Soliferia
Tomoksen vaihteisto "naukuu" - Tulostettava versio

+- Soliferia (http://soliferia.parasiitti.org/keskustelu)
+-- Huone: Solifer-mopot (http://soliferia.parasiitti.org/keskustelu/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Huone: Remontti (http://soliferia.parasiitti.org/keskustelu/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Keskustelu: Tomoksen vaihteisto "naukuu" (/showthread.php?tid=3586)Tomoksen vaihteisto "naukuu" - VaisuKala - 11.04.2018

Nyt olisi vertaistuelle tarvis

Remontoin juuri Tomoksen nelivaihteisen vuosimallia '84. Laakerit, tiivisteet ym. vaihdettu, vaihteiston akselit silmämääräisesti aseteltu keskenään linjaan ja shimmattu n. 0.25mm päittäisvälykseen, vaihteen valitsintappi uusittu, kytkimeen vaihdettu neulalaakeri ja painelaakeri. Otin tänään savut ja moottori toimii kaikin puolin hienosti, vaihteet napsahtavat päälle suorastaan tyydyttävällä tavalla ja vetoja löytyy.

Mutta...

Välittömästi, kun voima alkaa välittyä kytkimeltä vaihteistolle, alkaa huomiota herättävä naukuminen. Vaihteisto kuullostaa suorahampaiselta kilpalaatikolta, mikäli tämä termi on rallimiehille tuttu. Naukuminen kuuluu vain, kun veto on päällä. Kytkimen painaminen tai kaasun hölläys lopettaa naukumisen. Kolmen kilometrin koeajon jälkeen laskin öljyt pihalle ja kurkistelin tekeekö vaihteisto lastua, ei tee, kirkasta ja metallihileetöntä oli öljy. Öljynä käytän 10W-30 maatilan yleisöljyä (märkäjarrulisäaineistettua), joka on tähän mennessä toiminut moitteetta ja useammassakin mopossa.

Onko muilla kokemusta vastaavanlaisesta?  Mahtaako loppua sisäänajamalla vaihteiston uudelleen asemoidut rattaat taas toisiinsa sopiviksi? Onko vaarallista vaiko pelkästään ärsyttävää?


RE: Tomoksen vaihteisto "naukuu" - Solifermiäs - 12.04.2018

Se on ominaisuus, muissakin mopoissa joissa suorat vaihderattaat tykkää loota ulista Hymy

Siihen tottuu. Samoin kun soliferin vaihteistoon, iloisesti loksahtaa vaihteet paikalleen kun vähän harjoittelee.


RE: Tomoksen vaihteisto "naukuu" - VaisuKala - 12.04.2018

Täytyy koettaa totutella. Ja tekeepähän autoilijat tietä kun luulevat hälytysajoneuvoksi ?


RE: Tomoksen vaihteisto "naukuu" - solifer sm 86 - 12.04.2018

Joo solikan vaihteistosta lähtee valmetti miehillekkin tuttu ääni. Missään muussa mopossa en ole moista huomannut. Suorat rattaatko ne sen sitten tekee, vai mikä lie..