Rekisteröidy Soliferian käyttäjäksi


"Solifer-harrastajien asialla jo vuodesta 1999."

Huret pyörittäjän purkaminen
#1
Onko kukaan purkanut tuollaista 60 lukulaista pyörittäjää ?
Siistin näköinen, mutta täysin jumissa oleva kulkeutui käsiini. Pyörityshaarukka toki irtoaa, mutta siitä eteenpäin. Tällä hetkellä polttoöljyssä likoomassa ja pehmenemässä.
-69 export projekti työnalla.
Vastaa
#2
Uita sitä WD:ssä tai crc:ssä ja välillä nylkyttelet.
Mä olen aina saanu noin toimimaan.
Vastaa
#3
Olen mä niitä purkanut joskus vuosia sitten, mutta en ainakaan tietääkseni noin vanhaa vaan jotain 80-luvun pyörittäjiä. Eiköhän ne kuitenki aika samanlaisia ole. Muistaakseni se purkautuu kun ottaa pois lukkorenkaan jostain osasta.

Vaikka sen saisikin toimimaan uittamalla polttoöljyssä tai WD-40:ssä kannattaa se silti purkaa ja puhdistaa. Niihin kertyy hiekkaa ja paskaa sisälle.
Vastaa
#4
[Kuva: t_4504.jpg]
Tälläisiin osiin se menee.
ainoa vähän ongelmallinen osa oli päälikansi 4, vasemmalta. Siinä tarvittiin väkivaltaa ts ruuvimeisseliä ja vasaraa. pitkänrattaan joutui myös irroittamaan tuurnan ja vasaran kanssa. Purkaessa kannattaa ensin ottaa tuo isompi ratas irti jottei murjo pitkän rattaan hampaita.
Samoilla lämpösillä purin pari muutakin jemmassa ollutta pyörittäjää ja keksin kelpo kostin irroittaa tuo päälikansi. Lääkeruisku vaseliinia täynnä (olen käyttänyt sitä noiden pyörittäjien voiteluun) sen kun painaa tukevasti tuohon rasvanipan reikään ja puristaa kunolla niin päälilevy pullahtaa irti ilman sen kummempaa väkivaltaa. Kahdessa toimi näin, mutta tuo kuvassa oleva oli totaalisen jumissa 5 päivän liottelun jälkeenkin ja tarvittii astetta raaempia keinoja.
-69 export projekti työnalla.
Vastaa
#5
Muistin näköjään väärin, se lukkorengas pitää vaan sitä pyörityshaarukkaa kiinni. Se muovirengashan piti irrottaa niin se purkautuu.

Ihan sama pyörittäjä löytyy myös 70 ja 80-luvun solifereista.
Vastaa
#6
Samoin mulla oli -70 luvulla fillarissa Huretin mittari ja pyörittäjä,joka sitten pyörikin senverta että oli aivan väljä.
Mut myös vanhoissa fillareissa noita voi olla ihan toimiviakin,samaa kun käytettiin
Hae
Vastaa
#7
Äkkinäinen aloittelee vanhan Exportin korjaamista ja tuli heti tuollainen ongelma: Toimiiko Huretin pyörittäjä ja Veglian mittari keskenään, vai pitääkö olla Huretin mittarikin? Molemmat toimivat, mutta vaijeri on risa! Mopedi on kasattu eri vuosimallien osista..
Hae
Vastaa
#8
Mikäli on samat jengat mittareissa ja pyörittäjissä niin käyhän ne jos vaijerin jostai saa?
Hae
Vastaa


Mahdollisesti samankaltaisia keskusteluja...
Keskustelu: Kirjoittanut Vastaukset: Katsottu: Viimeisin viesti
  solifer sm kytkimen purkaminen Deka 12 4 374 27.07.2016, 0:29
Viimeisin viesti: Sampo78
Question Huret mittari Sale014 11 9 742 12.04.2014, 5:19
Viimeisin viesti: tessu

Vaihda huone:


Keskustelua selaavat: 1 vieras

© Petteri Bamberg 2016

Tutustu Smartyyn Validoi CSS Validoi HTML