Soliferia

Täysversio: Ei katko
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
Tulin ostaneeksi Fimoposta uuden sähköpuolen Solikkaan ja kun aloin säätämään sytytystä valokynällä, niin huomasin, että virta kulkee liikkuvasta nokasta maihin, vaikka sen nostaisi tapistaan kokonaan pois.Mahtaisikohan virta karata kondensaattorin kautta pohjalevyyn?
Katso onko se muoviprikka kunnolla paikoillaan kärjen jousessa.
Jos konkka johtaa maihin niin se on totaalisesti oikosulussa.
Se nokka nousee nostamalla tapistaan ja johto seuraa silloin mukana, eikä voi osua maihin.
Nappasehan eka johdon pää irti konkasta ja tarkista vasta sitten, että maadoittaako kärjet jatkuvasti. Muutenhan tämä järjestelmä muistaakseni "lukee yhteyttä" konkan + puolan kautta.
Kai se kärjen jousen muoviprikkahärpäke on kunnossa? Toinen yksinkertainen, eihän liikkuvan kärjen tapin "ohjuri/eristeputki" ole liikkunut toiseen päähän niin, että kärjen kylki osuu maadoittettuun päähän?
Mopo ei ole nyt ajokunnossa, mutta näytti aivan kuin kipinä iskisi sittenkin.Kun johdot ottaa irti, niin puolalle menevä johto on maissa.Tämä on siis juuri toisin kun alunperin.Taitaa olla niin, että naiset ja mopon sähköpuoli pysyvät mysteerinä minullekin
Joku ukko totesi joskus näin, elämän kolme suurinta mysteeriä on naiset, moottorisahan kaasuttimen toiminta ja mopon sytytys. Naughty

Itse en ole valokynällä, tms säätänyt sytytystä. Kärkiväli, ajoitus ja sytkä laitteiden yleinen kunto kohdilleen niin pelaa varmasti.