Soliferia

Täysversio: Männän rengas katki ?
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
Ei enää lähde polkemalla käyntiin, ja ei kiihdy kunnolla. Tyhjäkäynnillä kuuluu kilinää sylinteristä ja kovilla kierroksilla helisee. Männänrengas katki ?
Voipa hyvinkin olla m rengas, mutta mitä tapahtui kun kone meni tälläiseksi? Kannattaa tarkistaa yläpään tiivisteet ja petilaakerit etteivät ole leiponeet ja stefat. Onko koneessa puristuksia?
Petilaakereiden en usko leiponeen, kun kantta laskettu vain hitusen jos sitäkään. Stefatkin vasta vaihettu. Tiivisteetki vaihettu ja luulis olevan kunnossa. Ja kävin tossa ko lähin ajelemaa ni tuntu aika luumulta. Sitten illemmalla olikin vielä luumumpi.
Oletko ilmanpuhdistinta puhdistanut milloin viimeksi? Myös putki saattaa olla tukossa mutta tuo helinä viittaisi männänrenkaaseen.
Otin tänään pytyn auki. Oli männänsokasta irronnut palanen, ja raastanut männän ja sylinterin ihan perseelleen, ja katkassut männänrenkaan ja sulanut siihen kiinni. Puolet männänrenkaasta oli lähteny omille teilleen ja vieny samalla palasen männästä mukaan... että tällästa. Täytyy varmaan taas vaihteeks avaa alakerta et saa sen kampikammion putsattuu..
ei välttämättä tarvii jos omistat kompressorin.. sillä vaan puhahlelet suurimmat poies Smoke
Huuhtelu bensiinillä. Puhaltelu työntää moskat laakereihin.
Joksa kirjoitti:Huuhtelu bensiinillä. Puhaltelu työntää moskat laakereihin.

Onnistuuko silleen että otan koneen irti kaadan bensaa kammioon ja hölskyttelen vähäse ja kaadan sitte poies ?
Jo vain, pari kolme kertaa huuhtaset.
Oli varmaan männäntapin lukkorengas asennettu väärin, kun noin kävi. Lukkorenkaat pitää asentaa huolella. Niiden taivuttamista asentaessa tulee välttää ja renkaan avoin pää pitää olla joko kohtisuoraan ylhäällä tai alhaalla, siis klo 6 tai 12. Tämä siis sen takia, että tässä asennossa rengas ei pääse painumaan kasaan ja irtoamaan sen takia. Ja aina uusi lukkorengas, kerran irrotettua rengasta ei pitäisi enää käyttää. Tässä videota c-mallisen lukkorenkaan asennuksesta: http://www.youtube.com/watch?v=qpP6WXxLm...re=related

Öljyllä olen joskus moottorisahojen kampikammioita huuhdellu, hyvin on paskat irronnu. Perus mittaribensa on semmosta myrkkyä, että sillä en pesis tai huuhtelis mitään.
No eiks se oo ihan sama huuhteleeko bensiinillä ko eiks ne seokset kuitenki kierrä kampikammiossa ?
juu on