Tässä on aikataulut aika tiukilla, isäntä viettää muutaman päivän lomalla toisella paikkakunnalla, sillä välin pitäisi purkaa mopedi osiin, hankkia sopivat maalit, viedä osat maalaukseen sekä sinkitykseen, tilata uudet osat mm. renkaat vaijerit kromiosat, etsiä puuttuvat osat jne jne. Pääasia on nyt se että mopo saadaan täältä säilytyspaikasta muualle työn alle.

[Kuva: 13907508.t.jpg]

[Kuva: 13907509.t.jpg]

[Kuva: 13907512.t.jpg]

[Kuva: 13907514.t.jpg]

[Kuva: 13907516.t.jpg]

[Kuva: 13907517.t.jpg]

[Kuva: 13907520.t.jpg]

[Kuva: 13907521.t.jpg]

Kromiosat on kohtalaisen hyvässä kunnossa, pientä pintaruostetta havaittavissa mutta lähti autosolilla hinkkaamalla aika hyvin pois. Pyysin kuitenkin tarjousta eräästä kromaamosta seuraavien osien kromauksesta: Ritikka, ohjaustanko, tankin päällyspelti sekä ohjausakselin päällä oleva kromimutteri. Hintaa oli 620,00€ sis alv joten päätin mieluummin ostaa uudet osat mikä tulee muutamia satasia halvemmaksi.

Mopo on siis tällä hetkellä maalattavana ja kaikki nikkelöintiä kaipaavat osat ovat nikkelöitävänä. Seuraavaksi pitää tehdä kovasti töitä jotta saan rahat kasaan voimakoneen tilausta varten Hymy Kävin selvittämässä tuon tumman sinisen värikoodin paikallisessa K-Raudassa, antoi tulokseksi RAL 5004 ja Classic kuvastosta löytyy. Otin useasta kohdasta tuon testin, sekä myllytetyltä kohdalta että myllyttämättömältä.

[Kuva: 13907513.t.jpg]

Antoi tuollaisen koodin ja sen perusteella sitten ostin maalinkin, toivottavasti on oikea. Valkoiseksi valitsin puhtaan "kovan" valkean. Solifer-Wikistä löytyvä valkean värikoodi "Teknos Värit S 2005-G94" on vanhentunut eikä kyseistä väriä löydy ainakaan K-Raudan tietokannoista. Jonkun RAL koodin myyjä sai kaivettua mutta sitä en tähän hätään muista.

Päivittelen rojektitopikkia sitä mukaan kun se etenee. Puuttuvien osien ostoilmoitus löytyy Ostetaan-osiosta, olisin kiitollinen jos se kuuluisa "joku" voisi metsästää osat jostain, itse kun en löydä millään ilveellä esim. ehjää ilmanputsarin vaimenninputkea/koteloa vai mikä tuo musta pötikkä nyt onkaan. Huuto.netissä on yksi myynnissä 94€ hintaan, ymmärrätte varmaan että miksi jätän ostamatta.

Onko solikan pakokäyrä ja vaimennin niklattu vai kromattu?
Laitoin sinulle yksityis viestiä.