Soliferia
Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Tulostettava versio

+- Soliferia (http://soliferia.parasiitti.org/keskustelu)
+-- Foorum: Solifer-mopot (/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Foorum: Yleistä Solifer-keskustelua (/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Aihe: Paperittoman rekisteröinti/katsastus (/showthread.php?tid=304)


Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Olifer - 03.07.2007 10:36

Tästähän on kirjoiteltu moniin paikkoihin, mutta kertokaapas kokeneemmat kuitenkin, kuinka tarkasti mopo katsastetaan kun tehdään rekisteröintiä paperittomalle mopolle?

Senhän siis joutuu viemää ihan konttorille tsekkaukseen? Itseasiassa eniten kiinnostaa, tuleeko ongelmia kun Solifer Trialissani on alakautta kulkeva putki (mielestäni normiputki muuten), kun uutenahan noissa pitäisi olla aina yläkautta kulkeva... Entäs säätösuutin vakiokaasarissa? Ei kai aiheuta ongelmaa...

Kertokaa ihmeessä, jos joltakin ei ole mennyt mopo katsastuksesta läpi. Miksi ei? Kokeileeko katsastussetä mopoa vai katsastetaanko vain katsomalla?

Papereitahan minulla ei siis ole, joten ilmeisesti riittää selvitys mopon historiasta todistajineen (minulla mökkimopona yli 10 vuotta)... Tarvitaanko edelliseltä omistajalta kuitenkin nimi paperiin?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Nevada - 03.07.2007 11:47

No mulla ei ole mennyt läpi mutta tänään menee! klo 15.45 on aika konttorilleHymy
Elikkä jos mopossa ei ole mitään papereita pitää tehdä selvitys mopon historiasta ja käytöstä vähintään 6 vuoden ajalta, se voi olla ihan vapaamuotoinen lappu(miellellään koneella kirjotettu) josta selviää mopon omistaja(t) sekä käyttö, eli kirjoitat siihen vaan että ollut minulla näin kauan sekä käyttö ollut mökkimopona yms. Myös runkonumero kannattaa ilmoittaa siinä lapussa joten varmistutaan mistä moposta on kyse, lappuun tulee sinun, mielellään ent omistajan (jos mahdollista) ja vielä mielellään 2 ulkopuolisen puumerkki, ylimääräset ei haittaa. Tuollasen minä tein, ja naapurikin teki supersportille, suppana meni läpi.

Tämän lisäksi minun tapauksessa on luovutuskirja, voipi helpottaa asiaa, mutta ei luultaavasti pakollinen jos historiaselvityksessä selviää mistä olet mopon saanut! Niitä kiinnostaa ainakin se että mopo ei ole tuontimopo eikä varastettu.

Mopo pitää vielä konttorille tarkastukseen josta myös saa kilven ja muut härpäkkeet. Itse katastus tulee olemaan täysin asemasta ja katsastajasta kiinni, voi käydä heittää lenkin tai sitten ei, mutta paikallaa käyttää ainakin. Mutta perusjuttut kattoo varmasti.
- Jarrut
- Valot, (pitkät, lyhyet, takavalo, (jarruvalo??)
- Välitykset, 10/35 (läskitankissa ainakin vakiona)
- Onko vakio
- Tööt tööt ÄänimerkkiCool
Lisäksi mopon pitää olla liikennekelpoinen, tietysti. Tämän lisäksi eri tyypit voi kattoa että vanteista ja keulasta tahi takahaarukasta väljyyden.

Jos alkaa valittamaan pakoputkesta niin sano että se on liikkeestä suoraan ostettu ja vastaa alkuperäistä, mikäli et viitsi hankkia alkuperäistä mistään. Säätösuuttimella on mennyt paljon mopoja läpi, naapurillakin meni supersportti läpi säätösuuttimella.

Kannattaa ottaa puhelimella yhteyttä asemalle ja kysyä miten tuo homma hoituu jos on epäselvää, vaikka samalla kun tilaa sinne ajan, siellä tietävät asiansa.

Kirjotan tänne illalla miten kävi, pikkasen jännittää meneekö läpi mutta jossei ekalla niin toisellla, sen näkee sittenHymy


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Qzaz - 03.07.2007 15:07

Riippuu hyvin pitkälle konttorista ja katsastusmiehestä tuo että miten tarkkaan syynäävät. Derbiä kun katsastin kilpien lähdön jälkeen katsastusmies ei muuta tarkistanut kuin valojen E-hyväksynnät ja kyseli että mitä tulee seuraavaks viriks Nauru

Kaverilla ei taas peevee menny läpi kun katsastusmiehen mukaan oli "viritetyt laakerit" kun meni 55km/h Shocked


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Olifer - 03.07.2007 15:56

Pidetään peukkuja Nevadalle rekisteröintiin!

Pari kyssäriä vielä, jos joku jaksaa vastailla:

Onkos peli pakollinen, kun Trialissa ei ilmeisesti alkuperäisenä ole taustapeiliä ollenkaan? Ja ratastuskin on samannäköisistä mopoista poikkeava, koska Trialin alkuperäinenhän on jotain 13/42 että toivottavasti katsastussetä tietää minkä mopon kanssa on asioimassa... Eiköhän se siitä tyyppikilvestä/runkonumerosta selviä niille?

Niin ja missäs päin runkonumero edes sijaitsee noissa solifereissa? Pitää ensi kerralla tsekata kun käyn mökillä... Niin voi sitten satuilla sen historialappusen oikeilla tiedoilla...


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Olifer - 03.07.2007 16:00

heheh. Peiliä toki tarkoitin. Kai riippuu mopon omistajasta onko peliä vai ei (tyttö/poika) hehe. nojoo


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Zeta - 03.07.2007 19:59

Peili ei ole pakollinen, kuin uusissa mopossa. Lain mukaan voi vedota siihen että "ei uutenakaan ollut, ja oli silloin tieliikennekelpoinen" sama pätee vilkkuihin(tosin hyvä että solikassa riittää sähköt lamppujen polttamiseen).

Sen verran vielä että katsastusmies sanoi että välityssuhteen pitää olla oikein eli kun takapyörä pyörähtää isoimmalla vaihteella kerran on vauhtipyörän pyörähdettävä 17 kertaa, tälläin mopon teoreetinen nopeus ei ylitä 45km/h. Katsastaja alkoi vittuilla että menee lujempaa kun on tuo säätösuutin, meni kuitenkin läpi kun oli työkalu pakissa pari suutinta mukana ja niillä sain todistettua että säätösuutin on elintärkeä mopolle.

Eniten pistää vituttamaan kun läskitankkia tuli rassattua kuukausien päivät että kaikki olisi täydellisesti ja sitten nämä vetävät yhteensä 10m lenkin ja toteavat: "kunnossa on." Jonka jälkee lyövät 126¤ laskun käteen + 27¤ ajanvarauksesta + 8¤ kilvestä + ihan liikaa vakuutuksista.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Nevada - 03.07.2007 20:52

NoniinHymy Solikka on kilvissä! Kirkkaasti läpi, ei mitään huomauttamista, 5min tutkimisen jälkeen sanoi että eipä tässä mitään, käydään tekee paperit.
Elikkä tässä tarkka lista mitä se tutki, papereiden tarkistuksen jälkeen.
Ensin 30sek mopon tutkimista pelkästään silmin ja runkonumeron tarkistus sekä tiedot paperille tyyppikilvestä, kyykki siinä mopon vieressäNauru
Toisena "polkasehan käyntiin"
Kolmanneks hyppäs mopon selkään, paino tööttiä (onneks ennen kun laitto valoja päälle, muuten ei kun pikkasen surise se töötti. huh)
Neljänneks koitti valot, käsi umpion eteen ja koitti pitkät & lyhyet, jarruvaloa ei tarkistanut, takavalon vain!
Viidenneks paineli etu ja takajarrua ja paineli keulaa ja "pomppi" istueltaan mopon päällä.
Lopuksi katsoi välitys-suhteen rullaamalla mopoa pihalla isoimmalla vaihteella.

Melko helposti meni läpi, mutta mopo on nyt niin siisti että uskon sen vaikuttaneen katsastajan mielialaan, jos sinne vie jonkun paskan & ruosteen peitossa olevan navetta löydön voi olla että tutkii paljon tarkemmin!

Olifer, se runkonumero on siinä keulanputkessa mihin tulee keula kiinni, tankin edessä.

"Eniten pistää vituttamaan kun läskitankkia tuli rassattua kuukausien päivät että kaikki olisi täydellisesti ja sitten nämä vetävät yhteensä 10m lenkin ja toteavat: "kunnossa on." Jonka jälkee lyövät 126¤ laskun käteen + 27¤ ajanvarauksesta + 8¤ kilvestä + ihan liikaa vakuutuksista."

^^ Täysin samaa mieltä!:/ 5min mopon tutkimista ja 40e makso tuo tarkastelu, + 19e kilvestä! Vakuutus tietenkin päälle, kuhan tulee postissa... Se vakuutushan lasketaan sellasen onnettomuuskertoimen mukaan, eli mitä ennemmän ajoneuvoluokalla on kolareita sitä isompi on vakuutus?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - piibii - 03.07.2007 21:35

Tämä on sen verran hyödyllinen informaatiopaukku, että merkkasin koko ketjun pysyväksi aiheeksi foorumin ylälaitaan.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Sissikersantti - 03.07.2007 21:42

ake:n sivulla on numero johon voi soittaa ja tiedustella onko mopo ollut rekisterissä vuoden -94 jälkeen. Jos ei ole, niin rekisteröinti onnistuu kun omistaa/tekee luovarit. Jos tiedostosta löytyy merkintä, luovari pitää olla edelliseltä rekisteriin merkityltä omistajalta.

