Rekisteröidy Soliferian käyttäjäksi


"Solifer-harrastajien asialla jo vuodesta 1999."

Eddyn mopedit
#1
Tähän topiikkiin tulee juttua omista Solifereistani.

Solifer TS50S 1983

.jpg   TS50S.JPG (Koko: 325,98 kt / Latauksia: 200)
.jpg   TS50S_Runko.jpg (Koko: 161,52 kt / Latauksia: 174)
Kaikki siis alkoi vuonna 2010. Olin juuri mopokortin saanut, mutta projektimopon hankkiminen rupesi kummittelemaan takaraivossa vahvasti. Nettimotoa seurailin ahkeraan. Mitään itselle mieluista ei löytynyt. Eräänä päivänä tuli sitten kaverin kanssa puhuttua tästä minun oudosta halusta. Kuultuaan tämän hän vain tokaisi että heillä olisi Soliferi tuolla navetan perukoilla. Oli kilahtanut ja sen seurauksesta jätetty sinne nurkkaan. Aikaa eikä motivaatiota ei kuulemma ollut. No pitihän sitä mennä katsomaan. Ennen kuin huomasinkaan mopo oli jo kyydissä kohti uutta kotia ja uutta elämää. Siinä sitä pikkuhiljaa purin ja tutkailin. Alkuperäinen suunnitelma oli tehä kisainen mökkimopo. Onneksi en ehtinyt sitä toteuttamaan vaan aikaa kului ja päätin sittenkin entisöidä tämän kohta jo museoiässä olevan enduromopon esi-isän.
Tällä hetkellä mopo on maalattu, osia on tilailtu sieltä sun täältä mutta kasaus uupuu. Seuraava vaihe olisi osien sinkitys ja uuden kampiakselin ostaminen tai vanhan korjaaminen. Tämän jälkeen saisin Tomoksen laulamaan ja mopedin kasattua kiiltävillä osilla. Olen myös aloittanut muoviosien hiomisen. On muuten pitkä ja rankka homma.

Solifer SMA 197?

.jpg   SMA.JPG (Koko: 462,18 kt / Latauksia: 262)
Tämän kävin hakemassa 23.6.2012. Kyseessä on läskitankki automaatti tekniikalla. Osapuutteita ei ole hirveästi tankin lisäksi, alkuperäistä osaa tuli laatikossa jonkun verran mukaan. Tämä tulee työn alle joskus, jos silloinkaan.

Solifer TS 1982

.jpg   TS.JPG (Koko: 528,08 kt / Latauksia: 297)
Uusin tulokas tähän perheeseen. Vaihdoin tämän Solifer-Suzukin tekniikkaan. Muuten alkuperäinen mutta penkki puuttuu. Ollut jollakin papalla uudesta asti. Takalokasuojassakin oli 8 vakuutuskilpeä päällekkäin. Käyntiin olisi myös tarkoitus tässä jokupäivä laittaa. Näillä näkymin pidän alkuperäisenä (ainakin hetken).

Yritän tänne päivitellä suht ahkeraan aina tekemisiäni, jos sattuisi jotakin kiinnostamaan.
Solifer SMA 197?
Solifer TS 1982
Solifer TS50S 1983
Vastaa
#2
Hyvältä vaikuttaisi mutta miksi ts 50 s rungon maalsit valkeaksi vaikka toisessa kuvassa musta?
rahalla saa ja solikalla pääsee Cool
Vastaa
#3
Vaalea on originaali väritys. Tuossa rungossakin mustan alla oli vaalea pinta. http://soliferia.parasiitti.org/pmwiki/a...mainos.jpg
Solifer SMA 197?
Solifer TS 1982
Solifer TS50S 1983
Vastaa
#4
Niin mutta 0nhan soliferilla voitu käyttää ristiin sm runkoa ts kanssa. Tai voipi olla että joku maalannut...
rahalla saa ja solikalla pääsee Cool
Vastaa
#5
Kyllä se näytti jälkeenpäin maalatulta. Historiakin viittaisi siihen. Kuulemma kaverini eno oli tämän mopon joskus saanut osissa itselleen. Siitä hän oli sitten mopon rakentanut ja myöhemmin luovuttanut kaverille ja hänen veljelleen rälläysmopoksi. Vauhtia tämä mopedi keräsi silloin noin. 60-70 km/h luotettavan lähteen mukaan. Ja sitten oli mennyt kampiakseli ihan mutkalle. Nauru
Solifer SMA 197?
Solifer TS 1982
Solifer TS50S 1983
Vastaa
#6
Todella hyviä projekteja! Tuleeko kaikista entisöityjä, tai ainakin yhtä hienoja kun tuosta TS 50 ässästä on tulossa rungon perusteella?Hymy
...
Vastaa
#7
Kiitoksia Hymy Läskitankki varmaankin tulee entisöityä mutta TS:n meinasin pitää alkuperäisenä. Penkkin ja etuvalon kun löytäisi, niin vahauksen kautta ajoon.
Solifer SMA 197?
Solifer TS 1982
Solifer TS50S 1983
Vastaa
#8
Hyviä projekteja on ei voi muuta sanoa!
Hae
Vastaa
#9
Projekteja eteenpäin viety eli tänään on saatu jotakin aikaan.
TS50S:n takalokasuojaa hioin lisää ja lisää ja lisää. Nyt se rupeaa näyttämään jo omaan silmään ihan hyvältä. Muutama jälki siihen jää mutta ne ovat niin syviä etten uskalla hioa enempää. Täytyy käydä vielä muovivahaa ostamassa jotta loppupinnan saisi hyväksi. Tuossa kuva vielä lokasuojasta.

