Soliferia

Täysversio: Ideal keula jumittaa.
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
No niin, en mielestäni löytänyt (tai en huomannut) aihetta joka käsittelisi asiaa ja kuitenkin apu olisi tarpeen. Eli jo ostaessa tuossa -82 SM soliferissamme keula meinasi tahmia kiinni. Kovaa rytkäyttämällä sai painumaan alas ja nykäisemällä ylös.

Avasin pumput, putsasin, laitoin uudet stefat, ja desin öljyä perputki (ATF). Mielestäni kaikki osat löytyy. Jouseton putki toimii (liukuu ylös ja alas, kylläkin ilman mitään vaimennusta jos käsin liikuttelee). Jousellinen putki jumittaa jo ilman itse joustakin.

Remontin jälkeen, eli nyt jos nopeasti rytkäsee keulaa reilusti alas palauttaa se myös ylös, vaatii vaan aika suuren voiman että liikkuu mihinkään suuntaan, ja jos rytkäisyä ei tee nopeasti jää pumput myöskin ala-asetoon tai vastaavasti vetämällä yläasentoon.

Ilmeisesti jousi kuuluu löytyä vain toisesta putkesta (paitsi ne pienet vastejouset kummastakin)? Putkien yläpäässä kuuluu olla pienet reijät joista ilma tuhisee pihalle?

Kenelläkään kokemusta että missä mättää?
Jouseton? Jousellinen? Selityksestä on aika vaikee saada koppia, mutta vasemmassa ja oikeessa pumpussa kuuluu kummassaskin olla jousi!
Saattaa olla liukuputket vääntyneet
Sokant kirjoitti:Jouseton? Jousellinen? Selityksestä on aika vaikee saada koppia, mutta vasemmassa ja oikeessa pumpussa kuuluu kummassaskin olla jousi!

Ahaa, eli tuossa ensimmäinen vika. Siis meillä vain toisessa putkessa näyttää olevan tuo pitkäjousi. ne lyhyet jousen tyngät löytyy kummastakin.

Ja siis putki josta jousi "puuttuu" liukuu hienosti sisään ja ulos. "" merkit koska jousihan voi olla kummassa putkessa vain, mutta siis purkaessa näin oli. Ja putki josta jousi löytyi jumittaa jo heti ensimmäisen oisko 10cm jälkeen stefoista, kun liukua kokeilee paikalleen laittaa. Itseasissa ongelma taitaa tulla suurinpiirtein pinnapultin kohilla, eli varmaan vääntyminen ei noin lyhyellä matkalla voi vaikuttaa koska silmin katsoen kuitenkin suora.

Nopeasti rytkäsemällä siis toimii, mutta esimerkiksi vain painolla pohjaan painamalla jäävät pohjaan. Ja asennossa kuin asennossa tarvitsii paljon voimaa/painoa että lähtee liikkumaan.
Onko kukaan keksinyt mistä jomma voisi johtua?
En kyllä ole kerennyt mopoon perehtyäkkään mutta jossain vaiheessa taas kun kerkee niin ei ihan kokeilemaan tarviis lähteä... Nauru

Se jousi juttu nyt ainenkin voisi ehkä olla yksi ongelman aiheuttaja, vaikkakin ongelmaan ei vaikuta vaikka sen ainokaisen jousen siirtää toiseen eli ei tahmivaan putkeen.

Onneksi nurkissa on pari vanhaa mopon pumppua mistä saattais löytyä sopiva jousi puuttuvan tilalle.