Kun on tiedustellut numeroa ja saanut kielteisen vastauksen kannattaa lähettää asiakirjahakemus ake:lle ja sieltä tulee ilmoitus jossa ilmoitetaan ettei mopo ole ollut rekisterissä. jää turhat rutinat konttorilla rutisematta...


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Sipoon-solivieteri - 04.07.2007 3:03

Voi paskan paska, pitääkö oikeasti ostaa uudet rattaat niin että saa rekisteriin? Itelläni on 12 / 28 välitykset, koska siinä oli ennekin, mutta eturatas oli kulunut. Ostinpa uuden, ja asensin. Vähän aikaa sitten vasta huomasin, että pitää olla 10 / 35 välit.

Menee kyllä rahaa tällaiseen aika roimasti, hitto vie. Lopussa kiitos seissoo, ja tää on todellakin tämän arvoista.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Olifer - 04.07.2007 8:46

Onkos muuten niin, että jos mopo on ollut ns. vakuutuskilvissä (itselläni ainakin valkoisella pohjalla sinisiä kirjaimia ja numeroita), niin mopo ei ole koskaan ollut periaatteessa rekisterissä? Tällöin tietoja ei ilmeisesti löydy AKElta ollenkaan? Vai löytyykö esim. runkonumerolla kuitenkin tietoja mopon entisistä omistajista sun muista? Pystyvätkö he AKElla tässä tapauksessa edes tekemään todistusta, että mopo ei ole ollut rekisterissä jos tietoja ei sieltä edes löydy?

Nyt ei ymmärrä :S

No mutta seuraavan mökkireissun jälkeen otan tiedot moposta tarkemmin (runkonumero) ja soittelen vaikka AKElle jos täällä kukaan ei tiedä...


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Solvieter - 04.07.2007 14:23

Oma mopo oli ollut vain vakuutus kilvissä. Elikkäs nyt tässä muutama kuukausi takaperin oli ensirekisteröinti. Oman mopon kohalla katsastaja kyykki jonku aikaa siinä ja kahteli et onko kaikki osat vakioita. Kahto että valot palaa ja eniten hirvitti se töötti ku valojen kanssa se piti vain semmosta pientä surinata vaan näytti kelpaavan. Takavalosta tuli huomautus kun ei palanu sillo. Oli vissii joku kosketus häikkä ku työnnettii mopo auton peräkonttiin kuletuksen ajaksi. Sitten katastaja sano, että hän haluaisi käydä ajaa kun hänellä itellään oli ollu nuoruudessaan tämmöne mopo. Sitte ku se tuli hymyssä suin sieltä kiekaltaan se sano että mennääs tekee paperit.Hymy
Itellä se katsastus makso jotain 70e. Kilvistä en muista.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Qzaz - 04.07.2007 14:54

Nevada Kirjoittaja:
19e kilvestä!

Tääläpäin kilpi 8e Shocked


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Nevada - 04.07.2007 15:27

Qzaz Kirjoittaja:

Nevada Kirjoittaja:
19e kilvestä!

Tääläpäin kilpi 8e Shocked


Ohoo, soriNauru Se olikin 6e... Mutta kun katos sain sellasen kuittin niin siinä oli samasassa kilpi ja "rekisteröintitoimenpide liitteellinen" joka oli 13e yht= 19e Niin katoin sit väärin, mutta yhteensä meni rahaa 59e katastukseen, ja verot on 134.41e (tapiola) yht= ~193eShocked


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Sissikersantti - 04.07.2007 17:38

kun rekisteröinti tuli pakolliseksi -94 on akella tästä asti tiedot.
Ennen sitä vakuutuksessa olleista ei ole tietoa ja se on vaan hyvä ettei ole tietoa.

Mulla on nyt todistus ettei yksi mun rungoista(jossa ei ollut papereita) ole ollut ikinä rekisteröitynä ja näin sen saa rekisteriin kun tekee jonkun tutun kaa luovarit.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Qzaz - 09.07.2007 17:07

Mitenkäs, muistelisin että ohjauslukon tulee toimia katsatuksessa?
Kattovatko kovin tarkkaan josei toimi, kun avaimet faija hävittäny joku parikytä vuotta sitten


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Olifer - 19.07.2007 12:54

Kertokaa ihmeessä pitääkö tuon ohjauslukon toimia katsastukseen viedessä! Ei avaimista hajuakaan... Tai onkohan siinä edes sellaista Confused Trialissani nimittäin. Saako niitä lukkoja jostain uusia?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Nevada - 19.07.2007 18:32

Elikkä, itellä ei ollu avaimii koko lukkoon, turha kapistus jota eivät katsoneet. En mene vannomaan että sitä ei joku vaatisi mutta hyvin vahvasti uskon että ei.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - joonas- - 03.08.2007 1:05

Tarviiko katsastuksessa olla jalkatuki että pääsee läpi kun itellä ei oo?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Nevada - 03.08.2007 9:27

joonas- Kirjoittaja:
Tarviiko katsastuksessa olla jalkatuki että pääsee läpi kun itellä ei oo?

Se on lain mukaan pakollinen, elikkä semmosen hommaat niin ei mee rahat hukkaan hylkäyksen takia.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Qzaz - 10.08.2007 16:59

Nyt on solikka kilvissä! Oli faija käyny samalla konttorilla solikan kanssa kun oli vienyt derbin korjattavaksi varkauden jäljiltä.
Ei löytänyt mitään huomautettavaa sollesta, tosin epäilen että ollut jtn yhteyttä siihen että katsastusmies on faijan tuttu Rolling Eyes


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Nevada - 16.08.2007 15:29

SolikkaJee Kirjoittaja:
Meneekö tällanen putki katsastuksessa läpi? Katsokaapas galleriaani.

Saattaa mennäkkin jos ei näytä mopossa pahalta, eikä omia virityksiä siin ole. "tehtaantuote, vastaa alkuperäistä" voi auttaa jos alkaa valittaa.
RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - SolikkaJee - 23.08.2007 13:43

Tyyppikilven mukaan kokonaisvälityssuhteen pitäisi olla 17,7, minulla ne ovat laskelmieni mukaan 17,47 (edessä 11h, takana 38h), olisiko tarpeeksi lähellä alkuperäistä vai kannttaisikohan vaihtaa vakioratastus ennen katsastusta?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Olifer - 24.08.2007 8:50

En kyllä tiedä onko sillä kovinkaan paljon merkitystä tuolla välityssuhteella. Kunhan pyörähtää 17 kertaa kone isoimmalla vaihteella kun takarengas pyörähtää kerran. Eikö näin? Eli luulisin (mutua) kyllä menevän noinkin läpi...

Itseäni pelottaa hieman, kun Trialissa pitäisi olla 12/42 välitykset, eikä tuota takaratasta ole nykyään enää MISTÄÄN saatavilla. Pitää kai ostaa 10/35 välit ja toivoa, että eivät laske piikkejä. Siis että menee Trialina läpi. Välityssuhdehan tuossa ei mihinkään muutu...

Lisäksi pelottaa putken kulkeminen alakautta, vaikka putki onkin vakio. Ja eikö siellä pitäisi olla joku äänenvaimenninosa tuolla putken alku- ja loppupään välissä? Ritiläverkko näkyy alkuosassa, ja joku ohut pilli siellä loppuosassa. Pitää ilmeisesti laittaa sinne joku villapatentti katsastuksen ajaksi, jos äänet kuulostaa omasta mielestä liian kovilta. Sillä voisi samalla kompensoida tuota lasketun kannen virivaikutusta... Vielä ei ole voinut mitään kokeilla kun kone (kuten mopokin) on täysin osissa... Jos kaikki menee hyvin, niin ensi viikolla pitäisi olla katsastus...


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Zeta - 25.08.2007 0:16

Solikkajee minulla ainakin meni 11/38 väleillä läpi, tosin otin 5 vaihteen toisen rattaa pois ja laitoin holkin tilalle, ettei vain menisi liian kovaa. Ei niitä kyllä siellä katsastusasemalla kiinnostanut mikään muu kuin koska saavat rahat käteeb, että en tiedä eripaikkakunnalla erilaiset katsastajat jne..

Täällä päin ainakin löysin 42 piikkistä takaratasta (eräässä mopokellari nimisssä liikkeessa jossa myyjä väitti että soliferin magnetosta tulee 75w virtaa...) Mitä siinä pyörittelin ja vekslasin niin vitos vaihteella tarvitsi sen 10/38 välit että vauhtipyörä pyörähti sen 17 kertaa jos oikein muistan


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer - 25.08.2007 10:00

"Itseäni pelottaa hieman, kun Trialissa pitäisi olla 12/42 välitykset, eikä tuota takaratasta ole nykyään enää MISTÄÄN saatavilla. Pitää kai ostaa 10/35 välit ja toivoa, että eivät laske piikkejä. Siis että menee Trialina läpi."

Kysyppäs tuosta numerosta sitä takarasta.Pitäis olla.
0400261207


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Qzaz - 26.08.2007 14:35

Eihän niillä piikkimäärillä ole väliä, kunhan välityssuhde ei muutu suuntaan eikä toiseen.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Olifer - 27.08.2007 8:53

No hyvä! Näin toivoinkin, eli 10/35:llä mennään.

