Soliferia

Täysversio: MIKÄ MAGNEETTO
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
Joo elikkäs kävisikö tuommone 95e maksava magneetto finmopolta solifer sm 77:aan? Siinä on takavalopuola ja jarruvalo onko kellään kokemusta tuosta että onko pelittänyt hyvin?? Pitäs saaha solle käyntii Nauru
Kyllähän se käynee,mutta satku on melko suolanen hinta.
Kannattanee etsiä käytetty magneetto ja vaihtaa siihen käret,puola ja konkka. Jos kolvi pysyy kädessä ja joskus vähänkään sähkön kanssa pelannut. Näin saa menemään sen max 50e sähköosiin. Onkos sinulla nyt mitään magneettoa? Jos on,kiin kannattaa ennemmin korjata se,kuin vaihtaa uutta. Myös vauhtipyörän kunto on hyvä tarkastaa ja ennen kaikkea kamoiakselilla oleva kila tappi. Tuo jos on kulunut,niin eipä pidä hyväkään vauhtipyörä.
Nyt on vanha magneetto ja vauhtipyörä on aika kulunut. Ainakin saa sitten kaikki toimimaan eikä tarvitse enää tuhrata niiden kanssa. Kärjet ja konkka ovat myös huonossa hapessa. Vaihtaa koko pakanNauru
Sitä lähinnä kysyin että onko kellään kokemuksia tuosta että onko hyvä ja toimiva?
kamoiakselilla oleva kila tappi. Tuo jos on kulunut,niin eipä pidä hyväkään vauhtipyörä.

Eikös tuo kiilatappi ole vaan kohdistusta varten,jos sen tarkoitus olisi pitää niin siellä olisi kiila eikä mitätön tappi.
VM1953 kirjoitti:Eikös tuo kiilatappi ole vaan kohdistusta varten,jos sen tarkoitus olisi pitää niin siellä olisi kiila eikä mitätön tappi.

Näinhän se on. Pysyy tarvittaessa ilman kiilaa/tappia oikein hyvin, kunhan molemmat kartiot ovat kunnossa.
Se "kiilatappi" joka on upotettuna kampiakseliin, ei yleensä hajoa.Tekee vaan harmillisen uran magneeton"silmään".Sen tarkoituksena ole oikeastaan muuta kuin ohjata magneetto oikeaan asentoon kampiakselille.
Magneeton "silmässä" sekä kampiakselissa olevien kartioiden on tarkoitus
lukita ne yhteen.Itse käytän noiden asennuksen yhteydessä ruuvilukitetta.
Ennen lukitteen laittoa, poistan rasvan pois kartiopinnoilta ja sitten muutama tippa lukitetta pinnoille ja magneetonmutterille kunnon kireys.