Soliferia

Täysversio: IDEAL keula
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
Haluan ostaa Ideal etupään ehjät "stefat". Tiedän että Voimakone myy siihen jotain korvikeosia, mutta niistä en ole kiinnostunut. Kyseistä keulaa löytyy ainakin Solifer SM (83), Tunturi City ja 80 luvun Solifer Exportista.
Myös kromipinnaltaan ehjät "sisäputket" kiinnostais. Miks ei siis koko keulakin?
Vinkkinä noita "stefoja" varten, että ne vanhat on helppo korjata. Elikkä leikkaat mattoveitsellä pölyhuulesta sen stefan irti ja liimaat uuden stefan siihen!!! Toimii ja tulee orginaalin näköset, kun tekee maltilla.
Miten ootta noita pölyhuulia irrottaneet, meinaavat olla lujassa..
Jos pölyhuulen ehjänä irti tahtoo se pitää leikata mattoveitsellä siitä ns "keulasta" irti, kun on stefan kanssa silleen hassusti kiinni siellä.
Kun pölyhuuli on irti pitäisi keulaputkessa näkyä metalliholkki joka irtoaa vaikka ruuvarilla kikkailemalla, se stefa on tämän holkin alla.
Mulla on jokunen pari uusia ideal stefoja. Kuinkahan paljon parista kehtaisi pyytää? Nykyään ne on aika harvinaista tavaraa. Uusia ei varmaan saa edes ulkomailta? Luulisin, että museokatsastuksessakin tarvii olla alkuperäiset tiivisteet kiinni, että kyllä noille varmaan kysyntää on.
offia vähän tähän mutta ei vaadita museokatsastuksessa sellaisia kokonaisuuteen nähden pieniä juttuja, jos osia on erittäin vaikea/mahdoton enää etsiä.