Rekisteröidy Soliferian käyttäjäksi


"Solifer-harrastajien asialla jo vuodesta 1999."

Pelti TS projekti
#1
Moi,

Täällä olisi uusi foorumilainen mutta ei ihan neitsyt soliferisti Hymy

Lapsuus muisteloista on ajan saatossa alkanut kyteä hinku hommata projektiksi vanha kunnon Solikka! Vastaan tupsahti ilmoitus TS:tä ja huokeana se oli ostettava uuteen kotiin. Mopo käy ja kukkuu joten alkuunsa on keksitytty jälkikasvun kanssa vain ajelemaan rantapolkua eestakaisin. Nyt olisi kuitenkin aika alkaa osien metsästys. Kunhan osat on kerätty pitää sitten raskia purkaa ja suihkutella uudet (vanhat) värit pintaan Hymy

Liiteenä kuvatus alkutilanteesta Hymy Ei ihan toivoton

Terveisin Tessu-50


Liitetiedosto(t)
.jpg   Tessu.jpg (Koko: 351,71 kt / Latauksia: 337)
Hae
Vastaa
#2
Moi. Ei huono aihio ollenkaan. Onneks olkoon hyvästä hankinnasta. Osia voipi löytyä huutonetistä.
Vastaa
#3
Kiitos Hymy Juu, ei ole paha. Tarkoitus olisi museokilpiin tämä saattaa ajan kanssa.

Tessu-50
Hae
Vastaa
#4
Melkein samanlainen itellä työn alla, -79 mallia rakentelen.
Uutta osaa löytyy finmopo sekä voimakone -nettikaupoista, käytettyä osaa huutonetistä.
Paiolin uusia keulaputkia on teettämässä mies nimeltä Heikki Niemi, saksasta tulevat ja hintaa 79e/kpl.
Olen aiemmin kysellyt noita putkia / tekijää mutta ei suomesta saanut / ketään työt kiinnostanut.
Tuo penkki kannattaa purkaa koska runko on peltiä jonka vois saada korjattua, samalla uusi maali päälle kun osina on.
Hae
Vastaa
#5
Tarkat silmät Jakella Hymy Toine putki on vääntynyt ilmeisesti kaadossa josta mopoon on tullut muuitakin kolhuja. Juu, kyllä tämä on tarkoitus purkaa atomeiksi ja maalata uudelleen. Runko ei ole niin hyvä kuin kuvissa näyttää. Siis maalin suhteen. Siinäkin on paikkausta tehty paukkupullolla jossain vaiheessa.

Tässä linkki osien ostoilmoon jos joku ei ole huomannut. Hymy
http://soliferia.parasiitti.org/keskuste...p?tid=3032

Tessu-50
Hae
Vastaa
#6
Noi etuputket tuntuu vääntyvän pelkästä kosketuksesta. Hymy
Rompetoreilta niitä voi löytää suurinpiirtein suorina mutta aina tahtovat olla ruosteessa joko lampunkannattimen kohdista tai stefan jolloin öljyt tulee ulos.

Tankissa näyttää olevan lommo tuos edessä eli taitaa tuossakin olla etupään topparirauta vääntynyt / kulunut niin että etupää ottaa kääntyessä tankkiin?
Omasta oikasin tuon topparin ja levensin sitä hitsaamalla lisää tavaraa.
Hae
Vastaa
#7
Joo, on kyllä ihme nuo putket on kaikki mutkalla. Joskus penskana tuli vuosikausia ajettua myös Suzuki S:llä jossa kait pitäisi olla samat putket. Eikä niitä kyllä saanut rullalle. (olen kuumeisesti koittanut jäljittää mihin tuo S on joutunut putkien toivossa)

Oikein taaskin tarkkailtu. Etupään kolmio on tosiaan topannut siihen... Hymy Veikkaan että samassa kaadossa kun nuo putket on vääntyneet. Rengas osoittaa oikealle ja lommo myös oikealla puolella. Toppari rungossa on vain vääntynyt joten sen saanee oikaistua.

Tessu-50
Hae
Vastaa
#8
Onko tuo Heikki Niemi mahdollisesti tällä foorumilla vaikuttamassa? Jos ei niin voisitko laittaa yhteystietoja yv:llä? Voisin kysellä tarkemmin.

Teasu-50
Hae
Vastaa
#9
En tiedä onko täällä mutta parilla muulla foorumilla kyllä joihin mulla ei enää ole tunnuksia mutta googlella löytyy nimi.
Hae
Vastaa
#10
Kiitos vinkistä. Herra näkyy olleen täälläkin aktiivinen aikanaan muttei enää. Oletettavasti löysin hänet googlella mutta yhteystietoja ei helpolla löydy.

