Soliferia

Täysversio: 3-Speed kromitankki
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
Onko kukaan koskaan perehtynyt tämän tankin alkuperään tarkemmin? Lähinnä kiinnostaisi valmistusmaa. Jotenkin epäilen, ettei olisi kotimaamme, vaan lähtöisin jostain muualta.

Perustelen ajatustani sillä, että poskissa olevien kumi-inserttien syvennykseen on vaadittu prässi ja muottityökalut. Tästä seuraa automaattisesti kalliihkot muottityökalut ja yksittäisen tankin suhteellisen korkea hinta yhdistettynä kromauksen kustannuksiin. Olisin iloisesti yllättynyt, jos valmistus olisi tankkien osalta Suomi. Toisaalta, mikäli näin on, niin hyvän löydön tekeminen ulkomailta on silloin häviävän pieni mahdollisuus.

Jos valmistaja ulkomailla, voisi hyvällä syyllä olettaa jonkin muun 2-pyöräisen valmistajan käyttäneen vastaavaa tankkia jossain omassa mallissaan.
Täytyy tehdä tutkimustyötä viikonloppuna tämän vinkin perusteella. Jonkun verran jo tutkittu, mutta tämä tarkenne helpottanee hieman. Täytyy vaan todeta, että harvinaisen tyylikäs tankki kyseessä. Siksi voisi kuvitella, että sitä on muutkin jossain käyttäneet.
VMPK:n sivuilla olen käynyt kurkkaamassa, mutta en juuri muuta. Valkjärven kirja on käden ulottuvilla ja sieltä on luettu ja haettu tarpeen mukaan tietoa. Kannesta kanteen lukematta. Täytynee kirjautua VMPK:n foorumiin, niin saa hommaa eteenpäin. Kiitos myös tästä vinkistä.