Rekisteröidy Soliferian käyttäjäksi


"Solifer-harrastajien asialla jo vuodesta 1999."

Ehdotuksia ja palautetta 2
#1
Nämä Soliferia sivut on koko ajan parantuneet sisällöltään, mutta muutamia pikkujuttuja olis:

1. Soliferian forumilta ei taaskaan pääse Soliferian etusivulle.
2. Viritys ja rakentelu osiosta ei löydy kaikkia juttuja, jotka olivat silloin, kun sivut olivat vanhoilla MTV:n palvelimella.

Siinäpä taas tuli vähän laitettua juttua!
>Solifer SM 80: Modattu pakoputki, Dell'Orto SHA 14.14 -kaasari (kyllä tooiimii! Nauru), hieman laskettu kansi, 11-33 välit.
Vastaa
#2
1. Soliferian etusivulle pääsee foorumin alareunassa sijaitsevasta "Soliferian kotisivulle"-linkistä

2. Noista viritys- ja rakenteluohjeista puuttuu tietääkseni vain ohje tietokoneen tuulettimista viritellyn sähkökäyttöisen "turpoahtimen" tekemiseen. Poistin sen, koska tuollaisen virityksen hyöty jää käytännössä aika mitättömäksi (tuulettimen pyörintänopeutta ei saada tarpeeksi suureksi Soliferin vakiosähköillä)

Mulla on muuten tällä hetkellä työn alla noiden kaikkien malli-, viritys- ja rakentelusivujen kirjoittaminen uusiksi ja siirtäminen erilliseen Solifer-wikiin. Tuosta Solifer-wikistä on tarkoitus tulla vähän samankaltainen systeemi kuin esim. Motot.netin Moottoripyörä-Wikistä, eli kaikilla Soliferian käyttäjillä olisi mahdollisuus itse muokata ja täydentää kaikkia Soliferian sisältämiä artikkeleita, teknisiä tietoja jne.

Tämä siksi, että oma aikani ei tällä hetkellä riitä Soliferian täyspäiväiseen ylläpitoon ja toiseksi siksi, että Soliferian käyttäjäkunnasta löytyy takuulla paljon porukkaa, jotka tietävät Solifer-mopoista paljon meikäläistä enemmän. Wiki-systeemi tarjoaisi oivan tavan lyödä viisaat päämme yhteen ja muokata yhdessä Soliferiasta netin kattavin tietolähde kaikille Solifer-mopoista kiinnostuneille.

Tässä muuten pientä ensimakua siitä, miltä tuo wiki tulee mahdollisesti näyttämään:

[Kuva: soliferwikigh4.th.jpg]
"Hulluilla on halvat huvit; idiooteilla ilmaiset."
Vastaa
#3
Toi on kyllä tosi hyvä idea. Ei tule tuoreet käyttäjätkään heti kyselemään foorumin puolella uudella topicilla, vaan perusasiat saa selville wikistä. Itelläkin olis varmasti jotain matskua sinne laittaa jossain vaiheessa.
ToMoS-It moves you! (Tomos tehtaan iskulause) 4
http://www.youtube.com/user/twostrokesmo...ature=mhum
Vastaa
#4
Hyvä tietää, että kiinnostusta riittää Hymy Yritän saada tuon wiki-puolen pystyyn vielä tämän kuun aikana.
"Hulluilla on halvat huvit; idiooteilla ilmaiset."
Vastaa
#5
voitsitsä kertoo miten voi tehä tietokoneen tuulettimista "turpoahtimen"
Vastaa
#6
Tehdään ilmanpuhdistimen tilalle sellainen suppilo, jonka toiseen päähän kiinnitetään yksi tai useampi tietokoneen tuuletin peräkkäin, joihin otetaan virrat mopon magneetosta.

Monkeymania.com-sivuston tekijä kokeili muuten joskus 90-luvulla viritellä hiustenkuivaajan tuulettimen kiinni Honda Monkeyn kaasuttimeen. Otti kuulemma aika äkäisesti kierroksia, tosin koeajoa ei pystytty suorittamaan, koska tuuletinta käytettiin 230 voltin verkkovirralla Monkeyn magneeton tuottaman 6 voltin sijaan.

Toisenlainen viritelmä nähtiin Tekniikan Maailman 80-luvulla järjestämään "Pisaralla pisimmälle"-kilpailuun osaa ottaneessa Pappa-Tunturissa. Sen omistaja oli modannut pappiksensa puhallinjäähdytyksestä köyhän miehen turboahtimen, joka mittaustulosten perusteella jopa ihan oikeasti toimikin (eli paransi moottorin hyötysuhdetta ja sitä kautta moottoritehoa).
"Hulluilla on halvat huvit; idiooteilla ilmaiset."
Vastaa
#7
Jatkan nyt tähän samaan topicciin...

