Soliferia

Täysversio: Yleistä virittämisestä.
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
Avataampa tälläinenkin.
Ajatus on, että nänne kirjoitetaan virittämisen perusperiaatteista. Väittelyä ja muuta palaveereusta varten taitaakin olla joka asialle omat paikkanssa tässä osiossa. Tälläinen osio saattaisi olla tarpeen jottei aina tarvitsisi kysellä samoja asioita ja auttaisi monia ymmärtämään eri temppujen merkityksen ja MITEN ja MIKSI ko. temppu vaikuttaa.

Alustan lyhyesti ihan perusteista.

Polttomoottorista saatavaan tehoon vaikuttaan ensisijaisesti 2 asiaa. Moottorin tilavuus ja siitä otettava kierrosluku. Asiasta olen joskus nähnyt laskukaavankin en vain löytänyt sitä enää.
(järkyttävästi kiertävät minitilavuuksiset rc lennokki jne moottorit / todella suuritilavuuksiset pienikierroksiset raskaat moottorit esim laiva diesel)

oletetaan seuraavassa että ainostaan tilavuus muuttuu esim sylinterin poraaminen. Tilavuus muuttuu = teho nousee (ei paljon mutta mitattavasti ja joissan tapauksissa jopa havaittavasti). Moottorin imemän ilman määrä muuttuu suoraan tilavuuden suhteessa ja koska kyseessä on kaasutin moottori (bensa tulee sisäänvirtaavan ilman mukana) polttoaineen määrä "säätyy" automaattisesti oikeaksi. Näin ollen seos suhde ei muutu.

Kierrosten nostaminen onkin sitten toinen juttu vakio osilla ei onnistu.

Listaan muutamia viritys konsteja kirjoitelkaa muut niihin sopiva "wiritys wiki" Nauru)

-Suuttimen vaihtaminen
- Imukaula/imuaukko
- Ohivirtauskanavat
- Pakoaukko
- Tehomäntä
- Tehoputki
- Välitykset
keksikää itse lisää

niin ja väittelyt toisaalle pidetään tämä tietopankkina perusteista Nauru

Thermo-68 väistyy takavasemmalle
Hyvä tredi!

Männän koko vaikuttaa tilavuuteen, jota yhdellä työkierrolla "pumpataan" moottorin läpi. Isompi kaasumäärä palaessaan tuottaa kovemman paineen männän päälle palaessaan ja paine ja pinta-alan muutos vaikuttaa voimaan, joka pyörittää kampiakselia.

Kierrosnopeuden kasvu vaikuttaa tehoon, koska moottorin teho on vääntömomentin ja kulmanopeuden tulo.
2t koneen virityksessä on a ja o kunnon mitoitetu putki!
sitten kaasari, välit ja aukot.
solikan ykkös virit (tomos) on kunnon putki kansi matalemmaks ilman putsari vaihtoon ja isompi kaasari (16) unohtamatta välejä. näillä mennään 70 ja vääntää Evil or Very Mad mutta putkeen perustuu joka 2t koneessa virnauttelu Dance
tästä on jo niin paljon kerrottu ympäri ämpäri nettiä ja soliferiaa että ei jaksa kyllä enää tähän kertoa miten se tapahtuu ...