Soliferia

Täysversio: miitti
Katselet kevennettyä arkistoversiota. Siirry keskustelualueen täysversioon.
joko luitte mitä poliisit olivat vantaalla tehneet miitissä?? kertokaahan sitten omia mielipiteitänne asiasta, oma mieli piteeni on se että poliisilla meni yli ja pahasti, pitäiskö nuorten sit olla ryyppäämässä mieluummin kun ajelemassa raittiina mopolla?? varsinkaan kun ratsiassa ei ollu ku 12 viritettyä mopoa ja oliko peräti yks humalassa ajava. sakkoja jaettiin joku 50 ja suurin osa ihan turhia, kuten "etuvalon väärin asennus" ja sillä asennuksella oli kuiteski mennyt katsastuksesta läpi, joku meni vikaan? kilvet taisivat lähtee n.20 moposta, monella lähtivät vaikka mopo kulki jotain 57 mutta monet nykyendurothan kulkevat vakionakin tuon verran.
lisäksi tähän vielä se että yksi tuttu joka on poliisi sano et ihan hävettää tällänen tuohu ja lisäs et ois parempaaki tekemistä ku testata noita vakiomopoja
Ihan turha tempaus oli,kaikista naurettavinta oli se kun uhkasivat kaikkia putkalla NauruNauruNauru Tuossakin hässäkässä oli ties kuin monta poliisia,oisin vaikka voinu arvata,että niillä olis ollu tärkeempääkin tekemistä ku mopopoikien kiusaaminen.. Noh,eihän ne voi sille mitään,heidät määrättiin tekemään tuommonen mopojen katsaus.. Tuskin ne haluaa mopoilijoita tahallaan kiusata Hymy
(lainaus motot.netistä) ''Kolmen tunnin operaation tuloksena haaviin jäi 12 viritettyä mopoa'' Eli melko turhaa työtä ovat joutuneet tekeen.
jep, mut jos katoit sen videon niin voin lyödä vaikka vetoo et pääjehu oli se jolle faabio koitti ihan rauhas jutellu mut se vaan huus naama punasena Nauru
Katoin sen videon kyllä,se kyttä kävi ihan hermona Nauru
jep Nauru
Kannattaa muistaa, että noin suuren miitin järjestäminen ei ole Suomen lain kannalta läheskään niin yksinkertainen juttu kuin luulisi olevan. Alla muutamia poimintoja kokoontumislaista:

Lainaus: 7 §
Ilmoitusvelvollisuus

Järjestäjän on tehtävä ulkona yleisellä paikalla järjestettävästä yleisestä kokouksesta suullisesti tai kirjallisesti ilmoitus kokouspaikan poliisille vähintään kuusi tuntia ennen kokouksen alkamista. Myöhemminkin tehtyä ilmoitusta voidaan pitää pätevänä, jos kokouksen järjestämisestä ei aiheudu kohtuutonta haittaa yleiselle järjestykselle.

Lainaus:8 §
Ilmoituksen sisältö

Yleistä kokousta koskevan ilmoituksen tulee sisältää seuraavat tiedot:

1) kokouksen järjestäjä;

2) kokouksen tarkoitus;

3) kokouspaikka tai kulkueen reitti;

4) kokouksen alkamisaika ja arvioitu päättymisaika;

5) järjestäjän asettamat järjestyksenvalvojat; sekä

6) kokouksessa käytettävät rakennelmat ja muut erityisvälineet.

Kokouksen järjestäjän on lisäksi nimettävä ilmoituksessa yhteydenpitoa varten henkilö, jonka on oltava poliisin tavoitettavissa kokouksen järjestämistä koskevissa asioissa (yhteyshenkilö).

Lainaus:Jos yleisen kokouksen järjestäminen ilmoitetussa paikassa vaarantaa ihmisten turvallisuutta, aiheuttaa huomattavaa haittaa ympäristölle tai vahinkoa omaisuudelle, häiritsee kohtuuttomasti sivullisia tai liikennettä taikka valtiovierailuun tai julkisyhteisön järjestämään kansainväliseen kokoukseen kuuluvaa tai suojelun tarpeeltaan niihin rinnastettavaa tilaisuutta, poliisi voi yhteyshenkilön kanssa neuvoteltuaan osoittaa kokouksen siirrettäväksi toiseen, kokouksen tarkoituksen kannalta sopivaan paikkaan.

Poliisi voi lisäksi liikenteen sujuvuuden sitä vaatiessa ja yhteyshenkilön kanssa neuvoteltuaan määrätä kulkueen reittiä muutettavaksi ottaen kuitenkin huomioon, ettei reitin muutoksella vaaranneta kulkueen tarkoitusta.

Poliisi voi ryhtyä tässä pykälässä mainittuihin toimenpiteisiin ilman neuvottelua yhteyshenkilön kanssa, jos yhteyshenkilö ei ole tavoitettavissa.

Koska miitistä ei oltu ilmoitettu etukäteen poliisille, eikä sillä ollut järjestäjää tai yhteyshenkilöä, oli kyseessä laiton kokoontuminen, jonka poliisin on virkansa puolesta pakko käydä hajottamassa, jos siitä aiheutuu häiriötä ympäristölle.

Ensi kerralla kannattaa siis hoitaa homma suosiolla niin kuin muidenkin isompien kokoontumisajojen kanssa: suunnitellaan miitti kunnolla ja hoidetaan luvat etukäteen kuntoon.
kuinkahan paljon pitää olla porukkaa että pitää ilmoittaa poliisille??
Jaa-a, hyvä kysymys. FINLEX:istä en onnistunut löytämään mitään tarkkoja lukuja, eikä googlettaminenkaan tuottanut tulosta, mutta veikkaisin kyllä että silloin pitää ilmoittaa, kun osanottajia alkaa olla useita kymmeniä tai enemmän.
selvä homma