Soliferia

Täysversio: Solifer export -71 runkomurtuma
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
Moi! Ongelma olisi seuraavanlainen, mopon sain ajoon alkukesästä maalattuna ja kunnostettuna talven jälkeen, mutta nytten on runko ruvennut pahasti murtumaan, ja molemmilta puolilta(kuljettajan paino +-100kg) ->

[Kuva: 01082013401.jpg]

[Kuva: 31072013399.jpg]






Siinä oli jo jotain hitsaus saumoja jäänyt edelliseltä omistajalta ja maalauksen yhteydessä vain pakkeloin ne piiloon, eipä tullut siinävaiheessa mieleen että runko rupeaisi noin kriittisestä kohdasta ratkeamaan.


Ja tosiaan vähän rapsutellut maaleja ja pakkeleita noista pois jo.
Mitenkähän tuo kannattaisi "hetkiseksi korjata" ennen mahdollista hitsausta?

Hommasin pop-niittejä, pari metallin palaa ja kemiallista metallia(motonet). Saisikohan sen noilla pysymään määrittelemättömäksi ajaksi koska ei olisi mikään hirveän suuri inspiraatio lähteä mopoa taas purkamaan kun justiinsa(3kk sitten) sen saanut kasaan?

[Kuva: 05082013407.jpg]

[Kuva: 05082013409.jpg]
Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan Nauru

ja joo, koko kuva moposta

[Kuva: 27052013303.jpg]
Minulla on muuten samanlaiset popniitti pihdit. Naughty

Entäs rungon paikoillaan hitsaus? Koneeseen asialliset suojaukset,ja kaveri,joka on hitsannut ennenkin mikillä hitsaamaan,pitäisi tulla ihan hyvä. Popniiteillä ja muilla vippas konsteilla,uskoisin pidemmän pääle asian pahentuvan...
Pop-niitti korjaus ei kyllä pitkään kestä. Minun mielestä hitsaus on ainoa korjaus joka kestää. Eikä tarvinne purkaa mitään, huolellinen suojaus kaiken a & o. Kannattaa muistaa maltti ja huolellisuus hitsauksissa, ei tule siten hirmuisia pakkelointeja.
Samaan tapaan paikkaus kuin auton ruostepaikkaus; Leikataan huonoksi mennyt materiaali pois reilusti, ja laitetaan uutta tervettä terästä tilalle 100% saumoilla.

Sitten hionta ja tarvittaessa pakkelointi.

Väliaikaiset patentit ei kestä, varsinkaan tollasessa rungossa missä ei ole mitään tukevaa kolmiorakennetta juuri missään. Runko elää juuri tuosta kohtaa jatkuvasti jos painava kuski monesti ajelee.