.jpg   IMG_5268.jpg (Koko: 149,5 kt / Latauksia: 175)
TS:n mukana tulleet vakuutuskilvetkin putsailin bensiinissä ja laitoin lokasuojassa olevaan järjestykseen.

.jpg   IMG_5263.jpg (Koko: 221,2 kt / Latauksia: 159)
Jos jo viikonloppuna saisi peltitankkisen TS:n tulille. Cool
Solifer SMA 197?
Solifer TS 1982
Solifer TS50S 1983
Vastaa
#10
Onko tessu jo tulilla?
Ilolla ei ole rajaa kun solikalla ja valametilla ajaa!
Vastaa
#11
Ei ole tulilla ei... Koko lauantain sitä potkin ja rassasin ja säädin mutta ei hörähdyksen hörähdystä. Tosin vähän aikaa kun olin polkenut huomasin että vauhtipyörää pystyi heiluttamaan sivuittaissuunnassa. Nauru No tuossa pyödällä on pari Tomosta levällään, jos ne nippuun ensin pistäisi niin siirrytään sitten TS:n koneeseen.
Solifer SMA 197?
Solifer TS 1982
Solifer TS50S 1983
Vastaa
#12
No mites? Ostatko osia? Sano vaan, että mitä tarttet? Kaiken näkostä luikkutankin osaa löytyy.
Myydään SM ja TS osia ja Solifer TS vm. 82
Vastaa
#13
Kyllähän siinä ois paljonkin hyvää ja tarpeellista osaa mutta tämä välimatka on lievä este Nauru. Ja postit olisivat hirveät tuolle kasalle. Mutta jos jostain ihmeen syystä tulen sinnepäin käymään, tulen peräkärryn kanssa.
Solifer SMA 197?
Solifer TS 1982
Solifer TS50S 1983
Vastaa
#14
Ok. Ilmottele, jos on käyntiä Hymy voin erikseenki myyä jotain, jos tarttet.
Myydään SM ja TS osia ja Solifer TS vm. 82
Vastaa
#15
Pientä hiljaiseloa pidetty pari päivää. Mopoille ei ole kummempia tapahtunut, ollut motivaatio hiomisenkin suhteen hukassa. Ainostaan osahankintoja on tehty.

.jpg   IMG_5288.JPG (Koko: 465,09 kt / Latauksia: 165)
SMA:han kävin hakemassa tankin sekä penkin. Tankki on täysin lommoton ja muutenkin varsin hyvä peltinen, joten maalaamalla siitä saa ihan kivan. Penkkiin täytyy ostaa uusi päällinen, joku vanhasta haukannut palasen (oli tainnut jäädä eväät kotiin kun oli lähtenyt naapuri kylään viereilemaan. Nauru). Rungonkin ostin kun halvalla sai (1€), tosin jalan kiinnike uupuu. Tähän on sain ratkaisunkin mukaan:

.jpg   IMG_5278.JPG (Koko: 471,35 kt / Latauksia: 162)
Nimittäin pahasti rälläkkää saaneen rungon. Joku oli emäputkenkin varastanut. Olisi kuitenkin lentänyt roskiin jotin otin mukaani. Ensiksi ajattelin pelastaa tästä vain lokasuojantukiraudat ja heittää roskiin. Otin pultit auki, mutta eihän ne raudat mihinkään liikkuneet. Nauru No, hätä ei ole tämän näköinen:

.jpg   IMG_5282.JPG (Koko: 379,16 kt / Latauksia: 149)
Hyvinhän ne irti lähti. Sitten huomasin että tästähän löytyy myös tuo jalankiinnike. Ja rälläkkä huusi kun solikan runkoa silpottiin. Sekin lähti nätisti irti. Täytyy tuo kiinnike joku päivä hitsata kiinni tuohon toiseen runkoon. Viimeisimpä rupesinkin ideoimaan että tuosta rungosta saisi hyvän moottorin testipukin. No, katsotaan mitä siitä tulee.

Tälläistä tällä kertaa, kun vain saisi aikaiseksi vietyä osat sinkitykseen niin voisi TS:ää ruveta niputtamaan. Sitä odotellessa...
Solifer SMA 197?
Solifer TS 1982
Solifer TS50S 1983
Vastaa


Vaihda huone:


Keskustelua selaavat: 1 vieras

© Petteri Bamberg 2016

Tutustu Smartyyn Validoi CSS Validoi HTML