Asiasta yhdeksänteen: onko noissa soliferien etuvaloissa lyhyet JA pitkät valot? Jos on, niin onko molemmat pakolliset? Olen nimittäin pistämässä Suzuki Loven kaasu- ja kytkinkahvat (= loven takajarrukahva) kun niissä on napit valmiiksi töötille, sekä valoille on-off -kytkin. Ei siis ole lyhyiden/pitkien valintaa...

Niin ja vielä: pitäisikö takalampulle mennä 2 piuhaa? Eli omansa jarruvalolle, sekä takavalolle. 2 polttimoa siellä ainakin on...

Näillä eväillä pitäisi pikkuhiljaa saada Trial katsastuskuntoon...


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Solvieter - 27.08.2007 15:11

On pitkät ja lyhyet. Pakollisuudesta en tiiä kunhan vaan valo palaa. Ja takalampulle menee kaksi piuhaa jarru-ja takavalolle oma.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - SolikkaJee - 30.08.2007 19:04

Moposta ei löydy runkonumeroa mistään. Tyyppikilpi löytyy, moottorissa on numero, vanha kilpi kiinni (ei ollut rekisterissä), luovarit kahdelta edelliseltä omistajalta.. Mutta eihän tätä saa katsastettua?!?!


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - jantsekki - 30.08.2007 20:13

Ilman runkonumeroa ei onnistu. Ootko varma ettei sitä ole? Sen pitäisi olla siinä tyyppikilven lähistöllä. Koita raaputtaa vähän maalia pois, jos on vaan jäänyt maalin alle.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - SolikkaJee - 30.08.2007 20:42

Kiitos neuvosta! Löytyi, ja näyttää tältä: 24 1839. Voiskohan tosta päätellä valmistusvuotta?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - tunskamies - 18.11.2007 23:20

Sori tämä vähän ohittaa teidän keskustelunSmoke
Mutta nii mää ostan super sportin joka on kilvissä mutta ei tekisi mieli maksaa vakuutuksia vuoden ajan ku ei ole korttia vieläSmoke
Paljoonko maksaa ne verot?
Kannattaako ottaa kilvistä ja laittaa uudelleen vuoden pästä paljonko tulis hintaa yhteemsä? Kun paperit on laskeeko hinta?
Vai olisko mopoihin joku ¨seisontavakuutus¨että vois pitää kilvet mut ei tarvis maksaa kuin vänä/ei mitään????Smoke:smoke:


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Zeta - 19.11.2007 17:12

Vähän vaihtelee paikkakunnittain, mutta jos akella on tietokannoissaan tuo sportti ei sen rekisteröinti maksaisi kuin suurimmillaan 50¤ + hilut ja sun muut vakuutukset.

Ainakin omassa solikassa on pohjolan joku normi liikennevakuutus, kun nyt pirauttaisin pohjolaan ja ilmoittaisin solikan olevan seisonnassa. Kun solikka seisoisi kuukauden verran saisin jonkin tietyn korvauksen tyyliin 5~10¤ ja piikistä saisin ~20¤.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Sissikersantti - 20.11.2007 16:02

ei kyllä normilla liikennevakuutuksella pitäisi saada mitään seisontaa...
ei kannata ottaa poiskaan rekisteristä kun kerran on jo. uudelleen rekisteröinti vaatisi myös katsastuksen ja ehkä myös katsastusmiehellä narinaa leukojen välistä...Smoke


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Qzaz - 20.11.2007 21:30

Joo, kyllä itekkin pitäisin kilvis vaan. Eise kuitenkaan niin kallista oo.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - West - 22.01.2008 20:28

tarvihtooko sen jarru valon toimia että menee läpi katastuksesta?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Nevada - 22.01.2008 22:29

Ei mulla ainakaan tarvinnu toimia kun omaa solikkaa käytin konttorilla (toimi mutta ei tarkistanut) Kilpiin meni.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - jantsekki - 22.01.2008 23:10

Mopokortti kirjassa lukeepi näin:

Lähivalaisin, takavalaisin ja jarruvalaisin ovat pakollisia. Jarruvaloa ei kuitenkaan vaadita ennen vuotta 1995 käyttöönotetussa eikä alle 0,5 kW:n tehoisessa mopossa tai kevytmopossa, jonka nopeus on alle 25 km/h.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Gump - 23.01.2008 1:07

jantsekki Kirjoittaja:
Mopokortti kirjassa lukeepi näin:

Lähivalaisin, takavalaisin ja jarruvalaisin ovat pakollisia. Jarruvaloa ei kuitenkaan vaadita ennen vuotta 1995 käyttöönotetussa eikä alle 0,5 kW:n tehoisessa mopossa tai kevytmopossa, jonka nopeus on alle 25 km/h.


Järjetön lause! Mikä on oikein:

a) kaikki mopot ennen 1995: ei vaadita jarruvaloa jos nopeus alle 25 km/h
b) kaikissa yli 0,5 kW mopoissa (vaikka olisi kuinka vanha) pitää olla jarruvalo


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - ledski - 23.01.2008 18:51

eihän vanhoissa papiskoissa ollut järruvalojaRolling Eyes


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Specialisti - 23.01.2008 19:11

ledski Kirjoittaja:
eihän vanhoissa papiskoissa ollut järruvalojaRolling Eyes


Mutta tuossahan lukee ettei sitä vaadita ennen vuotta 1995 käyttöönotetuissa mopoissa. Pappiksien valmistushan loppui 1987.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - jantsekki - 23.01.2008 20:11

Gump lukee nyt vielä kerran oikein ajatuksella tuon lauseen ja tajuaa, että kaikissa ennen vuotta 1995 käyttöönotetuissa mopoissa ei tarvitse olla jarruvaloa. Alle 0,5 kW tai kevytmopossa ei tarvitse olla jarruvaloa, olipa kuinka uusi tai vanha tahansa.

Otin tuon lauseen ihan suoraan mopokorttikirjasta. Koko nide on kyllä kieltämättä kirjoitettu vähän hassusti... Hymy


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Nak$u - 17.02.2008 11:30

Hieman ohi topikin, mutta pitääkö rattilukon toimia katsastuksessa? Mopedini poistettiin rekisteristä reilu vuosi sitten.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - SOLIFERdriveri - 17.02.2008 11:57

Nak$u Kirjoittaja:
Hieman ohi topikin, mutta pitääkö rattilukon toimia katsastuksessa? Mopedini poistettiin rekisteristä reilu vuosi sitten.


Ei tarvitse. Ei ne ainakaan minulle mitään sanonut siitä.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Zeta - 17.02.2008 13:00

Pitää olla toimiva rattilukko, katsastusmies ei huomannut solikkani kohdalla sitä, mutta piikkiä rekisteröidessä otti asian esille. Olisi kuuulemmat pitänyt toimi solikassakin. Jonkun vakuutuslain mukaan kaikissa 2002(?)vuoden jälkeen rekisteröitävissä pyörissä pitää olla toimiva rattilukko, jos sellainen on alunperin ollut.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - West - 17.02.2008 18:47

entä pitääkö olla alkuperäinen nopeusmittari, vai kelpaako sigma?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - popeta - 17.02.2008 20:12

Mulla meni ilman mittaria läpi.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - ledski - 17.02.2008 21:10

sigma kelpaa ainakin pv:ssä


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - jantsekki - 17.02.2008 23:09

Mopossa ei välttämättä tarvitse olla nopeusmittaria. Jos en väärin muista niin lain mukaan autoissakaan ei nopeusmittarit ole pakollisia. Hymy


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Masku-Mas - 18.02.2008 11:48

On pakollisia autoissa. Ollut jo 60-luvulta. Mopoista en sitten tiedä, mutta selvitän sitä parhaillaan! Mitä suurimmalla todennäköisyydellä myös ainakin nykymopoissa on pakollinen noppari.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Qzaz - 10.03.2008 12:26

Ei ainakaan solikassa tarvii? Itelläkään ei mittari toiminu katastuksessa, mittarinvaijeri oli vain solmittu pumppujen ympärille lokarin päälle. Nauru


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - jepajee - 11.05.2008 22:51

Meneekö katsastuksesta läpi, jos moposta on lähtenyt tyyppikilpi pois, mutta runkonumero näkyy?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Nevada - 14.05.2008 18:13

Pitää olla se tyyppikilpi kiinni. Että lainaat jostaki tai ostat uuden.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - SolikkaJee - 31.05.2008 2:44

Eli: Mopon katsastuksen yhteydessä sovelletaan niitä sääntöjä (lakeja) jotka ovat olleet voimassa mopon käyttöönottovuonna. Mittari ei liene pakollinen nykyäänkään.. Esimerkki omasta rekisteröinnistäni (Solifer sm/ts -81): jarruvalo ei pakollinen (etu- ja takavalo kylläkin, ja kovasti loistaakin solkussa). Jarrut kuntoon, välitykset kohdalleen, nakit ei ole sileät -> läpi menee.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - tunskamies - 01.06.2008 23:47

Mikä on kumissa se kulutuspinnan raja, millon menee läpi?
Entäs rattilukko, pitääkö olla avain mukana?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Zeta - 02.06.2008 0:12

Mopossa kulutuspintaa tulee olla vähintään 1mm.

