Soliferia

Täysversio: Tomos merkkiset mopot ja isommat pyörät.
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
Sivut: 1 2 3 4 5
Eli tänne juttua Tomos merrkisistä mopoista joita ei valitettavasti ole koskaan tuotu suomeen! Crying or Very sad Tässä kuvia mun mielestä maailma parhaasta moposta: http://www.bikepics.com/tomos/bt50s/87/pics.asp on muuten sama kone kuin SM:ässä! Tässä BT 50:nen koneen tekniset tiedot: http://twowheelers.tripod.com/TBT50.html Ja tässä kuvia Tomoksen hienosta 80cc enska mallista: http://www.bikepics.com/tomos/ctx80/90/pics.asp tässä vehkeessäkin on sama alakerta kuin SM:ässä mutta kytkin on vahvempaa tekoa kun konekin on 80cc! Kommenttia vaan tulemaan ja käykää ihmeessä Tomoksen sivuilta http://www.tomos.si/arhivTomosovihMopedov.asp mitä malleja tämä laatumerkki on vuosien saatossa tehnyt!
Oli muuten vähän erilaisia noi automaatit, ku mitä noi suomessa olevat.
Hö nuohan on tehny vielä vuosina 98 ja 99, aika tyylikäs toi Tomos Classic.
Ei vaa oo suomessa näkyny Crying or Very sad
Se on kyllä todella harmi että suomeen ei ole Tomoksia tuotu. Sad Mut ruåttiin niitä on tietääkseni tuotu ja tuodaan edelleen noita automaattivaihteisia malleja.

E: Mitäs ootte muuten mieltä tosta upeasta BT:50:stä? Mun mielestä se on aivan loistava mopo jossa on kaikki tarpeelline kuten vilkut, levyjarru, kiekkamittari, kahen istuttava ja kulkee vakiona 80km/h+! Sit se ei paina kun 70kg vai mitä se oli? Ja kattokaas sieltä tenkisien tietojen alta siitä tokasta linkistä sitä BT:n tehokäyrää! Eiks näytä aikas eroottiselta? Wink
On kyllä tuo BT50 niin namu vehje, että oksat pois! Tuolla kun pääsisi kerran testiajot heittämään, niin...

Onkos muuten tuolla Ruotsissa yhtä tiukat rajat mopojen tehoille kuin täällä koto-Suomessa?
piibii kirjoitti:On kyllä tuo BT50 niin namu vehje, että oksat pois! Tuolla kun pääsisi kerran testiajot heittämään, niin...

Onkos muuten tuolla Ruotsissa yhtä tiukat rajat mopojen tehoille kuin täällä koto-Suomessa?

Tämä ei ole ihan varmaa tietoa mutta väittäsin että siellä saavat nykyään mennä niin kovaa kuin kuristamattomana menevät! Enen oli ruåttissa mopoille nopeusrajoitus 30km/h ja max 1hp tehoa, mutta nykyään tuo nopeusrajoitus on ilmeisesti poistunut! Sitten keski-euroopassa on yleinen rajoitus 50km/h.
voi daaaamn että on hieno toi bt50..! harmi vaan ku ei oo tuotu tommosia suomeen :'(
JarBa kirjoitti:voi daaaamn että on hieno toi bt50..! harmi vaan ku ei oo tuotu tommosia suomeen :'(

Niinpä! Tota BT50:stä ei ole enää edes tehty muutamaan vuoteen. Tomoksen tehas on Slovenian Koperissa ihan Italian rajan tuntumassa. Myös Hollannissa tehdään ainakin noita automaattivaihteisia malleja.

Tuskin on tyyppihyväksytty suomeen noita Tomoksen mopoja kun ei ole tänne niitä koskaan tuotukkaan! Vai mites on, onko tän EU:n myötä asiat muuttuneet niin että jos jossain EU-maassa on ajonauvo tyypitetty nii se on rekisterikelpoinen kaikissa EU-maissa?
no eihän se verotuskaan ole suomessa saman lainen kuin muualla Nauru että enpä sitten tiedä nuista eeuun tuomista "eduista"
Niinhän se taitaa olla että se EU ottaa enemmän kun antaa. Confused Ja varmaan ei saisi BT50:stä suomessa kilpiin ja jos saisikin niin sehän menisi kevariksi nopeutensa vuoksi, ja kuristetulla nyt ei kukaan viitti ajella.
Paitsi jos tuo kuristus olisi pelkkä pakoputken loppupilliin hutaisten hitsattu prikka Nauru Tuollainenhan taisi niissä uudemmissa PV:issä olla ja maahantuoja saikin muistaakseni viranomaisilta hiukan noottia, kun tuo kuristus oli liian helposti kierrettävissä (sopiva ote pihdeillä, vääntö ja naps!)
Niinno kuristukset poistamalla tietty menis mutta sit joutus taas ajaa kokoajan pelko perseessä et minkä mutkan takaa tulee poliisit tutkan kanssa. Mieluummin ajaisin sillä kevarin kilvillä ja pistäisin siihen 65cc Autisan tai jonkun muun isoman pytyn ja ajelisin semmosta 90-100km/h vauhtia turvallisin mielin ilman poliisin pelkoa. Wink
Specialisti kirjoitti:Mieluummin ajaisin sillä kevarin kilvillä ja pistäisin siihen 65cc Autisan tai jonkun muun isoman pytyn ja ajelisin semmosta 90-100km/h vauhtia turvallisin mielin ilman poliisin pelkoa. Wink
Tuossa olis muuten ideaa! Sais sitten virittää ihan luvan kanssa niin paljon kuin sielu sietää.
Specialisti kirjoitti:Niinhän se taitaa olla että se EU ottaa enemmän kun antaa. Confused Ja varmaan ei saisi BT50:stä suomessa kilpiin ja jos saisikin niin sehän menisi kevariksi nopeutensa vuoksi, ja kuristetulla nyt ei kukaan viitti ajella.

niin no rungosta, mootorista, valoista sun muista pitäisi löytyä e-hyväksynnät jotta se oli mahdollinen.
kaihis kirjoitti:niin no rungosta, mootorista, valoista sun muista pitäisi löytyä e-hyväksynnät jotta se oli mahdollinen.

Kyllä se varmaan on e-hyväksytty koska niitä olen nänhy monissa eu-maissakin rekisterissä olevan.
Käykääpäs kattomas Tomoksen sivuilta näitä uusia enduroja ja supermotoja. Samoista 125 kuutioisetkin mallit, ne löytyy sieltä jostain two wheelers brochure tjsp... paikasta, pdf-muodossa. Aika kivan sorttisia menijöitä, ei vaan tuoda Suomeen.. Neutral
Sivut: 1 2 3 4 5