Soliferia

Täysversio: Takavalon polttimot ?
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
Minkälaiset ja tehoiset polttimot kuuluu kuvan takavaloon? Ilmeisesti jonkunlaiset 6V sukkulapolttimot? Kehikossa merkintä 18W. Mihin tuo kolmas liitin on tarkoitettu?
Eipä ole alkuperäinen tuo polttimon kanta.
Mitä meinaat polttimon kannalla? Vai tarkoitatko koko pohjaa? Kyllä tuo räjäytyskuva ainakin täsmää koko valon kanssa mitä tuosta näkee. Onko laittaa kuvaa millainen sen oikeasti sitten pitäisi olla? Kehikossa ylhäällä tuo 18W merkintä ja alempaa löytyi putsatessa 10W.
Eiköhän tuo kolmas liitin ole maadoitus johdon kiinnnitys piste! Se ei voi olla mikään muu, koska liitin suoraan kannan rungossa ei eristettynä kuten kaksi muuta.
rape kirjoitti:Eiköhän tuo kolmas liitin ole maadoitus johdon kiinnnitys piste! Se ei voi olla mikään muu, koska liitin suoraan kannan rungossa ei eristettynä kuten kaksi muuta.

Takalyhdylle ei pitäisi mennä muuta, kuin nuo kaksi johtoa lamppujen kantaan. Harmaa takavalolle ja Vihreä jarruvalolle. Kuulostaa jotenkin aika suurilta nuo polttimo tehot 18w/10w
Export80 kirjoitti:Takalyhdylle ei pitäisi mennä muuta, kuin nuo kaksi johtoa lamppujen kantaan. Harmaa takavalolle ja Vihreä jarruvalolle. Kuulostaa jotenkin aika suurilta nuo polttimo tehot 18w/10w

Kyllä kyllä, mutta samaa valoa varmaan käytetty muissakin kikkottimissa, ja maadoitus tarvitaan silloin jos lamppu ei ole kiinni metallissa, kuten esim tunturi aguassa.
Lohduttaako jos normi SäMässä menee taakse 6v 3w.
Ei kovin hulppeat mutta ite vaihoin 12v polttimon kun palo aina alamäessä tuo 6v Naughty
Eiköhän tuohonkin mene nuo 3w ja 5w poltin niinkuin muihinkin.
Normi SäMässä myös se e10 kanta poltti moissa.
solifer sm 86 kirjoitti:Normi SäMässä myös se e10 kanta poltti moissa.

No, tähän ei nuo e10 polttimot käy, mutta eiköhän noita "sukkulapolttimoita" saa vähän joka paikasta.
Kiinnostaisi vaan tietää, että minkälaiset polttimot noissa on alunperin oikeasti ollut niin teholtaan, kun poltin tyypiltään.