Rekisteröidy Soliferian käyttäjäksi


"Solifer-harrastajien asialla jo vuodesta 1999."

Solifer SM sähköt ???
#1
Nyt olisi apu tarpeen. Kyseessä on Solifer SM -75 jarruvalon toiminta. Olen vaihtanut 2 kertaa käytetyn takavalokäämin magneettoon, koska kyseisen käämin johtoon ei ole tullut jännitettä. Nyt laitoin koko magneeton sähköpuolen (täydellinen paketti pohjalevyineen + magneetto) uusilla osilla ja edelleen sama vika!!! Ei jännitettä. Etuvalonkäämiltä tulee normaali jännite ja etuvalo, sekä takavalo toimii. Jarruvalokäämin johdosta ohmi mittarilla mitattuna löytyy n. 60 ohmia, eli ei pitäisi olla mitään katkosta. Jännite on nollassa koneen käydessä. Missä vika??
Hae
Vastaa
#2
Onhan se käämi maassakin kiinni?
Vastaa
#3
Kyllä siinä maadoitus on kunnossa. Eihän muuten ohmimittari näyttäisi lukemia. Johtojen kytkentä hieman epäselvä, meneehän johto suoraan kyseiseltä käämiltä jarruvalokatkaisimen kautta jarruvalolle? Isommalta käämiltä (keltainen johto) muille valoille. Sikäli outo vika, koska jarruvalon käämi on samojen ruuvien alla, kuin etuvalon käämi, joka toimii. Siis maadoitus pitäisi olla kunnossa, mutta tarkistan vielä senkin. Uudet osat, niin voisi kuvitella ainakin niiden toimivan.
Hae
Vastaa
#4
Katsoppa vielä ne takajarruvalon polttimot ja testaa yleismittarilla onko johto poikki ja mittaile sillä mittarilla ylipäätään mihin kohti se sähkö jää? Jos ei vieläkään toimi niin ota sillekkin virta siitä mistä muutkin valot.
Vastaa
#5
No niin, nyt toimii. Jarruvalokatkaisin maadoitti virrat jousen kautta mopon runkoon. Jarruvalokatkaisimesta oli ilmeisesti johdoista joku "karva" pitkällä, mikä sai kontaktin vetotappiin ja siitä jousen kautta runkoon. Vika korjaantui, kun lyhensin johtoja. Onko muuten SM -75 sellainen systeemi, että pitää olla valot päällä, ennen kuin kyseinen jarruvalokäämi antaa virtaa ulos? Ilmeisesti vasta sitten kun valot kytkee tulee joku kenttä magneettoon ja käämi alkaa toimia.
Hae
Vastaa
#6
Muistaakseni takavalon johto tulee valokytkimeltä, jolloin takavalo palaa vain jos etuvalo on päällä. Jarruvalon pitäis silloin toimia aina kun käynnissä, olisko johdot siis väärin päin.
Vastaa
#7
ppra kirjoitti:Muistaakseni takavalon johto tulee valokytkimeltä, jolloin takavalo palaa vain jos etuvalo on päällä. Jarruvalon pitäis silloin toimia aina kun käynnissä, olisko johdot siis väärin päin.

Osaisko joku sanoa missä vika, kun valot ei toimi takavalon johdon ollessa kiinni tuossa valokytkimessä?, kun takavalon johto otetaan irti niin valotkin toimivat.. Lisäksi tyytti ei pelaa valojen ollessa päällä, valot sammutettuna toimii.
Hae
Vastaa
#8
Sanoisin että joku on väärin kytketty ja virta pääsee karkaamaan maihin. Kannattaa myös pitää mielessä ettei noista alkuperäisistä käämeistä kauhean hurjia tehoja tule. Muistan kans omassa sollessa vakiokäämeillä sai olla kierrokset tapissa että töötistä kuului yhtään mitään. Silti moottorista lähti kovempi mekkala kuin kyseisestä "huutajasta" Hymy
Vastaa
#9
Zeta kirjoitti:Sanoisin että joku on väärin kytketty ja virta pääsee karkaamaan maihin. Kannattaa myös pitää mielessä ettei noista alkuperäisistä käämeistä kauhean hurjia tehoja tule. Muistan kans omassa sollessa vakiokäämeillä sai olla kierrokset tapissa että töötistä kuului yhtään mitään. Silti moottorista lähti kovempi mekkala kuin kyseisestä "huutajasta" Hymy