Ohjauslukon tulisi säännösten mukaan toimia, kaikki tarkastajat eivät tätä katsoa syystä tai toisesta. Mutta sen perusteella voivat hylätä, itse tässä tapauksessa pelaisin varman päälle.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - joonas- - 03.07.2008 1:29

Paljonko teilä on maksanut katsastaminen? isäntä kyseli k1 katsastuskonttorilta ja sielä sanottiin hinnaks 79e+ kilpi 6e ja 15e vielä jostaki muusta paskasta.. miten voi nuin kallista olla ku 100e yks mopon pelkkä rekisteröiminen maksaa..?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Nevada - 03.07.2008 10:35

Yhteensä meni 59e koko systeemiin. Johon kuuluu kilpi ja muut jutut... Mutta todellisuudessa hinnaksi tulee 193e kun verot 134e lisätään tuohon... Eli periaatteessa selvisin 60e mutta perästä kuuluu parin vk päästä ja tulee sellainen iloinen 134e lasku lisääNauru

Ja kaiken lisäksi, tuli tossa taas solilan maksut tapiolalta ja ne nousee lähelle 150e ensivuodeksi ja siitä eteenpäin... Shocked


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - joonas- - 03.07.2008 10:49

Nevada Kirjoittaja:
Yhteensä meni 59e koko systeemiin. Johon kuuluu kilpi ja muut jutut... Mutta todellisuudessa hinnaksi tulee 193e kun verot 134e lisätään tuohon... Eli periaatteessa selvisin 60e mutta perästä kuuluu parin vk päästä ja tulee sellainen iloinen 134e lasku lisääNauru

Ja kaiken lisäksi, tuli tossa taas solilan maksut tapiolalta ja ne nousee lähelle 150e ensivuodeksi ja siitä eteenpäin... Shocked


Saatiin nyt munki läskitankkiin vakuutukset ifiltä.. ja 168e vuosimaksu.. isäntä sano että siihen ei oo laskettu bonuksii niin se kerrrotaan vähän isompana se summa.. kyllä on kaikki kallista nykyään..


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - joonas- - 04.07.2008 8:18

Nyt on sitten minunki solikka kilvissä! katsastusmies vaan katteli ja räpläs 2min ja sitten sano "pistähän käyntiin" kaikki jarrut ja valot onneks pelas, ja vingautin vielä pallotööttiä! eikä käynyt kokeileen eikä kattonut montako vaihetta on ja mitkä välitykset sit se teki papereita jonku 20min ja kysy vuosimallia ja vastasin sille että "se on 1974 ja se on varma" Nauru sit papereissa lukee että käyttöönottopäivä "00.00.1974"

Onneks sai kilpiin tonne vanhanvoiman päivile mihin tänään lähetään ajelemaan autolla. Otan solikan matkaan ja eno ottaa pappatunturin ja fergusonin 1950 luvulta!
Ketkäs muut soliferiasta meinaavat tulla tuonne oulaisiin?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Sysi - 04.07.2008 22:11

Siitä on jo keskustelu. Vaikuttaa, että oman solikan esiintyminen on uhattuna, näin viime hetkillä. Paikalla kyllä käyn.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - tiller60 - 14.07.2008 0:16

En viiti uutta aihetta tehdä joten kysyn tässä.

Eli pystyykö esim. tomoksen koneen laittamaan S1:seen, tai tuon pv50 konen solikkaan, niin että se menisi lävitse muutoskatsastuksesta?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - joonas- - 14.07.2008 0:25

tiller60 Kirjoittaja:
En viiti uutta aihetta tehdä joten kysyn tässä.

Eli pystyykö esim. tomoksen koneen laittamaan S1:seen, tai tuon pv50 konen solikkaan, niin että se menisi lävitse muutoskatsastuksesta?


Uskon että ei oo toivoakaan.. Nauru


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - mopomies - 14.07.2008 0:27

mutta suaphan sitä aina yrittää tai vähintään kysyä!


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer sm80 - 29.07.2008 17:18

Isä ja serku puhu jostain, että mopon vakuutus makso 30-40mk.Shocked


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Nevada - 29.07.2008 17:56

Se oli sellanen homma joskus että käytiin hakemassa aina uusi vakuutuskilpi (ne missä värit vaihtelee) mopoon josta sitten maksettiin se tietty hinta joka oli varmaan muutama kymmenen markkaa.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer sm80 - 21.08.2008 21:22

Kuinka helposti mun solikan sais museo rekkareihin, jos laittas??Nauru


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - tunskamies - 21.08.2008 21:47

Katoppa tuolta--->Smoke
http://soliferia.parasiitti.org/keskustelu/showthread.php?tid=315


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - tunskamies - 01.09.2008 21:54

Nii tuota mun pitäs myydä mopo joka on ollu mulla 2kk ja edellisellä omistajalla 20v. Papereita ei oo mut ne pitäs saada.. Voiko joku neuvoo?ConfusedCrying or Very sad


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Sysi - 02.09.2008 16:23

Ei varmaan kilvissä? Riittänee kun teet luovutustodistuksen, pitänee olla myös sinua edeltävältä. Ei tarvikkaan papereita jos ei oo ollu kuuteen vuoteen kilvissä, jos oon oikein ymmärtäny.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - R/T - 21.09.2008 16:51

totaa saako suzuki pv:n rekisteriin jos ei ole tyyppikilpee, mopo on vm 90, ja jostai kuulin et vuodest 93 eteepäi tarvis olla tyyppikilpi?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - soturi - 21.09.2008 18:52

R/T Kirjoittaja:
totaa saako suzuki pv:n rekisteriin jos ei ole tyyppikilpee, mopo on vm 90, ja jostai kuulin et vuodest 93 eteepäi tarvis olla tyyppikilpi?


mun mielestä kaikissa mopoissa pitää olla tyyppikilpi että sen saa rekisteriin vai mitä on muut mieltä


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Sysi - 21.09.2008 18:52

Tarvit tyyppikilven aina. Taisivat scatterillä myydä niitä.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - R/T - 22.09.2008 18:36

heei, eipäs muute tarviikkaa, kävin tänää kysäsee katastus asemalt ja ennen vuotta 99 ei tarvitse olla tyyppikilpee, autoissa taas 93 mut se nyt ei liity tähä mitekää


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - mopomies - 22.09.2008 18:39

Kiitos,hyödyllistä tietoa!


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - jonez - 18.12.2008 20:23

Joo itselläkin olis katsastus tulossa ja pitäs alkaa laittamaan vakiommaksi.

Itsellä on välityssuhteen kanssa ongelma ku on Solifer GT:n vanteet ja on se takahammasrattaan kiinnitys pilalla nii en voi vaihtaa takaa ja on 34 piikkin luultavasti.
Saako olla sama mikä välityssuhde jos ei kulje ku 45km/h ?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - jerkkuli - 19.12.2008 22:06

välityssuhteen tulee olla vakio tai tiuhempi,ei vakiota pidempi,eli suurimmalla vaihteella kampiakselin tulee tehdä vähintään tyyppikilvessä mainittu määrä kierroksia yhdellä takapyörän kierroksella.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - jonez - 18.01.2009 19:30

Nyt ei kyllä oikeen tajua.. pyöritin tuossa isoimmalla vaihteella ja kampiakseli pyörähti 15kertaa ja mopo ei kulje ku sen 40. Niin miten se ei pyörähä enempää ku 17 kertaa jos ei kulje ees 45km/h ?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Sysi - 18.01.2009 22:32

Sulla ei oo koneessa tarpeeksi tehoa. Ei sm:mät oo uutena kulkenutkaan 45, vakiovälejä pitemmillä voi mennä tuon, mutta viritetymmällä tarvii pitemmät välitykset ettei leivo. Nuo vakiothan on hirmu lyhyet.
Tuo sisäisen välityksen homma on kyllä poljä, huipuilla ei ole väliä mutta välityksen pitää olla törkeän lyhet vakiot.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - soturi - 13.04.2009 20:23

tuleekohan mitään vaikeuksia mun solikan rekisteröinnistä ku siinä on 5 vaihde


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - mopomies - 13.04.2009 21:56

tulee.
pois vaan siitä oikeesta poskesta se ratas niin ongelmat lähtee...


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - soturi - 14.04.2009 16:47

en kyllä jaksas purkaa konetta... laittaa vaa niin tiuhat välit että ei kule ku 40


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - mopomies - 14.04.2009 17:16

no ei tarviikaan konetta purkaa, avaat vaan sen kytkimen puoleisen systeemin....


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer sm80 - 02.05.2009 23:24

http://www.ama-ry.com/museo/museoohje.html

Ohjeet, jos laittaa mopon museorekistereihin.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - jerkkuli - 03.05.2009 20:59

pienimmät saatavilla olevat ketjupyörät kiinni ja välityssuhde on sallittu (en kokoja just muista mutta laskemalla se selviää)edessä 10 piikkinen ja takana jotain 40 päälle...


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - soturi - 13.05.2009 19:43

saako mopon(solifer) välityssuhdetta muutta niin että laittas tosi lyhyet välit vaikka 10,42 koska eihän silloin se kulkisi liian kovaa ja saako rekisteröityä jos ei tiedä vuosimallia??