Tessu-50
Hae
Vastaa
#11
Kokeilin laitella edellä mainitulle henkilölle s-postia etuputkista toiselta foorumilta paikannetun ilmoituksen osoitteeseen mutta vielä ei ole vastausta kuulunut. Pitää kokeilla vielä soittaa jos ei kuulu mitään. Toivotaan että onnistaisi.

Purin varaosa tessun penkin. Runko kun on suora vs. varsinaisen projektin katkennut penkki. Runko on jokseenkin ruosteessa joten pitää puhaltaa puhtaaksi ja vaihtaa palanen tervettä peltiä. Tuossa näppälessä tuli mieleen pari juttua.

Onko missään myynnissä originaalin kaltaista penkinpäällistä vai pitääkö teettää? Voimakoneen piällinen ei ainakaan kuvassa vastaa alkuperäistä. Mitä vaahtoa olette käyttäneet penkeissä pehmikkeenä? Alkuperäinen on kohtuu kunnossa mutta ruostetta on tarttunut pohjaan niin reilusti ettei tuota kehtaisi enää paikalleen laittaa.

Tessu-50
Hae
Vastaa
#12
Eipä noita penkinpäälisiä muilla ole myynnissä kun voimakone ja finmopo, hintaeroa noillakin on.
Ite tilasin voimakoneelta kaverin osatilauksen ohessa.
Sivuilla olevat alulistat kelpaa mutta sen kiinnitysruuvit tilasin uudet, olishan nekin saanu ite tehtyä mutta kun ei jaksa.
Penkin runko kävi hiekkapuhalluksessa ja puhkihan se sivuilta meni joten vaihdoin ehjää peltiä tilalle ja uudelleen puhallus + musta jauheväri päälle.
Pehmustehan on tavallista superlonia, saa ainakin verhoiluliikkeistä tai teurastat vanhan patjan.
Hae
Vastaa
#13
Kiitos vinkeistä. Jep, superlooniahan tuo on mutta jotain "hypridiä" ts. kierrätyskamaa jossa näkyy erillaisia ja värisiä sormenpään kokoisia kokkareita jotka on jotenkin naitettu yhteen. Justiinsa vanhaa patjaa nypläsin ja kovasti on pehmoisempaa. Ehkä verhoiluliikkeestä löytyy jämäkämpää. Sinne siis Hymy Pitääkin katsoa finmopon piällistä oisko samannäkönen kuin tuo originaali. Hymy

Tessu-50
Hae
Vastaa
#14
Samasta paikasta taitaa päälliset kauppoihin tulla, hinta vaan eri, taitaa keski-suomessa oleva liike finnosat tehdä ne.
En ole edes katsonut mitä eroa niissä on alkuperäiseen, ne poikkiraidat taitaa olla ommeltu mutta alkuperäisen tapaista uraa ei suomesta saa koska ne on ns paistettu, samaa kuviota suzuki pv ja honda mankin penkeissä ja niihin saa alkuperäisen mukaista päällistä ulkomailta.
Sellaista harmaata / vihreää telttapatjanpohjaa on saatavissa mutta vain noin sentin paksuisena, jos niitä liimailee päällekkäin sopivan korkuiseksi mutta voi tulla liian kova.
Pappatunturiin tein pehmusteen tavallisesta superloonista eikä se liian pehmeä ole.
Hae
Vastaa
#15
Kuvassa voimakoneella on tuossa päällisessä melkein ympäri kiertävä terenauha penkin yläreunassa. Alkuperäisessähän nuo menee penkin yli muistaakseni edessä ja takana. Lisäksi tuo "saumattu" pala on reunasta reunaan kun uusituotannossa se loppuu tuohon terenauhasaumaan. Pitää jossain vaiheessa soitella tuolle paikalliselle verhoilijalle ja tiedustella mitä tuo maksaisi ja onnistuuko yleensä. Kuinkahan lie tarkka museotarkastaja on jos nuo poikkisaumat on vain ommeltu käryttämisen sijaan? Pitää myös kysyä jos alkuperäistä voisi hyödyntää. Uusisi kaiken muun paitsi tuon saumatun palan.

Tuota superlooniahan voisi laittaa hitusen paksummasi niin tulisi vähän jämäkämpi jos tuntuu että on pehmeä. Noita vanhoja patjoja on kyllä nurkissa niin saisi hyötykäyttöön. Hymy

Tessu-50
Hae
Vastaa


Vaihda huone:


Keskustelua selaavat: 1 vieras

© Petteri Bamberg 2016

Tutustu Smartyyn Validoi CSS Validoi HTML