Soliferia

Täysversio: Väljä kone?
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
Nyt on ajaessa tullut huomattua että mopo ei nouse enää mäkiä niin rivakkaan kuin ennen, että voisiko kone alkaa olla väljä? Sillä on ajettu kohta noin 10 000 km ja kerran on vain vaihettu männänrenkaat joskus ennen 5000 km. Tähän nyt kaipaisin mielipiteitä, että saattasko olla vikaa jossain muussa. Mainittakoon että välitykset ovat 13/35. 4 vaihteella ajaessa kone ei reakoi kaasuun kun vääntää puolen yli, ellei ole hieman alamäkeä. 3 vaihteella meinaa olla myös samaa vikaa. Ja nyt tässä samalla kysyn miten voi ite todeta koneen väljyyden jotain kikkoja esim? Ei oikeen ole tästä koneen väljyydestä kokemusta.
Kyllä se voi olla väljä,tuntuuko yhtään puristuksia kun painaa käynnistys polkimesta?lähteekö hyvin käymään?
Myös pakoputki voi olla tukossa,kuumeneeko moottori helposti?
Ota kansi auki. Sillä se selviää jos et edellisistä saa mitään irti
No seoshan voi olla myös laihalla jos kone ei vastaa kaasuun yli puolenvälin. Minkä värinen tulppa on? Se ei mielellään saisi olla kovin vaalea, koska sillon kone käy tod. näk. liian laihalla. Tulppa ei myöskään saisi olla aivan musta, eli mielellään semmonen maitokahvin ruskea. Säädä seos niin, että kone vastaa hyvin kaasuun ja "röpeltää" vasta aivan huippukierrosten tuntumassa.

Putsaa kuitenkin ihan ensin se pakoputki ja jos ei meno parane niin sitten vasta pyttyä poraukseen.
Käyntiin lähtee ihan hyvin, että puristuksia tuntuisi olevan. Viime kesänä sen pakoputken puhistin. Se reikälevy oli aika tukossa, paukuttamalla sain sitä jonkin verran auki. Tulee sieltä kumminkin melko hyvin tuota tavaraa. Kone lämpiää vissiin vähän, koska nousukyky laskee hieman pitkän ajon jälkeen. Tulppa vaihdettiin äskettäin. Mopo sattuu olemaan mökillä joten ei ole tietoa tulpan kunnosta. Kaasuttimessa on 56 suutin, joka on ollut siinä aina.