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - jerkkuli - 13.05.2009 20:52

kyllä ja kyllä


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - soturi - 30.06.2009 11:11

iskä oli soittanu tässä vähän aikaa sitten katsastus asemalle ja kyselly että mitä kaikkee pitää toimia niin kuulema jarruvaloa ei tarvitse olla


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Jönsky - 30.06.2009 19:50

soturi Kirjoittaja:
iskä oli soittanu tässä vähän aikaa sitten katsastus asemalle ja kyselly että mitä kaikkee pitää toimia niin kuulema jarruvaloa ei tarvitse olla


No voihan perkule.. Täälläpäin sanoivat että kaikki vakio-osat pitäis olla kiinni.. Nauru Njoo, mut ite laitoin kumminki jarruvalon kiinni ja ehkä vähän ajan päästä vois itekki laittaa rekisteriin.. Hymy


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Sipoon-solivieteri - 01.07.2009 0:40

Itelläni kävi sellainen mäihä ettei ne edes testannu koko masiinaa ku sitä olin rekisteröimäss Nauru
Nainen oli kyseessä, sanoi ettei uskalla testata härveliä, ja kysyi vähän että mitä kulkee jne. tavallista. Sitten mentiin papereita kirjoittamaan. Nii eihä tuossa ollu papereitakaan tolle mopolle, oli vaa pieni lista ketkä oli omistanu mopon sitä ennen. Sivuplee, valmista oli.
...
Hyvä sinäänsä kanssa, koska ei ollu vakiovälityksiä (liikkui kuitenki mäntä 17 kertaa per takapyörän roteeraus) ja viides vaihde.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - ledari - 22.07.2009 16:00

Voi helevettilääine maksaa täällä pk-seudulla katsastus ja rekisteröinti päälle 100euroa Crying or Very sad aivan liian kallis kylläkin. Muutenkin menny jo jonkun verran rahaa kunnostukseen Confused


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Hiltune - 04.01.2010 19:10

Niin se maksaa täälläkin 100e yhteensä. Itsellä tuo soliferin paperi juttu alkaa menemään eteenpäin. Hioin emäputkea ja sain käsiini runkonumeron, soitin katastusasemalle se eukko käski soittaa akelle. Huomenna soitan sinne ja toivonmukaan löytyy tietoja moposta ja jos sei löydy niin kuulemma joku vapaaehtoinen lappu mopon historiasta käy Hymy


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - soturi - 04.01.2010 23:17

hyvä että löytyHymy


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Henk - 07.02.2010 20:48

Katsovatko katastuksessa kaasaria?

Olisi lortto kunnossa ja vakiokaasari osissa.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Hiltune - 07.02.2010 22:41

Tuskimpa välittävät moisesta. Ainakin mitä ite kesällä pv:n katsastin niin ei se tutkinut kuin valot ja välityssuhteen.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Urmas - 21.08.2010 11:31

Moikka,

Eli olenko ymmärtänyt lukemani oikein? Eli jos mopo ollut rekisteröity joskus, ei tarvitse katsastaa. Riittää kun ottaa vakuutuksen ja hakee kilven?
Itselläni on Solifer SM -76 jonka ostin tässä kesällä, ollut rekisterissä ja minulla on rekisteriote vuodelta 1995. Rekisteritunnuskin pysyy kai samana?
Jos näin on niin pääsee helpomalla tietenkin..

T: Urmas


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - kervinen - 14.06.2011 17:37

"... jos se ois helppoo, oisin tehnyt sen jo..." Niinku laulussa sanotaan.
Pitää olla lause: "Ollut tielikenteessä suomessa". Mopoa en ottanut edes kärryltä, inssi puristeli kytkinkahvaa ja kysyi että toimiikos tämä etujarru ollenkaan...
No, tekniikka tuli näin tarkastettua ja raha kelpasi, 85 €. Nyt vielä tuohon lisäykseen todistajan allekirjoitusta hakemaan ja paperien pyörittely jatkuu...

Seiraava päivä:
Uusi yritys ja kilpi plakkariin. katsastus, rekisteröinit, vakuutus=
85+25+120= 230€


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Tunturisti - 04.10.2011 19:25

Luettuani tätä keskustelua minulle jäi sellainen käsitys et tarvitsee olla vain 6 vuoden selvitys paperittomasta moposta. Soitin sitten katsastustoimistolle ja he sanoivat et pitää olla tiedot siitä asti kuka otti pois rekisteristä. Nyt kun luin jonkun jutun tarkammin , tajusin että jos 94- jälkeen otettu pois rekisteristä pitää olla tiedot. No, moponi on 93 malli ja se on ollut vuonna 95 noin 1,5 kuukautta rekisterissä. Olin tilannut trafilta kantakorttijäljennöksen jossa oli miehen nimi jonka kanssa minulla pitäisi olla luovari että saisin moponi rekkariin. Yritin etsiä miestä numeropalveluista mutta sen nimistä miestä ei ollut missään. Onko mahdollisuutta saada rekisteriin vaikka ei oliskaan täydellisiä historiatietoja?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - sm 76 - 02.12.2011 9:53

ei ole mahdollista...itselläni oli sama juttu ja ainoa vaihtoehto oli vaihtaa runkoa sellaiseen joka ei ole ollu rekisterissä.sitten vaan paperi että olet omistanut mopon yli 10vuotta ja kahden todistajan allekirjoitus,näin meni mulla läpi.tarkempia ovat papereitten kanssa kun katsastuksen....ei tarvinnut edes ottaa solikkaa pois pakusta kun sai paperit.konttorilla sanottiin 6 vuotta historiaa riittävän mutta trafi vaati 10vuotta eli kannattaa pelata varman päälle kun on näköjään eri tietoja noilla konttoreilla...


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - adkls5555 - 02.12.2011 16:52

Hello Nice to meet you


_______________________________________________________
holiday palace holiday palace
เว็บ sbobet เว็บ sbobet


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - kuppila - 02.12.2011 18:09

Mulla ei oo mitään tiatoo edellisestä omistajasta. Mutta yks tuttu lupas kirjottaa mulle lappuun että on siltä saatu mopo ja ei ole ollu rekisterissä 94 vuoden jälkeen. Toimiiko?
miten tuo hello to meet you tähän liittyy?/How does that hello nice to meet you here with? Mitä saudiarabiaa toi on?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer sm 86 - 02.12.2011 20:40

adkls5555 Kirjoittaja:
Hello Nice to meet you


_______________________________________________________
holiday palace holiday palace
เว็บ sbobet เว็บ sbobet


Jotain perkeleen casino mainos postia linkkin perusteella Rolling Eyes


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - pasanen - 04.12.2011 12:11

kuppila Kirjoittaja:
Mulla ei oo mitään tiatoo edellisestä omistajasta. Mutta yks tuttu lupas kirjottaa mulle lappuun että on siltä saatu mopo ja ei ole ollu rekisterissä 94 vuoden jälkeen. Toimiiko?
miten tuo hello to meet you tähän liittyy?/How does that hello nice to meet you here with? Mitä saudiarabiaa toi on?


Jos on ollut vain vakuutus kilvissä niin toimii, mutta kannattaa pyytää vaikka pappaa kirjoittamaan se lappu koska paljon helponpi selvittää jos se katsastus mies alkaa inisemään. Voit joutua todistamaan rungon vuosimallin eli varaa joku vaikka kirja mukaan asemalle mistä voit näyttää että on juuri se malli. Niin ja jos on ollut oikeassa rekisterissä niin akelta löytyy tiedot.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - mypostbb - 12.12.2011 13:17

Thank you


_______________________________________________________
เกม เกม


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - mikoko - 13.12.2011 19:01

ei kannata avata noita linkkejä


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer sm 86 - 13.12.2011 19:37

meni jo Sad


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - mypostbb - 21.12.2011 8:37

So good


_______________________________________________________
เกมส์ เกมส์
hosting hosting


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - MopedRacer - 21.12.2011 18:00

mypostbb Kirjoittaja:
So good


_______________________________________________________
เกมส์ เกมส์
hosting hosting


no voi helvetti mitä vittua nää on?Evil or Very Mad


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Sale014 - 30.12.2011 22:56

Katsastin oman solikkani eilen ja ei se katsastusmies katsonut kuin runkonumeron ja kyseli rattaitten kokoa ei se mitään jarruja eikä mitään muutakaan milläänlailla kokeillut valoja meinas kokeilla mutta sanoin vaa et "on ne kunnossa" ni ei se siitä sit sen enempää ja lähti kirjottelemaan papereita ja sen selvityksen kyhäsin töissä pariatuntia ennen katsastusta ja työkavereilta vaan nimmarit alle "ollut ladossa 10v jne.."