Kytkennät olivat ok, mutta virta pääsi tosiaankin maihin takavalon rungon kautta, eriste puuttui pultista joka kiinnittää hehkut sisältävän raudan taka-valon runkoon, nyt pelaa valotNauru
Hae
Vastaa
#10
Tarvis vähä apua solifer sm -76 sähköjen kanssa. Mikä on mikäkin puola noista? muutenki vois neuvoa, että miten noi kytketään Rolling Eyes
http://aijaa.com/hVkNW0
toivottavasti kuva toimii??
Hae
Vastaa
#11
Musta puola on sytytyspuola, sen päällä on sinisellä erkalla päällystetty takavalopuola. Lähimpänä kameraa, alin puola on valopuola ja sen päällä on myös takavalopuola.
Sytytyspuolalta johto kulkee kondensaattorin kautta katkojan kärjille, ja sytytyspuolan keskivaiheilta lähtee paksu sytytysjohto tulpalle.
Molemmilta puolilta lähtee erikseen johto valoille, valopuolalta että takavalopuolalta.
Liitteenä olevassa valokuvassasi on siis toinen takavalopuola ylimääräisenä.

Ihan Soliferian sivuilta löytyy lisätietoa, esim.: http://soliferia.parasiitti.org/pmwiki/a...neetto.jpg
http://soliferia.parasiitti.org/pmwiki/a...kaavio.png

Jos ei onnistu, kysy lisää.
Hae
Vastaa
#12
Aika jännä,itse en ole missään tomoksen sähköissä nähnyt erillistä takavalo puolaa,joka olisi sytytys puolan piällä. Tavallisen ajovalo puolan päällä kylläkin.

Joku pistänyt kaksi takavalo puolaa? Koskemattomat nuo ei ole,ristipää ruuvveja ja nylppääntyneitä kantoja. Montako johtoa lähtee magneetolta?
rahalla saa ja solikalla pääsee Cool
Vastaa
#13
Oon nyt kyl ihan hukassa noite sähköjen kanssa eli 5 johtoa tulee mitkä pitäs johonki kytkeä -.- tosta alimmasta valopuolasta lähtee kaksi mustaa johtoa, sen päällä olevasta takavalonpuolasta lähtee yksi keltainen johto ja kondensaattorilta kans yks musta johto. Eli miksi alimmasta valopuolasta lähtee kaksi johtoa?? Mihin kondensaattorin johto muka pitää kytkeä?

Viides johto on sitte siltä toiselta takavalonpuolalta mikä oli ylimääräinen.
Hae
Vastaa
#14
tomos911 kirjoitti:Oon nyt kyl ihan hukassa noite sähköjen kanssa eli 5 johtoa tulee mitkä pitäs johonki kytkeä -.- tosta alimmasta valopuolasta lähtee kaksi mustaa johtoa, sen päällä olevasta takavalonpuolasta lähtee yksi keltainen johto ja kondensaattorilta kans yks musta johto. Eli miksi alimmasta valopuolasta lähtee kaksi johtoa?? Mihin kondensaattorin johto muka pitää kytkeä?

Viides johto on sitte siltä toiselta takavalonpuolalta mikä oli ylimääräinen.
"5 johtoa tulee mitkä pitäs johonki kytkeä" ->katso kytkentäkaavio http://soliferia.parasiitti.org/pmwiki/a...kaavio.png
"Eli miksi alimmasta valopuolasta lähtee kaksi johtoa?"-> En tiedä, joku viisaampi varmaan osaa kertoa.
"Mihin kondensaattorin johto muka pitää kytkeä? "->Katkojan kärkien kytkentäpisteeseen, muistaakseni kahden eristelevyn väliin, ovatkohan nailonprikkoja. Katso ohesta Tunturi-mopoihin tehty ohje, se on aika havainnollinen: http://personal.inet.fi/koti/mikko.hatin...uva_17.jpg

Toivottavasti tästä on apua, jos ei, niin kysy lisää.
Hae
Vastaa
#15
Siis kondensaattorilta menee yksi johto kyllä katkojankälle ja yksi sytkälle. Mutta vielä johto lähtee kans, mutta minne se menee?
Hae
Vastaa


Vaihda huone:


Keskustelua selaavat: 1 vieras

© Petteri Bamberg 2016

Tutustu Smartyyn Validoi CSS Validoi HTML