Soliferia

Täysversio: Sämmän Vaihteet
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
Mikä vois olla kun vaihteet ei toimi kunnolla, ei mene kuin 4 ja 3 vaihde tupaan ja kun 3 laittaa alaspäin niin ei mene enää 2 vaihteelle. Kone siis osissa ja lohkot kasaamalla testailtu meneekö vaihteet tupaan, jos kokeilee ilman rattaita niin vaihteen siirto tappi liikkuu jokaisen vaihteen läpi normaalisti.Neutral
Kokeileppas samalla pyörittää käsin rattaita tai etu rissan kautta akselia,kun vaihdat vaihteita. Niitten rattaittenhan pitää olla tietyssä asennossa,että se tappi lukitsee rattaan ja vaihteen päälle.
On kyllä koitettu, ongelma oli että vaihteen siirto tappi jäi välillä vaihteiden "keskelle" jos runnoi kunnolla poljinta sai vaihteet menemään jollaintapaa, nyt vaihteet pelaa kun koko yön ja aamun shimmaillut akseleita. Nyt menee taas vaihteet hyvinCool
Linjaat ne rattaat niin että ne reikien hampaat ovat justiinsa linjassa keskenään. Silloin siirtäjäntappi pääsee liikkumaan vapaasti. Sitten laitat sen toisen akselin paikalleen jolloin se tavallaan lukitsee rattaat siihen linjaan.
Sitten kokeilet että kaikki vaihteet menee helposti päälle moottoria pyörittämättä. Jos ei mene niin rattaa eivät ole linjassa keskenään.