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer sm 86 - 30.12.2011 23:38

helpolla meni Razz tuttu katsastus mies? Nauru


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - MopedRacer - 31.12.2011 12:55

toivottavasti mulla sama katsastusmies kun laitan ton 84sen kilpii sit joskusRazz


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer sm 86 - 31.12.2011 15:19

Mulla ei edes tarvii olla noin kiva katsastus mies kun kaikki pelittää Nauru


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - MopedRacer - 31.12.2011 19:50

no mulla ei tartte kun laittaa vakioks ja laittaa töötti kii nii se on täydellinen Cool


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Sale014 - 04.01.2012 22:09

Ei ollut tuttu katsastusmies ja kyllä minullakin kaikki paitsi nopeusmittari pelittää (ei jostainsyystä nouse yli 15kmh)


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer sm 86 - 10.02.2012 18:55

mypostbb Kirjoittaja:
Thank you


_______________________________________________________
เกม เกม


fuck you!!! Naughty


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - MopedRacer - 10.02.2012 21:08

solifer sm 86 Kirjoittaja:

mypostbb Kirjoittaja:
Thank you


_______________________________________________________
เกม เกม


fuck you!!! Naughty


... and nice to meet you Twisted Evil


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - kaidesolifer - 15.05.2012 1:52

Sain tänään mopon kilpiin.Omistajatodistus kahdella todistajalla.Aman todistus.Eipä kyselly sen enempiä.Tosi helppoa ja nopeaa. palvelua .Rekisteröintikatsastus 85 ecee.Kilpi ja paperit parikypää.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - MopedRacer - 15.05.2012 16:56

Aijai on se sitten aika rahakas homma Rolling Eyes 85e+20e+140e=245e Shocked


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - SM83 - 15.05.2012 18:38

MopedRaceri laski vissiin vakuutuksenkin mukaan niin kyllä maksaa mahd. enemmänkin. Mun SM Tapiolassa n. 170 € Crying or Very sad


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - hamu - 30.05.2012 13:18

Vein solikan rekisteröintikatsastukseen. Kaikki oli kuulemma mopossa kunnossa (ei jarruvaloa tai avainta), mutta jonkinlainen todistus pitäis ensimmäiseltä omistajalta saada siitä että milloin mopo on otettu käyttöön ja miten sitä on käytetty. Luovarit on kaikilta edellisiltä omistajilta. Että pienestä se on kiinni..
Oisko mitenkään mahollista, että joku tuttu kirjottaa paperille jotain "mopo on ostettu vuonna 82 ja käytetty mökkimopona" vai pitääkö etsiä se ensimmäinen omistaja jostain? Nauru


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer sm 86 - 30.05.2012 23:56

Eikä tarvii. aina voi tehä lappunen jossa lukee että kissan kummin kaima ostanu 82 liikkeestä ja ajanu pari vuotta jonka jälkeen jäänyt latoon seisomaan josta olet sitten sen pelastanut. siihen sitten itsesi ja muutaman muun allekirjoitus niin pitäs olla pätevä papru Cool


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Joonas_P_K - 26.06.2012 17:02

Kukas osaisi kertoa riittääkö katsastuksessa tuollainen käsikäyttöinen ilmatorvi töötiksi ja tarvitseeko leimalla olla esim ketjusuojaa jne jne?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - MopedRacer - 26.06.2012 17:51

Ketjusuoja ei ole pakollinen, mutta on hyvä olla. Jaa-a, saattaa olla että joku katsastusmies ei päästä käsitööttiä läpi hyväksynnän, mutta tiedän joitakin jotka ovat sellaisen torven kanssa moponsa kilpiin saanutHymy


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Joonas_P_K - 26.06.2012 17:59

No pitää kokeilla, omassa kun ei koskaan minulla ollessa ole ollut tööttiä joten ostin joskus tuollaisen tilalle.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - MopedRacer - 26.06.2012 18:00

Perjaatteessa se kyllä menee läpi sellaisella käsitovella, koska se on ainakin alkuperäistä sähkötööttiä paljon tehokkaampiRolling Eyes


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Joonas_P_K - 26.06.2012 18:08

Juu tehoa on tosiaan Nauru. Muija säikäytti meikäläiseltä paskat housuun kun tuli apukäsiksi koneen asennukseen ja päätti kokeilla toimiiko tuo. Pienessä betoniautotallissa tuo torvi pistää kyllä korvat soimaan Nauru


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - MopedRacer - 26.06.2012 18:11

Niinhän se onNauru Tekis mieli tuollaista kokeilla: http://www.moposport.fi:8080/workspace.client_moposport/PublishedService?pageID=9&itemcode=711-18 Nauru


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Joonas_P_K - 26.06.2012 18:13

Nauru Itse en kehdannut tuota ostaa en muista mistä syystä vai olikohan tuo loppu vai oliko niin että ääni oli oikeasti niin kamala etten halunnut moista omaani.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - MopedRacer - 26.06.2012 18:34

Kyllä tuolla saattaisi kylän mummot saada sydänkohtauksen kun kunnolla töräyttelisNauru


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer sm 86 - 26.06.2012 19:49

hyi s**tana noita ihme pallo torvia! tuommoisia en solikkaani virittelisi ikinä!
Vakio töötti ei ole paha korjata,vähän sähkö hommia vaan...


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Joonas_P_K - 26.06.2012 20:06

solifer sm 86 Kirjoittaja:
hyi s**tana noita ihme pallo torvia! tuommoisia en solikkaani virittelisi ikinä!
Vakio töötti ei ole paha korjata,vähän sähkö hommia vaan...


Rumahan se on mutta kaikessa rumuudessaan tuo ääni korvaa kaiken Naughty. Tosin ostin tuon itsekin aikanaan vain hetken mielijohteesta kun piti kilvittää tuo ja töötti puuttui (jäi silloin tekemättä kun kone levisi).


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - MopedRacer - 28.06.2012 18:27

solifer sm 86 Kirjoittaja:
hyi s**tana noita ihme pallo torvia! tuommoisia en solikkaani virittelisi ikinä!
Vakio töötti ei ole paha korjata,vähän sähkö hommia vaan...


Niin ei ole vaikea korjata ei, mutta kun ei siitä vakio töötistä kuulu ääntä paljoa mitään, ja yleensä kuuluukin vain surinaa... Rolling Eyes


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer sm 86 - 29.06.2012 15:44

kyllä se ilman valoja toimii jotenkin.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - MopedRacer - 29.06.2012 21:41

Niin, mutta kun suomessa pitää olla valot päällä päiväsaikaankin...


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - keke - 04.07.2012 15:40

Moro!
Mulla on Export 69 jonka katsastin ennen jussia. Ei lähtenyt edes käyntiin ja meni läpi! Mittasivat akselivälin varmaan piruuttaan ja kysyi onko ratastettu? Maksoikin kilpineen 64.40€. Helppoa kuin heinänteko.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - MopedRacer - 05.07.2012 20:04

Hehe, oli ollut varmaan aika leppoisa katsastusmies? Nauru


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - keke - 06.07.2012 8:55

Oli joo mukavan leppeätä toimintaa... Iso äijälauma ympärillä naureskelemassa ja tietenkin kateellisena moposta.
On mullakin ollut tollanen oli monen kommentti.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - MopedRacer - 06.07.2012 13:01

Jep. Laitappas kuvaa ajokistasi? Hymy


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - kustimikael - 12.08.2012 11:33

Tervehdys! Tuli tuossa hommattua Solifer Export Automat ja oli tarkoitus laittaa se kilpiin,mutta kun ei ole papereita ja Trafista ei löydy tietoja. Olen käynyt katsastuskonttorilla kyselemässä asiasta ja olemme tehneet edellisen omistajan kanssa historiasta selvityksen ja konttori sen hyväksyi,mutta miten tuon vuosimallin kanssa kun ei ole tiedossa. Runko nro on 214045. Ei oltu merkattu ikää luovariin/selvitykseen. Olisko riittänyt laittaa vuosimalli edellisen omistajan oletuksen mukaan 1983 vuosimalliksi?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer sm 86 - 12.08.2012 11:42

Pistä se 83,ei sillä väliä mitä papereissa vuos mallin kohalla. Kuhan vaan sillon valmistettu niitä niin suunnilla niiltä vuosilta.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - kustimikael - 12.08.2012 15:22

Kokeillaan kiitos!


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - kustimikael - 19.08.2012 0:08

Kyllähän tuo Exportti selvityksineen kelpasi katsastusmiehelle kilvet tuli että pätkähti!!! Eikä tuossa menny edes kovin pitkään. Katsoi valot ja kokeili äänimerkin ja jarrut ja jarruvalon toimivuuden ja kävi pikku lenkin pyöräyttämässä konttorin pihalla ja tuumas että kyllä tuolla hyvä ois postilaatikolle päräyttää...


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer sm 86 - 19.08.2012 0:57

onneks olokoon!
Jälleen yksi solikka liikenteessä Cool


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - MopedRacer - 19.08.2012 16:49

Kumma että edes kokeilivat...Hymy


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - tessu - 22.11.2012 4:35

Mainoskuvissa oli muutes PV Solikassa aikoinaan pelkkä fillarinkello ohjaustangossa,että semmosiakin on joskus sitte mopoissa käytetty ja hyväksytty näköjään!!


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - mikkoseiska - 22.11.2012 19:03

Ja kelepaa vielä tänäpäivänäkin.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - tessu - 28.11.2012 2:51

Noin se munkin mielestä on ja samoin peilit ja jarruvalotkin tulöi jälkijunassa,että ei tarvii jokaiseenn Sassiin niitä asennella heh,nii laittaahan saa jos haluu tuninkia ja turvallisuutta.
Toisinaan vaan nykynuoret ei noista ole perillä ja on niitä pitäny joskus hieman valistaakkin,mut siitähän se lähtee ei täs itekkään enää kaikkee tiedä/muista


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Jape105 - 27.12.2012 19:02

Tänään kilvitin omani kanssa oli paperiton.
Katsastus sujui erittäin hyvin. Ei edes ajanu sillä eikä paljon muutakaan, tutkinu. ei laittanu edes käymään.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - tessu - 16.01.2013 5:51

Tulipa tuossa mieleen että mitäs jos mopo kulkeekin vähemmän kuin sen max 45km/h? eli jos onkin vahingossa menny rattaat niin päin jollain joskus?
Mitähän siihen tarkastajat sanoo? tiedän tiedän laki on laki mutta ei sillä ainakaan ylikovaa pääsis?
No katsastajalle ei varmaan kelpais mutta virkavaltahan mittaakin tutkalla!


