Rekisteröidy Soliferian käyttäjäksi


"Solifer-harrastajien asialla jo vuodesta 1999."

SM '84 Kunnostus
#1
Elikkäs pitäis vanha solikka pistää kuntoo et sais hyvän työmatka mopon millä ajella kesäsin ja muutenvaa cruisailla. solle on makannu raatona porukoitten takapihal varmaa 5-6v ja sen kyllä huomaa. oli silloin aikoinaa leikannu kiinni ni laitoin sen sinne oottamaa viikonloppuu et tekis sille jotaa.. no nyt sit kaivoin sen viikko sitte esii lumen alta ja revin koneen irti. oli tiivisteet menny ja vettä päässy sisää ja mäntä ruostun kiinni. vähä ku naputteli ni lähti irti mut viila mitä käytin apuna ni hajos samal Hymy

Eka meinasin et olis pistän vaa vekottimen sellasee kuntoo et pystyy ajaa mut tulee nyt tehtyy sit isompi remppa koneen ohella. koneesee tulee uuet laakerit,stefat,tiivisteet yms. ja jostaa pitää viel viies vaihe hommata.

Vetäsen nyt sit solikan atomeiks ja maalaan rungon ja muita osii ja uusin mitä tarvii. meinasin et vakiona piän ton mut en sittenkää, serkul on myös SM '84 jossa on 5vaihde ja 13piikkinen eturatas ni pitäähän se vekotin nyt jätättää taakse Hymy

Elikkä laitan varmaa 13 tai 14 piikkisen eturattaan, teharin, vitosen (kuhan löyän) ja pyttyy on porattu 3mm (41mm) ni saapahan serkku haistella sit savui takan. uhos kyl itekkii piristävänsä lisää jos laitan noi virit itellee Hymy

Hissuksee meinaan tän projektin tehä mut tavote on et jos kesäl jo pääsis ajelee. pitää jostaa kaivaa vanhat "romut" esille ja kattoo mitä sielt löytyy. jos oikein muistan ni löytyy jotaa tunturinkii osii millä en tee mitää ni laitan ne myyntii jos jollaa ois vaikka niille käyttöö..

Kuvii pistän ku hommat vähä etenee.
Vastaa
#2
Hyvä, että näitä vielä laitellaan ja jaksaa joku vielä kirjoittaa.

Onko pyttyä viilattu ja minkä teharin meinasit? Entäs ulkonäkö, meinasitko tankin tai muuta rungon lisäksi maalata?
Vastaa
#3
Hyvä, ettei ton galleria kuvan perusteella ole päässyt pahemmin ruostumaan Wink Eli hyvä lähtökohta!
"Ei ole paikkaa jossa ei Soliferilla pääsisi !"
Vastaa
#4
joo tankki ja työkaluboxi saa maalii päälle kans, oli puoliks peitettynä et vähä suojannu luonnolta. meinasin ihan moposportis yleismallin teharin pistää kiinni ja ei oo pyttyy viilattu.
Vastaa
#5
Hommat alko taas edistymää "miettimis tauon" jälkee. nyt on runko osina ja puhalluksee pitäis viiä. jos vaikka sais ens kesäks ajoo. uusii osia pitää alkaa pikkuhiljaa haalima et hommat sit joskus edistyy.
Vastaa
#6
Menimpä sitte ostamaa exportin joka on vissiinkin vm. 61 laitan siitä kuvia kuhan kerkeän. nyt on sit 2 katiskaa mitä pitäis "vähä" laitella.
Vastaa
#7
omistaja kirjoitti:Menimpä sitte ostamaa exportin joka on vissiinkin vm. 61 laitan siitä kuvia kuhan kerkeän. nyt on sit 2 katiskaa mitä pitäis "vähä" laitella.

Heh tuttu tarina ensin on yks "katiska" ja sitten niitä onkin jo jonoksi asti.
Itellä oli aluksi 68 export ja nyt on alle vuodessa 64,69ja70 exit Razz

tosin 70 on vain siihen asti kun saan sen fiksatuksi myyntikuntoon
-69 export projekti työnalla.
Vastaa
#8
tota mitenkäs ton exportin ”vanhan mallinen” jalka ”kasataan” ku ei oo tommost koskaa laittan kiinni... Oisko jollaa jotaa kuvaa tai osa järjestys tietoo miten laittaa kiinni?
Vastaa


Mahdollisesti samankaltaisia keskusteluja...
Keskustelu: Kirjoittanut Vastaukset: Katsottu: Viimeisin viesti
  Solifer SM Käyttöentisöinti / Kunnostus TJA 5 7 241 14.11.2015, 18:48
Viimeisin viesti: wellu79
  1965 Export kunnostus juhaj 4 9 375 17.04.2014, 7:55
Viimeisin viesti: juhaj
Wink Paioli taka iskareitten kunnostus (mini rojekti) solifer sm 86 1 8 328 28.01.2012, 1:36
Viimeisin viesti: solifer sm 86
  Solifer SM-81 kunnostus projekti super1 26 44 228 26.08.2011, 0:30
Viimeisin viesti: Antsa

Vaihda huone:


Keskustelua selaavat: 1 vieras

© Petteri Bamberg 2016

Tutustu Smartyyn Validoi CSS Validoi HTML