Soliferian kanttais alkaa myymään mainostilaa, että sivustoa voitaisiin yhä kehittää entistä parempaan suuntaan. Tämä saattais kannattaakin, kun Soliferia -sivutolla käy varmaan jo aika paljon porukkaa.
>Solifer SM 80: Modattu pakoputki, Dell'Orto SHA 14.14 -kaasari (kyllä tooiimii! Nauru), hieman laskettu kansi, 11-33 välit.
Vastaa
#8
Voisin kyllä ilmoittaa Soliferian mukaan tuohon Googlen AdSense -systeemiin, jolloin sivustolle tulisi puhtaasti tekstimuotoisia mainoksia sisältävä mainospalkki. Eipä siinä ainakaan mitään häviä; hyvällä tuurilla saattaisin jopa jäädä muutaman euron plussan puolelle Hymy
"Hulluilla on halvat huvit; idiooteilla ilmaiset."
Vastaa
#9
Missäs vaiheessa on SoliferWikin tekeminen?
Milloin Soliferian käyttäjäkunta vapautuu kirvelevän odotuksen kuukausista? (Nauru)
>Solifer SM 80: Modattu pakoputki, Dell'Orto SHA 14.14 -kaasari (kyllä tooiimii! Nauru), hieman laskettu kansi, 11-33 välit.
Vastaa
#10
Solifer-wiki on toistaiseksi jäissä. Koulu kun on viime kuukausien ajan kiusannut meikäläistä kaikenmaailman etätehtävillä sun muilla niin en ole vapaa-aikana paljon kerennyt viemään tuota projektia eteenpäin.

Noh, onneksi meillä AMK-opiskelijoilla on pitkä joululoma, jonka aikana kyllä uskon saavani tuon valmiiksi. Tässä muuten osoite tuonne keskeneräiseen wikiin:

http://soliferia.parasiitti.org/wiki/

Niitä sivuja, jotka olen jo kerennyt luoda, voi kuka tahansa vapaasti muokata klikkaamalla sivun ylälaidassa olevaa muokkaa-linkkiä. En pane ollenkaan pahakseni sitä että minua viisaammat käyvät täydentämässä noita tietoja sillä aikaa kun minä teen näitä rästitehtäviä pois alta Nauru
"Hulluilla on halvat huvit; idiooteilla ilmaiset."
Vastaa
#11
Mielestäni Soliferia tarvitsisi paljonkin hiomista:

1. Gallerian saisi yhdistää foorumiin siten, että jokaisen käyttäjän kirjoittamasta viestistä pääsee kyseisen käyttäjän omaan galleriaan, jos hänellä sellainen on.

2. Kuvagallerian nimi ei kuvaa kunnolla sen sisältöä, kun siellä on myös videoita. Näyttää hassulta, kun lukee nimenomaan "Kuvagalleria" ja sen alapuolella "Käyttäjien kuvia ja videoita" tai jtn sellaista. Kuvaavampi nimi olisi vaikka yksinkertaisesti "Galleria".

3. Foorumin isosta Soliferia -logosta tai jostain muulta näkyvämmältä voisi olla suora linkki Soliferian etusivulle.

4. SoliferWikiin saisi olla suoran linkit joka paikasta; niin foorumilta kuin muiltakin sivuilta.

Tässä muutamia parantelua tarvitsevia kohteita, jotka tulivat nyt mieleen. Kirjoittelen lisää, kunhan muistan niitä.
>Solifer SM 80: Modattu pakoputki, Dell'Orto SHA 14.14 -kaasari (kyllä tooiimii! Nauru), hieman laskettu kansi, 11-33 välit.
Vastaa
#12
Masku-Mas kirjoitti:1. Gallerian saisi yhdistää foorumiin siten, että jokaisen käyttäjän kirjoittamasta viestistä pääsee kyseisen käyttäjän omaan galleriaan, jos hänellä sellainen on.
Hyvä idea. Tulen toteuttamaan tuon Soliferian seuraavaan versioon, mikäli homma onnistuu ilman kohtuutonta kikkailua.

Lainaus:2. Kuvagallerian nimi ei kuvaa kunnolla sen sisältöä, kun siellä on myös videoita. Näyttää hassulta, kun lukee nimenomaan "Kuvagalleria" ja sen alapuolella "Käyttäjien kuvia ja videoita" tai jtn sellaista. Kuvaavampi nimi olisi vaikka yksinkertaisesti "Galleria".
Soliferian seuraavasta versiosta lähtien kuvagalleria tunnetaan nimellä Solifer-galleria.

Lainaus:3. Foorumin isosta Soliferia -logosta tai jostain muulta näkyvämmältä voisi olla suora linkki Soliferian etusivulle.
Korjattu.

Lainaus:4. SoliferWikiin saisi olla suoran linkit joka paikasta; niin foorumilta kuin muiltakin sivuilta.
Solifer-wiki oli aiemmin piilossa, koska se oli vielä pahasti keskeneräinen. Soliferian seuraavassa versiossa sekä wiki että foorumi saavat yhtenäisen ulkoasun, jolloin kaikkiin Soliferian pääkohteisiin pääsee kätevästi käsiksi sivun ylälaidan linkeistä.
"Hulluilla on halvat huvit; idiooteilla ilmaiset."
Vastaa
#13
Gallerianappula lisätty!
"Hulluilla on halvat huvit; idiooteilla ilmaiset."
Vastaa
#14
Keskustelupuolelle voisi yhdistää kaikki irtonaiset "tietoa kaivataan" topicit rempan ja yleispalstoilta yhdeksi isoksi "Tietoa tarvitaan" palstaksi tonne yleiselle puolelle. Vähentäisi turhien topicien määrää Hymy
Solifer ei ole vain mopo. Se on elämäntapa!
Vastaa
#15
Lainaus:1. Gallerian saisi yhdistää foorumiin siten, että jokaisen käyttäjän kirjoittamasta viestistä pääsee kyseisen käyttäjän omaan galleriaan, jos hänellä sellainen on.

Aika hyvä ehdotus kannatan kyllä vahvasti!
Vastaa


Vaihda huone:


Keskustelua selaavat: 1 vieras

© Petteri Bamberg 2016

Tutustu Smartyyn Validoi CSS Validoi HTML