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer sm 86 - 16.01.2013 9:38

Tuskimpa kukaan aenakaan sakkoja saanut Nauru


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - MopedRacer - 16.01.2013 19:18

Ei täysin vakio Solifer ainakaan Tomos koneella kulje vakioväleillä kuin 35-40km/h. Joku isopyöräinen Exportti tai Speed 19" pyörillä saattaa täysin vakiona kulkea 45km/h, "alamäkeen, myötätuuleen, ja kuski muna-asennossa..." Nauru


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - pasanen - 17.01.2013 23:17

omalla kohdallani olen huomannut, että riippuu ihan kattsastajasta, et mitä se kattelee. Ittellä exportissa oli 2piikkiä liika pieni etu rissa, kun oli tullut kiinni lätkäistyä vahingossa väärä Nauru ja läpi meni vaikka kysyikin vakio välit ja sanoin ne mitkä oli kiinni. Sillä kerralla kyllä kaiken kyyläsi harvinaisen tarkkaan.
Kokeili muuten ettei ole kolmatta vaihetta kiinni Nauru nykyään on!!!


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer sm 86 - 02.02.2013 17:01

Kysympäs ohan oftopikkina,mutta mitenkäs kun olen ostamassa pevekkiä,jossa ei ole kuin runko numero.
Se pitäs kilpiin saaha.
Eli siis tuo 6v historia pitää selvittää lapulle. Siis kirjoitan koneella lapun jossa lukee tähän tyyliin:
Henkilö X osti mopon vuonna 2006 mökki mopoksi,mutta myi sen vuonna 2008 mopon nykyiselle omistajalle.
Vai mitenkä oli?
Vai pystyskö kehittelemään koko tarinan omasta päästä?
eli siis naapurini matti meikäläinen osti mopon vuonna 06 ja nyt möi ++eurolla minulle sen.
Ja tuohon oma ja ''naapurin'' puumerkki sekä kahden todistajan?
Sen jälkeen soitto konttorille ja syynättäväks?
''Täh?''


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - MopedRacer - 02.02.2013 18:38

Soita konttorille ja kysy? Wink


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer sm 86 - 02.02.2013 20:08

Juu täytynee soitella...


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Allu94 - 03.02.2013 7:55

kyllä se suunnilleen noin menee kuin kirjoittamassasi esim.en muista tarkalleen riittikö 6 vuoden historiikki,tietysti kun soittaa kats.asemalle tulee kerralla kaikki papru asiat kuntoon,itse käytin papereita ennakkoon kats.asem.sen verran lähellä.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solikkaracing - 13.02.2013 21:11

Saako soliferin kilpiin historian perusteella? tunnen edellisen omistajan ja hänellä ollut kilvissä viimeksi vuonna -95. Minkäänlaisia papereita ei löydy Embarassed


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Jape105 - 14.02.2013 20:19

solikkaracing Kirjoittaja:
Saako soliferin kilpiin historian perusteella? tunnen edellisen omistajan ja hänellä ollut kilvissä viimeksi vuonna -95. Minkäänlaisia papereita ei löydy Embarassed


Jos ollut rekisterissä tiedot löytyvät Trafista jolloin teet luovarit niin sillai onnistuu.
Tai jos ollut vain vakuutuskilvissä niin teet kauppakirjan ja vapaamuotoisen paperin missä mopon edellinen omistaja vakuuttaa omistaneensa mopon viimiset 10vuotta.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Ukkomezzo - 28.02.2013 23:50

Morjes vaan, olen uusi täällä foorumilla. Elikkäs minun isäni on saanut rippilahjaksi Solifer sm 76 ja siitä lähtien ollut meillä, 80 luvulla poistettu rekisteristä ja paperit hukattu.. Nyt olen mopo iässä ja tarkoitus olisi laittaa solkku takaisin rekisteriin enkä oikein tiedä että miten tämä toimenpide suoritetaan. Mistä pitäisi lähteä liikkeelle? Soliferissa toimii valot, jarrut, kaikki muutkin, paitsi töötti. Solkkuun on uusittu kokonaan sähköt ja pytty porautettu että on saatu lisään vääntöä, 10 rattaan tilalle muistaakseen vaihdettu 12. Mutta 10 on tallella. Kertokaas miten ne paperit saa ja mitä sitten tehdään?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer sm 86 - 01.03.2013 0:48

Terve tuloa vaan soliferiaan näin moderaattorin puolesta.
Selviää ehkeen parhaiten soittamalla läheiselle konttorille.
Täältä ketjustakin löytyy tietoa kattavasti. Tuosta papereitten hommaamisesta en itsekkään ole täysin perillä.
Ps: Melko tyylikäs tuo solikka.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Ukkomezzo - 01.03.2013 12:45

Joo, pitäneen varmaa soittaa konttorille niin selviää kaikkeist parhaiten. Solikka on vaan ollu 80 luvusta lähtien piha mopona ja iso veljen käytössä 05-09 joka tuon on maalannut. Mutta nyt pitäisi saada liikenteeseen. Hymy


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Jape105 - 01.03.2013 18:03

Ukkomezzo Kirjoittaja:
Morjes vaan, olen uusi täällä foorumilla. Elikkäs minun isäni on saanut rippilahjaksi Solifer sm 76 ja siitä lähtien ollut meillä, 80 luvulla poistettu rekisteristä ja paperit hukattu.. Nyt olen mopo iässä ja tarkoitus olisi laittaa solkku takaisin rekisteriin enkä oikein tiedä että miten tämä toimenpide suoritetaan. Mistä pitäisi lähteä liikkeelle? Soliferissa toimii valot, jarrut, kaikki muutkin, paitsi töötti. Solkkuun on uusittu kokonaan sähköt ja pytty porautettu että on saatu lisään vääntöä, 10 rattaan tilalle muistaakseen vaihdettu 12. Mutta 10 on tallella. Kertokaas miten ne paperit saa ja mitä sitten tehdään?


Tervetuloa foorumille.
Toi on hyvin yksinkertainen homma.
Teet tietokoneella paperin vaikka näin ''isäni on saanut tamän Solifer SM 76 mopon rippilahjaksi kuukautena/vuonna ja siitä lähtien ollut meillä, 80-luvun alkuun ollut vakuutuskilvissä nyt olen mopoiässä ja tarkoitus olisi laittaa solkku takaisin rekisteriin'' Pikkasen tohon voi tehdä jotain lisäystä vaikka ostopaikka jne.
Isäsi vaikka veljesi ja oma allekirjoituksesi alle.
Mopoon 10 eturatas paikoilleen ja töötti toimimaan.
Sit katsastus ja ensirekisteröinti.
Helppoa.Nauru


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - rassuni - 01.03.2013 20:26

mitenkäs muuten jos on esim tällainen tilanne:
olen löytänyt romulavalta noin 2000 vuonna pv.n rungon. runkonumeron perusteella ei "tuloksia" konttorilta, eli ei ole varastettu(siitähän on käsittääkseni aina tieto, vaikka olisi tapahtunut vuosikymmeniä sitten) , eikä ollut ikinä rekisterissä. siis ollut vakuutuskilvissä aikanaan ja niistähän ei ole tietoja trafilla.
meneekö periaattees samalla kaavalla että tekee vain lapon jossa kertoo vain omistaneensa, tässä tapauksessa sen 13vuotta "mopon".
vai pitääkö tehdä vaikka naapurin kanssa kauppakirja, että ollut naapurilla 13vuotta ja siltä ostettu vaikka 1.1.2013...


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Ukkomezzo - 02.03.2013 17:45

Ei tarvi, kuhan kirjotat 6 vuoden ajalta. Että ostettu naapurilta jne jne.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Jarno78 - 01.05.2013 10:09

Tämä on mullakin eessä kuhan ensin selvitän löytöni historian. Mitäköhän katastusmies tuumaa teleskooppi keulasta ? Kun kaikki muu onkin sitten alkuperäistä


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solikkaracing - 01.05.2013 21:52

Kyllä olen kuullut että sämäkin oli mennyt levykeulalla läpi. Eikai se välttämättä edes puhu koko keulasta.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - HuiKalle - 15.05.2013 11:07

Mistä vuosimalli Solifer Automatille? Runkonumero:175670


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Ukkomezzo - 04.06.2013 16:04

Noniin, itsellä tuli kilvet solkkuun että heilahti! Katsastus asemalle mentiin ja kun papereita ei ollu nii niissä meni kaikkeist eniten aikaa kun niitä tehtiin. Otettii solkku alas lavalta ja ne otti mitat siitä. Ei ne edes ajanu tai mitään. Turhaan vaihdoin vakio eturattaan.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solikkaracing - 05.06.2013 22:13

Hyvä että sait kilvet! Oletko jo paljon solikalla ajellut?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer sm 86 - 08.07.2013 23:57

Mitenkäs,
Tarvitseeko vuoden 91 suzuki PV:ssä olla jarruvalo katsastuksessa?
Edes katsastus konttorilla eivät osanneet sanoa tuohon mitään...
Tuntuisi että ei olisi pakollinen,kun 86 solikassakaan ei ole...


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - 100D - 09.07.2013 9:50

solifer sm 86 Kirjoittaja:
Mitenkäs,
Tarvitseeko vuoden 91 suzuki PV:ssä olla jarruvalo katsastuksessa?
Edes katsastus konttorilla eivät osanneet sanoa tuohon mitään...
Tuntuisi että ei olisi pakollinen,kun 86 solikassakaan ei ole...


Ei tarvitse olla.
Asetus ajoneuvojen rakenteesta ja varusteista (1256/1992):
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1992/19921256#Pid1926449
..."144 §
Pakolliset ja sallitut valaisimet ja heijastimet

1. Mopossa ja L2-luokan ajoneuvossa tulee olla seuraavat valaisimet ja heijastimet:

a) lähivalaisin;

b) takavalaisin; ja

c) taka-, sivu- ja etuheijastin; L2-luokan ajoneuvossa, jonka leveys on suurempi kuin 1,0 metriä, tulee olla kaksi etu- ja takaheijastinta.

2. Mopossa ja L2-luokan ajoneuvossa saa sen lisäksi, mitä 1 momentissa säädetään, olla seuraavat valaisimet ja heijastimet:

a) kaukovalaisin;

b) etuvalaisin;

c) jarruvalaisin;

d) suuntavalaisimet; ja

e) poljinheijastimet.

3. Mopon valaisimien ja heijastimien värin, tyypin, lukumäärän, sijoituksen, näkyvyyden, suuntauksen, kytkennän ja toiminnan ilmaisinta koskevien vaatimusten tulee täyttää E-säännön n:o 74 määräykset."

Jarruvalo tuli pakolliseksi 01.05.1998 jälkeen käyttöönotetuissa mopoissa.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer sm 86 - 09.07.2013 11:32

Kiitos tästä! Nuo heijastimet on ihan uusi juttu,täytyy kehitellä ne...
Perus oranssin väriset käynee?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Ukkomezzo - 26.07.2013 17:23

solikkaracing Kirjoittaja:
Hyvä että sait kilvet! Oletko jo paljon solikalla ajellut?


Kohta n. 1000 kilomatriä. Cool


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - SM83 - 22.08.2013 0:16

Laitetaan tänne kun en viitsi tekemään uutta topiccia, eli kun toivottavasti saan tuon sukisukiin kilven persiiseen, niin voiko käydä ottamas vakuutuksen ja viedä kilven samantien pois?? Eli ei tarvis maksella kauheasti vakuutuksia, kun mopo tulee kilven saannin jälkeen myyntiin...


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - tessu - 28.09.2013 2:38

No ei muuta kun leimalle ja kilpi paikoillee ja vakuutus maksuun ja mopo myyntiin ja seuraava omistajan vaihdos katkasee sun vakuutukset.
Miksi turhaan uudelleen antaa jo saatua kilpeä pois,jos taas mopo jää seisomaan pidemmäksiaikaa niin sitten vasta pois.
Kyllähän niistä aina kummiskin joku maksu menee niin turhaa kait heti palauttaa?


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - VinskiMo - 13.01.2014 19:08

Moi! Mulla on tommonen paperillinen solikka joka on poistettu liikenne käytöstä 2003 niin olis pari kyssäriä katsastuksesta:

Voisko mennä läpi dellorton kaasarilla, selityksenä että Alkuperäistä vastaava ja alkuperäistä ei enään saatavilla mistään?

Mites pakoputki mulla on tehoputki mallia DIY joka kylläkin muistuttaa tommosta pappamopon putkea... sekin tietysti on alkuperäistä vastaava Wink

riittääkö että etu ja takavalo toimii ja on heijastimet? ei siillä että olis ongelma laittaa jarruvaloa mutta kysyn ihan mielenkiinnosta.

Mopoa on tietysti viritetty mutta kuristaminen ei ole ongelma...

Tuossa kuva vielä härvelistä Nauru!
RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer sm 86 - 13.01.2014 19:22

Jarruvaloa ei tarvitse olla,mutta pitää olla takavalo,edessä pitkät ja lyhyet ja sivu heijastimet.
En lähtisi edes yrittämään tuolla putkella. Vakio putki on oltava. Kaasarin on oltava se,mikä tyyppi kilvessä lukee. Tosin tapaus kohtaista,itsellä ei ollut pevetissä tyyppi kilpeä,mutta riitti selitykseski,etten ole muistanut laittaa sitä maalauksen jälkeen. Tosin siinä katsastuksessa oli niin paljon muutakin sivu seikkoja,joten ei siitä enempää...
Kaipa sinulla on äänimerkin anto laitteet ja ajon esto järjestelmä? Eli hommaa jostai polkupyörän vaijeri lukko ja semmoinen pallo torvi tankoon. Nämä riitti itsellä.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - SM83 - 13.01.2014 20:26

Tröööööt!

Monessako SM Solikassa on ollut sivuheijastimet uutena?
Luulempa, että ei ole ollut.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Joonas_P_K - 13.01.2014 20:32

Katso vanhoja mainoskuvia ja vertaa onko niissä ollut heijastimia. En kovin jaksa uskoa että heijastimia on liikaa ainakaan ollut. Ja vaikka olisiki niin varmana aika nopeasti lähteneet mäkeen.

Ja en jaksa uskoa että menee tuollaisenaan kilpiin. Itsellä ei oltu tarkkoja vaan leimamies tiesi 5.vaihteesta ja muista pikkumuutoksista mutta mopo oli kuitenkin käytännössä vakio ja valot yms toimivat. Jostain vaikka lainaan vakio Bing, putki ja ilmanputsari ja sitten kilpiin. Eikä esim joku porattu Bing paljoa maksakaan, saati joku huonokuntoinen putki.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - SM83 - 13.01.2014 20:38

Eli niin kuin Joonas sanoi ei ole liika ollut = ei ollenkaan. Jos nyt oikein muistan niin Heijastimet on tullut pakollisiksi vasta vuonna 199x.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - solifer sm 86 - 13.01.2014 23:33

SM83 Kirjoittaja:
Tröööööt!

Monessako SM Solikassa on ollut sivuheijastimet uutena?
Luulempa, että ei ole ollut.

Ohos,muistelin liikaa PV,n katsastusta,siinä kun piti olla heijastimet ja oli niitä ainoita asioita,jotka inssi kävi läpi...

Sitä ns vanhanmallin vakio putkea voisi löytyä paremmin,kuin uudempaa mallia. Varmaankin saanet jostain lainaankin,kun kysyt vaikka vmpk,n kautta.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - Maaster- - 20.04.2014 22:23

Noniin, viikko sitten hain Pappa-Tunturiin kilven. Vaikkei Solikka olekkaan niin jaan silti kokemuksiani tässä, vaikka aika hyvin niitä on jo ollutkin. Saattaa silti olla hyödyksi. Papereitahan minulla ei ollut, mutta lähes koko omistushistoria ja lisäksi tilasin AMAsta todistuksen vuosimallista (tämä ei Solikoita valitettavasti koske). Erikoista oli se, että omistusselvitykseen, jossa oli kahden todistajan allekirjoitukset, piti laittaa myös todistajien puhelinnumerot sekä sotu-tunnukset! Onneksi sain molemmat kiinni ja kysyttyä sotut.

Moponi on siis -84 Tunturi Maxi. Asioita mitä tarkastettiin (tarkastus oli melko perusteellinen, kestihän se peräti 25min!)

-Koeajo
-Iskarit
-Runkonumero
-Jarrut (etujarru melko tehoton, mutta jarruttaa silti)
-Valot: (jarruvaloa ei ole eikä tarvinut ollakkaan) lyhyet, pitkät ja takavalo
-Töötti (surisee vain, mutta ilmeisesti riitti että toimii
-Viritykset: irrotti ilmanputsarin ja tarkasteli kaasaria että on vakio. Mopossani oli säätösuutin (en jaksanut hankkia alkuperäistä :rolleyesHymy tästä tuli vähän sanomista, mutta sain sen perusteltua ilmeisesti tarpeeksi hyvin kun läpi meni silläkin. "Huomattavaa" on että tätä varten piti kate irroittaa
-Rattaita/välityksiä ei katsonut. Sanoi ettei jaksa alkaa laskea piikkejä (vakiot oli, kuitenkin katteiden alla piilossa nämäkin)
-Renkaat, näistä kai lähinnä koko. Pintaa oli lain vaatima, joskin melko halkeilleet kumit

Muita huomioita:
-Pakoputken loppupää oli omavalmiste ja pörisi vähän, tästä ei kuitenkaan sanottu mitään
-Ohjauslukkoa ei tarvitse olla (tämän varmistin etukäteen konttorilta), tiedä sitten missä vuosiluvussa menee raja. Insseilläkin vähän asia oli hakusessa, ilmeisesti melko epäselvät säädökset asiaan liittyen
-Nopeusmittaria ei tarvita, tämä on tainnut täällä jo ollakkin. Luin ketjua kyllä ahkerasti ennen katsastusta, kiitos siis kaikille


Siinäpä tuo oli. Ja hintaahan kertyi 50€ katsastusmaksu + 22€ papereista ja kilvestä sekä vajaa 100€ vakuutuksista. Unohtamatta tietenkään mopon ostohintaa ja laittamiseen kulunutta summaa. Koko hommaan meni vähän päälle tunti, puolet papereihin ja puolet katsastukseen.


RE: Paperittoman rekisteröinti/katsastus - takanii - 27.08.2014 15:33

Tänään kävin katsastamassa ja rekisteröimässä solikan. Eivät katsoneet muuta kuin tyyppikilpeen merkatut tiedot. Sato niin rankasti ettei katsuri lähteny ees kokeilemaan. Polkasin käyntiin siellä hallissa. Ei tarkistanu valoja eikä tööttiä. Helposti meni katsastus. Rahaa meni 97 euroa katsastukseen ja 22.60 euroa rekisteröintiin, A-Katsastuksella. Vakuutuksetkaan ollut pahan hintaiset 91 euroa.